הסוד לעוגת אגסים בחושה רכה וטעימה במיוחד

עוגת אגסים בחושה

דמיינו לרגע את הרגע שבו אתם חוצים את דלת המטבח, וריח מתוק של עוגת אגסים נעים ממלא את האוויר. השפתיים שלכם כמעט מתחילות להזיע מההתרגשות כשאתם שולפים את העוגה מהתנור. זה בדיוק הרגע שבו אתם מבינים: זו יכולה להיות העוגה שלכם! כאן נוכל ליצור משהו מדהים, ממכר, ומעלף. עוגת אגסים בחושה שהיא מושלמת לכל אירוע, בין אם מדובר בקפה עם חברות, חגיגת יומולדת או סתם פינוק אישי לשבת. תנו לי לספר לכם איך לעשות זאת!

זמן הכנת המתכון: 1 שעה

  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להצליח ליצור את העוגה המשגעת הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 3 אגסים בינוניים בשלים (האלה שהריח והצבע שלהם מגרדים לכם את הלשון)
  • 200 גרם סוכר (לא לפחד, זה מה שיעשה את זה כל כך טעים)
  • 150 מ"ל שמן צמחי (שמן קנולה או שמן קוקוס, אפשר גם)
  • 3 ביצים גדולות
  • 250 גרם קמח (שני כוסות פחות או יותר)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (10 גרם)
  • 1 כפית קינמון (לניחוח משגע)
  • 1/2 כפית מלח
  • רבע כוס אגוזים קצוצים (אם רוצים להוסיף קראנץ' מעניין)
  • אופן ההגשה: קרטון לקישוט עם אבקת סוכר או קצפת (אם רוצים להחמיא ליופיה)

מרכיבים חלופיים

נשמח לבשר שלמתכון הזה יש המון אופציות לתחליפים. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים במיכל של "יוגורט טבעוני". ואם אתם זקוקים לגרסה ללא גלוטן, אפשר לשלב קמח שקדים או חצי חצי עם קמח תפו”א.

שלבי ההכנה

כעת נעבור לשיטות ההכנה, שמביאות אותנו למקום של קסם מתוק:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את האגסים בשולחן, קוטעים את הקליפה, וחותכים לקוביות מדליקות.
  3. בקערה גדולה, טורפים את הסוכר עם השמן עד שהתערובת מתמזגת והופכת לקרמית.
  4. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לערבב.
  5. במצב הזה, נכניס גם את האגסים החתוכים (החלק הכי טעים שלי).
  6. בקערה נפרדת, שולחים את החומרים היבשים: קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח – ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עם כף עץ.
  8. אם רוצים לרגש, מוסיפים אגוזים קצוצים.
  9. מעבירים לתבנית אפייה ומדי פעם עם כף שווה את התערובת.
  10. אופים במשך 40-45 דקות, עד שהעוגה מתרוממת ועוברת בדיקת קיסם. בעזרת קיסם לבודד שולי עוגה לחות – זהו העונג הגדול שאף אחד לא יכול לטעון עליו.
  11. שולפים, מצננים על רשת, ומקשטים באבקת סוכר אם רוצים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא נגמר כאן! אלו רק כמה רעיונות לשדרוג העוגה המדהימה הזו:

  • שימו את העוגה בשכבות עם ריבת אגסים או ריבת פירות יער למגע של טרקטור באוויר.
  • אפשר להשתמש בשוקולד מריר קצוץ – זה ייתן לתחושת המתיקות תוספת מעלפת.
  • להגיש עם כדור של גלידה קפואה – אין דבר שקורא לך ללקק את האצבעות יותר מזה!
  • אפשר גם לניח את העוגה לצד קפה חם או תה צמחים להרגיע את הערב.

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את האגסים בפירות אחרים?
בהחלט! ניתן להחליף באפרסקים, בננות, תפוחים או אפילו בואש. כל פרי מביא את הניחוח שלו ומעצים את טעם העוגה!

מה עושים אם אין לי סודה לשתייה?
אין בעיה! אפשר להשתמש באבקת סודה לשתייה, או חומץ תפוחים שיחד עם סודה יביאו לתוצאה דומה בהחלט.

העוגה לא מתייצבת לי. מה לעשות?
אם עוגה לא יציבה, היא זקוקה לעוד זמן באפייה. השאירו לה עוד חמש דקות ובדקו בעזרת קיסם אם הוא יוצא יבש.

אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את העוגה יום או יומיים לפני ההגשה. פשוט שמרו במיכל אטום ולא במקרר.

איך מתניחים פירות על העוגה?
אפשר להניח פרוסות פירות חתוכות לאורכה של העוגה או במרכז, מתוך שמירה שהכל מוסגר באותו סגנון.

האם יש אפשרות להוסיף תבלינים נוספים?
כמובן! שימו אפילו שקדים טחונים או כף וניל למגע נוסף של עונג.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה מתאימה להקפאה עד שלושה חודשים. רק הקפיצו אותה לפני ההגשה וחממו לתוך שזה נמס בפה.

האם כדאי להשתמש בשמן זית במקום שמן צמחי?
שמן זית ייתן טעם מעט יותר דומיננטי. זה עלול להיות משגע למי שאוהב! נסו ותראו.

איך מגישים את העוגה בצורה אסתטית?
בזמן ההגשה, שימו עליה קונפטי של פירות או פרחונים מכל הסוגים שעל פי תודעתכם.

מה לגבי קישוטים נוספים?
עוגת האגסים מתאימה superb עם קרם שוקולד או קצפת בתור רוטב, כך כל החוויה מוקפת במתיקות מרחפת.

ואחרי כל זה, אם אתם מרגישים את העונג של העוגה, אל תהססו לשתף עם החברים שלכם את המתכון ברשתות החברתיות! תנו להם גם להזות את האוויר החם של ריח העוגה הנפלאה הזו, שתשים חיוך על פני כל אחד.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *