דייסה קורנפלור מהירה טעים במיוחד לכל המשפחה

דייסת קורנפלור – מתכון נמס בפה שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

תארו לכם את הרגע הזה, שבו אתם מתנפלים על שוקולד חם או כדור גלידה, והטעם המדהים הזה מתפשט בפה שלכם, כולל את כל החושים. עכשיו, תוסיפו לזה את התחושה הנימוחה של דייסת קורנפלור שמטריפה את החושים. אני בטוח שכבר התבררתם, אתם רק צריכים לנווט לדרכן של המעטפות החמות שמחכות לכם במטבח. המתכון הזה הוא לא סתם מתכון – הוא אגדי, משגע וחשוב יותר מכל – הוא מהבית, מהכנתן של סבתא המופלאה, והשפיות שלה מלוות אתכם בכל ביס!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול למעמקי ההכנה, נספר על המרכיבים המדהימים שבסיסן את הדייסה הקורנפלור הזו:

  • 1/2 כוס קמח תפו”א (או תחליף דל גלוטן)
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 ליטר חלב (או חלב מהצומח – כמו חלב שקדים או סויה)
  • 1/4 כוס סוכר (או מתקן דל קלוריות)
  • מעט וניל (או תמצית שקדים למי שאוהב לגעת בטעמה של ילדות)
  • כפית מלח
  • רבע כוס קקאו איכותי (אם בא לכם טוויסט מתוק)

אפשר גם לשדרג את המתכון הזה עם תוספות מדליקות:

  • פירות יער – תותים, רימונים או קיווי – לתוספת צבע וחמיצות מרעננת.
  • שוקולד מריר – למי שבא לו להמתיק את הסיפור!
  • קוקוס קלוי – לחוויה טרופית בכל ביס.

שלבי ההכנה

כדי שלא תשתעממו בדרך להכנת הדייסה, החלטתי לשים את השלבים בצורה ממוקדת וקצרה, אך אני מבטיח לכם שזו חוויה מהנה מאוד!

1. נתחיל בכך שנשיל את כל המרכיבים היבשים לקערה גדולה ונערבב אותם יחד.
2. נזרים את החלב לאט לאט לקערה, תוך ערבוב מתמשך כדי למנוע גושים.
3. נשים את התערובת על חום נמוך בסיר ונערבב ללא הפסקה.
4. כאשר התערובת מתחילה להיסחף ולהפוך לקרמית, נוסיף את הווניל והמלח.
5. נמשיך לערבב עד שהתערובת מתחילה לבעבע, ונזכור להוריד את הלהבה.
6. נביא את הדייסה למרקם קרמי ואוורירי, וסיימנו את הבישול.
7. נניח לשתי דקות להתקרר ואז נוסיף את התוספות האהובות עלינו.
8. נגיש בצלחות עמוקות ונהנה מהמרקם המעלף!

ברגע שאתם מסניפים את הארומה שעולה מהדייסה במהלך הבישול, אני בטוח שהרגע הלא נעים של ההמתנה יתמלא בריחות מתוקים ומטריפים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

וודאי שתהיתם איך אפשר להפוך את הדייסה הזו למשהו מדהים יותר, אז בואו נצא לדרך: תוספות של קצפת, אגוזי לוז קלויים או רוטב שוקולד – כל זה יכול להיות השדרוג המושלם!

וגם – למה לא לשים באותו רגע פרוסות בננה כדי להטמיע את הטעם המתוק שלה בדייסה? וכמובן, לתוספות פירותיות כמו דובדבנים או אננס – זה ייתן לה טוויסט פירותי מלא חיות!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בחלופות לחלב?
בהחלט! אפשר לשתף חלב סויה, שקדים, קוקוס או אפילו חלב “נוטלה” טעים שמוסיף גם טעם חגיגי!

מה עושים אם יוצא נוזלי מדי?
אם הדייסה יצאה רכה מדי, אפשר להחזיר אותה על האש עם עוד מעט קורנפלור שהומס במים קרים. בזהירות!

אפשר להכין דייסת קורנפלור ללא סוכר?
בהחלט. אפשר להשתמש בדלי קלוריות כמו סוויטרים שונים כדי לשמור על המתיקות והמדהימות של המנה!

מה הכי מתאים ליהנות עם הדייסה הזו?
תשוקה למשקה חם כמו קפה או תה יכולה לתת לקינוח הזה את הסטייל. תוכלו גם להוסיף לידה עוגיות!

האם ניתן להכין את הדייסה יום מראש?
כן, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. כדאי לחמם ולהוסיף חלב קלוי לפני ההגשה.

אפשר להכין עבור מי שסובל מאלרגיות לגלוטן?
כמובן! ישנם המון קמחים ללא גלוטן שאפשר להשתמש בהם במקום קמח תפו”א.

האם דייסת קורנפלור מתאימה לילדים?
באופן חד משמעי, ילדים אוהבים את המרקם הרך והטעמים המתוקים!

מה לעשות אם האורחים לא באים?
תשקלו להזמין קצת חברים, כי עם דייסת קורנפלור כמו זו, קשה להישאר לבד!

כמה זמן אפשר לשמור דייסה בשאריות?
אם נשאר לכם את הדייסה, אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים, פשוט לחמם שוב לפני ההגשה.

איזה פירות הכי מומלצים כקישוט?
תותים, ליצ'י, דובדבנים – הם לא רק יפים אלא גם נהדרים בטעם!

יאללה, הגיע הזמן שתשתפו את המתכון המושלם הזה בפייסבוק, אינסטגרם או בכל פלטפורמה שתרצו. שתפו את חוויות ההכנה שלכם, קראו אחרים לכין גם, ותיהנו מאכלים מדהימים וטעימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *