הסודות להכנת קינוחים ערביים טעימים במיוחד

קינוחים ערביים שאי אפשר לעמוד בפניהם

אם יש משהו שמעורר זכרונות מתוקים הוא קינוחים ערביים. אני מדמיין את החום של הבית, את הריחות שעוטפים את המרחב, את העניין שמבעבע באוויר כאשר המנות הייחודיות מתבשלות לאט. כל קינוח הוא כמו סיפור, כל ביס מדבר על תרבות, על מסורת, וגם על אהבה אינסופית למתוק. ואם כבר נכנסנו לאווירה הזאת, אז למה לא להכין קינוחים ערביים שלא רק יפנקו את החיך שלך, אלא גם יהיו כל כך מדהימים, עד שלא תפסיקו לחשוב עליהם? בואו ונצלול לעולם של מתוקים ערביים, איך אפשר בכלל לעמוד בפניהם?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כמובן, כדי להכין את הקינוחים המדהימים הללו, נצטרך מגוון של מרכיבים שכולם יתאחדו במתיקות מושלמת. כאן תמצאו את הרשימה של כל מה שצריך לדעת:

  • 1 כוס סולת (4-5 ק"ג)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית או חמאה (בהתאם להעדפה)
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (שקדים, אגוזי לוז, פיסטוקים – בחירה שלכם)
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס מי ורדים (או מי תפוזים)
  • 1/4 קוס קוקוס קלוי (לשימוש לקישוט – אפשרי)
  • 1/2 כפית מלח

אם אתם מפספסים משהו מהרשימה, אל דאגה! אפשר תמיד להתאים את המתכון לטעמים האישיים שלכם. כך למשל, במידה ואתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט תחליפו את החמאה בשמן קוקוס, ותקבלו קינוח אגדי!

שלבי ההכנה

ועכשיו, לכל מי שרוצה לדעת איך להכין את המתכון המושלם הזה, הנה השלבים פשוטים וברורים:

  1. מניחים את הסולת בקערה עם המלח, סוכר ומוסיפים את השמן. מערבבים טוב.
  2. מחממים את המים על חום בינוני וכשהם מתחילים לרתוח, מוסיפים את תמצית הוורדים או התפוזים.
  3. יוצקים את הנוזלים על התערובת היבשה ומערבבים היטב. זה שלב האגדי בו מופיע כל הטעם.
  4. מוסיפים את הקינמון, ההל והאגוזים הקצוצים ומערבבים שוב.
  5. מניחים את התערובת בכלי משומן קוטר 25 ס"מ ובוחשים היטב.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-30-40 דקות עד שהקינוח הזה מקבל צבע זהוב.
  7. לאחר האפייה, יוצקים מיד את הדבש על תערובת ההוגה ותנו לה למשך 10 דקות להתרכך.
  8. כאשר הכל התקרר, חותכים למנות ומקשטים בקוקוס קלווי.

שימו לב שהשלב באפייה הוא קריטי! אתם רוצים שהקינוח יהיה אוורירי, נימוח ועם צבע פגז. כשאתם עובדים עם דבש, אל תהססו להיות נדיבים, כי זה מה שייתן את הסוויטה הפינס של המנה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הקינוח בצורה מדהימה עוד יותר, הנה מספר רעיונות:

  • להוסיף לתוך הקינוח קוביות של תמרים או תותים – אלו מוסיפים מתיקות ורעננות לכל מילה.
  • להגיש עם כדור של גלידה מתוקה – לחוויית טעמים וניגודים מושלמת.
  • ליצור טעמים שונים עם תמציות שונות – כגון תמצית שקדים או וניל, בשביל לעודד את החוויה.
  • ולמי שאוהב חריף, הוספות של צ'ילי ראש או אגוז מוסקאט

אל תשכחו שאת הקינוח אפשר להגיש גם עם קפה ערבני טעים, ורק לגמרי להתענג על החיים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם לא מצאתי סולת?

במקרה של חוסר סולת, ניתן לשדרג עם קמח חומוס. התוצאה תהיה אחרת, אבל בהחלט טעימה.

האם אפשר להכין את הקינוח ללא דבש?

בהחלט! אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל או בערכת סוכר מתוקה אחרת, והקינוח עדיין ייצא מושלם!

מה אם אני רוצה לקצר את זמן האפייה?

אפשר להכין את הקינוח בסיר במקום בתנור. מבשלים על חום נמוך ומערבבים כל הזמן.

כמה זמן אפשר לשמור את הקינוח במקרר?

אם תקפידו לשמור אותו בכלי סגור, הוא יכול להחזיק עד שבוע במקרר.

האם ניתן להקפיא את הקינוח?

כמובן! הוא יכול להישמר בהקפאה עד חודש.

מה כדאי להגיש לצד קינוח ערבני?

קפה מסורתי או תה עם נענע תמיד מוסיפים ניחוח אותנטי למתוקים.

איך אפשר להפוך את הקינוח לבריא יותר?

לשקול להקטין את כמות הסוכר ולהשתמש בפריטי בריאותיים כמו דקל דחוף או תמרים בגריסה כחומר שטפל.

לאיזה הזדמנויות ניתן להגיש את הקינוח?

הקינוח הזה מושלם לאירועים משפחתיים, מסיבות סוחפות, או סתם כדי לפנק את עצמכם באווירה ביתית.

האם ניתן לשלב בפנים תוספות שונות?

בהחלט! אפשר לשלב פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות, גם תוספות יבושות מושלמות.

מניסיוני, מה הכי חשוב בהכנת קינוח ערבני?

לתת לקינוח זמן להתעורר ולטפוח על עצמה! זה מה שמייצר את הטעמים המדהימים והעושר בעניין.

כעת כשיש לכם את המתכון המושלם הזה, אני מזמין אתכם לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. עזרו להפיץ את המתוק הרגשי הזה לכל מי שאוהב מתוק, ומתוק לערבים. תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *