גלידה במכונה ביתית ללא ביצים בקלות ובמהירות

גלידה מדהימה במכונה ביתית ללא ביצים

באמצע הקיץ הלוהט, כשכל יום מרגיש כמו חימום בתנור, מה יכול להיות יותר טוב מגלידה קפואה וקרה? אבל ההפתעה הגדולה היא, שלא נצטרך לעמוד בתורות הבלתי נגמרות בשפת הים כדי להשיג את הגלידה המושלמת שלנו. עם המתכון הזה, נוכל להכין גלידה מעולה במכונה ביתית, ובלי אפילו לחשוב על ביצים! כן, שמעתם נכון! מהייתי מבקשת מכם לתפוס כיסא, להתמקם כמו שצריך, ולהתייעל במכונה – זה הולך להיות מהנה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות + 4 שעות הקפאה
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על המרכיבים שיביאו לנו את הגלידה הכי טעימה שיש. אנחנו כאן למען חוויה משגעת, ועם המרכיבים הנכונים, נוכל להרגיש שזו הגלידה האגדי ביותר שאי פעם הכינו בבית.

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן)
  • 200 מ"ל חלב (לגרסה דלת שומן אפשר להשתמש בחלב דל שומן)
  • 150 גרם סוכר (לגרסה טבעונית אפשר להתנסות עם סוכר קנים או ממתיקים אחרים)
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית (אין כמו וניל אמיתי ללהקפיץ את הטעמים)
  • שוקולד מריר קצוץ או תוספות אחרות לפי הבחירה (כמו פירות קפואים, אגוזים או שרשרת שוקולדים מרציפן)

מעניין איך הפירות יכולים להפוך את הגלידה שלנו למרעננת יותר, נכון? אחרי שנבחר את הפירות, זה הזמן להציף אותם במים קרים, לייבש היטב ולהקפיא במיכל היטב. פירות כמו תותים, אוכמניות או מנגו יכולים להפוך כל קיץ במרפסת לחויה חדשה!

שלבי ההכנה

כעת אנחנו מגיעים לשלב המרתק, בו הכל מתערבב והכישוף מתחיל!

  • מרדדים את השמנת המתוקה והשיטה שלה בקערה גדולה.
  • בשלב הזה, אנחנו מוסיפים לזה את הסוכר בהדרגה, ומערבבים עם מטרפה.
  • בהדרגה, מוסיפים את החלב ואת תמצית הווניל, ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת בצורה אחידה.
  • לאחר שהשגנו תערובת חלקה עם טעמים מדהימים, אנחנו יכולים להוסיף לתוכה את השוקולד הקצוץ או את התוספות שבחרנו. באיזה עולם זה לא מושלם?
  • מעבירים את התערובת למכונת הגלידה ופעלים אותה על פי ההוראות שלה. צריך לזרום איתה, בפוקנציה!
  • כשהגלידה מציפה ונתפסת במכונה, מעבירים אותה למיכל אטום ומקפיאים למשך כ-4 שעות נוספות.
  • כשהזמן עובר ואתם מתחילים להרגיש את ההתרגשות –נו, הגיע הזמן להתחיל ללקק את האצבעות!

אגב, ישנם שכמוכם, שמאוד אוהבים את הגלידות שלהם עם טוויסט. אז אפשר בהחלט להוסיף טעמים, כמו אגוזי לוז, או אף שוקולד חלב, וליצור חוויה משגעת שאי אפשר לשכוח. הכנת גלידה ביתית מציעה את החופש ליצור את הטעמים האהובים עליכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו שהבנתם, אפשר להרגיש חופשי במהלך ההכנה. השדרוגים יכולים להיות מחוץ לקווים, וכל קערה יכולה להפוך לטוויסט מדהים. קחו מדליוני פירות, תוספות שקדים קלויים, או אפילו תבלינים כמו קינמון. החופש להרגיש נועז בא לידי ביטוי גם כאן!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הגלידה ללא מכונה?

כן, בהחלט! אם אין לכם מכונה, אפשר להקפיא את התערובת במיכל, וכל חצי שעה לערבב אותה עם מזלג. זה ידרוש קצת יותר סבלנות, אבל התוצאה עוד תהיה מדהימה!

איך לשמור על הגלידה פריכה ולא קפואה מדי?

החליף מיכל אטום שיודע לשמור על טמפרטורה. כדאי לאכול אותה בתוך שבועיים על מנת לשמור על מרקם ונועזת!

מה קורה אם רוצים פחות מתוק?

אפשר להפחית את כמות הסוכר שאנו מוסיפים לתערובת. לא בטוחים איך טעם מתוק יושפע? תתחילו עם כמות קטנה וטעמו במהלך ההכנה.

כיצד ניתן להפוך את הגלידה לשוקולדית?

על ידי הוספת קקאו הכוונה, אפשר ליצור טעם שוקולדי. גם הוספת שוקולד מריר קצוץ תקפיץ אותה לגבהים נוספים!

האם ניתן לשמור את הגלידה הרבה זמן?

כמובן! עם שימור נכון במיכל אטום, אפשר לשמור את הגלידה להנאה במשך חודשים. אם אתם אוהבים לגוון, אל תהססו להוסיף עוד טעמים עם הזמן!

מה אפשר להוסיף כדי לשדרג את הטעם?

תוספות כמו פירות יבשים, אגוזים או שוקולד חלב יכולים להעניק את הטוויסט הנכון. אפשר גם לשלב רטבי פירות עתירי טעמים!

איזה פירות מתאימים יותר להכנה?

תותים, מנגו ורימונים יכולים להיות שידוך סמלי. כל הפרי שתקפיאו בו סוכר יהיה גלידה טובה ב-90% מהמקרים!

להכנה דלת קלוריות, מה כדאי לשים במקום שמנת?

אפשר להשתמש בחלב קוקוס מצומצם וליפסות את השמנת – טעם נוסף ומזיק פחות!

האם החשמלים משפיעים על טעם הגלידה?

בהחלט! אם נשתמש בחומרים איכותיים, הטעם יהיה משגע. אל תתפשרו על איכות, פעם בשנה!

לסיום, אני ממש מקווה שהתאהבתם על המתכון המושלם הזה. אז אם אתם רוצה שהחברים שלכם יחוו רגעים מדהימים של גלידה בסגנון ביתי, חברה שלכם, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולתת לכולם את הטוב הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *