המתכון המושלם לארטישוק מבושל מרוקאי שפשוט תאהבו

ארטישוק מבושל מרוקאי – המשגע של המטבח הביתני

האם אי פעם ניסיתם להתרגש מטעמו המיוחד של הארטישוק? מדובר בירק שמלא בייחודיות, כזה שעוברת רוח לחימאתי ליד כל פינה במטבח. וכשהוא מבושל עם תבלינים מרוקאים, זה פשוט מתעלף! ברגע שתטעמו את המנה הזו, תהפכו ממכורים. מוכנים להתחיל במסע הקולינרי של החיים? בואו יחד נגלוש אל העדות עם מתכון אגדי של ארטישוק מבושל עם טאץ' מרוקאי. זהו מתכון שמלא ביסודות האוכל היהודי-מרוקאי, כזה של סבתא, שתמיד שררה במטבח שלה ניחוחות חמימים ונפלאים.

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן: 90 דקות
רמת קושי: קל
מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

נתחיל עם החומרים המדהימים שיכוונו אותנו בדרך לארוחה הכי טעימה שיש. בארטישוק מרוקאי יש את החברים הכי טובים שיכולים להיות, והם שונים ונפלאים:

  • 4-5 ארטישוקים טריים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כוס מים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית חריף (לפי הטעם שלכם)
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית קימל טחון (אופציונלי)

כמובן שישנם שדרוגים אפשריים, כמו להוסיף חתיכות תפוחי אדמה למנה, שיכניסו עוד טעמים והפתעות לתוך הסיר! אפשר גם לשדרג ולהוסיף חזה עוף קטן, מה שיעשיר את המזון בנפח ובערך תזונתי, יש שיגידו שזה פעול מאדים של אופציה בריאה.

שלבי ההכנה

כעת ניגש לתהליך ההכנה. אמנם יש קצת עבודה לפני שהמנה המעלפת מוכנה, אבל כל שנייה שווה את זה:

  1. נחמם את שמן הזית בסיר רחב על להבה בינונית.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהבצל רך ושקוף.
  3. נוסיף את השום הכתוש, הכמון, החריף, הכורכום, והמלח. נבשל עוד כ-2 דקות עד שהחומרים מתאחדים.
  4. בזמן הזה, ננקה את הארטישוקים – נערים את העלים החיצוניים ובסוף נשתדל לחתוך את הקצה כדי למנוע חמצון.
  5. נוסיף את הארטישוקים לסיר ונטגן מכל הצדדים במשך 3-5 דקות.
  6. נמזוג את המים ונביא לרתיחה.
  7. נמרח את הפטרוזיליה הקצוצה מעל, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות עד שהארטישוק רך.
  8. אם הארטישוק מרגיש לכם קצת קשה, אפשר לשפוך עוד מים ולהמשיך לבשל עד שהוא נימוח.
  9. נשטוף את המנה לפני ההגשה עם מעט פטרוזיליה נוספת.

ואוו, כעת אפשר להסתכל על המנה המהודרת ולמלא כל ערסל בטעמים פלאיים של תבלינים. המלצה שלי – תגישו לצד פיתה חמימה, תמרחו עליה טחינה, ולגוונו את הטעמים.

שדרוגים ותוספות

לכל אחד יש את הדרך המיוחדת שלו להכין את המנה הזו. אפשר לשדרג את המתכון ולהוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קולרבי למראה צבעוני ומעניין. כל ירק שלכם יכול לתרום למשחק של טעמים – דמיינו זו בצלחת!

אולי תבחרו להכין רוטב טחינה כהה במיוחד כציר לפנק את המנה עם טוויסט מעניין, או להוסיף קוביות טונה למידע כשר. התממשו בחוויה איך שתרצו!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בארטישוק קפוא במקום ארטישוק טרי? בהחלט! הארכת זמן הבישול תדרוש לכם להסתכל במהלך הבישול עד שהארטישוק יהיה רך.

אפשר להכין את המנה ללא גלוטן? כן, המתכון הזה טהור, פשוט דל הפחמימות ובטוח לכל מי שמעוניין להימנע מגלוטן.

האם ניתן להכין את המנה בזמן מראש? מפעם לפעם זה נהדר, שכן ככל שתשאירו את המנה ליותר זמן מתבשלת, כך התבלינים יספגו גם ביומיום שתרצו לאכול.

מהו הטעם האופייני של הארטישוק? האם הוא לרוב מר? לא, הטעם שלו מאוד מיוחד, קצת מתוק והרמוני כשהוא מבושל ככה.

איזה תוספות יש לוודאות לארטישוק שמוסיפים טעמים מוערבים? חמאה וזיתים ירוקים בטח יעניקו עוד טעם ופינוק!

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית למנה הזו? בהחלט, כל תוספת חלבית יכולה להתבטל והשימוש בשמן זית בלבד לא יפגע בטיפוח של המנה.

איך אפשר לדעת אם הארצ'יסוק לא רמוס מדי? כל פרח צריך להרגיש דק, לעקוב בנחת אחרי להבה את תהליך הבישול ולקחת מספר ניסיונות ריכוז.

מה הפופולריות של המנה במדינות אחרות? ייחודיות ייחודית תיכנס לתרבויות רבות, עם הנציגות המרוקאית שהיא הרבה יותר עשירה לרמות.

איך כדאי להגיש את המנה? עם פיתה קלויה או אורז, ככה תוכלו לקלוט כל טיפת רוטב.

ונשמע, כמו שהבטחנו – זה מתכון שלא רק מרגש כברמן, אלא גם יגרום למשפחה שלכם לרצות לחזור הביתה ומהר לחלוק את המנה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, שיגיעו לחיות את החוויה המעלפת הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *