פסטרמה סו וויד: שיטה עשירה וטעימה להכנת בשר ממכר
מתי בפעם האחרונה טעמתם פסטרמה שעשויה בדיוק כמו שצריך? פסטרמה ברמה עולמית, שנמסה בפה ומשאירה טעם של עוד? אם אתם חושבים שהגעתם למקום הנכון, אז אתם ממש צודקים! במאמר זה נשמח לשתף אתכם במתכון לפסטרמה סו וויד מדהימה שתשדרג כל סנדוויץ' ותעשה אתכם לגיבורים במטבח. ההכנה שלה דורשת סבלנות, אבל התוצאה היא פשוט אגדה. היא משגעת, מדהימה, וללא ספק תגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 48 שעות (כולל זמן בישול)
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 6-8 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו ניכנס לעובי הקורה! לפני שנגיע לתהליך המרגש, חשוב להכיר את המרכיבים שיש לשים לב אליהם. המתכון הזה מתבסס על בשר איכותי, ולכן מומלץ להשקיע בבחירת הבשר הנכון – בשר שיש בו שומנים, מה שהופך אותו לעשיר בטעמו וללא ספק לבריא יותר.
- 2 ק"ג בשר עגל (אנחנו ממליצים על נתח שיטה או מחיצה)
- 50 גרם מלח מלוח (לאכול עם מודעות)
- 30 גרם סוכר חום (כדי להקנות טעם מתוק מלוח)
- 5 גרם פפריקה מתוקה (מוסיפה גוון צבע וטעמו המיוחד)
- 5 גרם כורכום (לטעם הטרי והמרענן)
- 1 כפית אגוז מוסקט (מוסיפה עושר טעמים)
- 2 שיני שום כתושות (לטעם חזק ועמוק)
- 1 כפית כמון (לטעמים המזרחיים)
- 1 ליטר מים עם תוספת קרח (להגברת הרעננות ולמניעת קלקול)
- שקית סו וויד (בה כדאי להניח את הבשר)
מרכיבים חלופיים
כמובן שאם אתם אוהבים לגלות מתכונים בריאים יותר, אפשר לשדרג את המתכון. למשל, ניתן להשתמש בבשר עוף במקום בשר העגל. החוות שנפלה עליהן התוספות של מלח וסוכר יישארו זהות, כך שהמתכון נשאר ממכר וטעים גם בריא יותר.
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו נפרוץ אל מסע ההכנה המרגש! בואו נכנס לעניין:
- קודם כל, נניח את הבשר על משטח עבודה נקי. נדאג לו תחת עיניים קפדניות.
- נמזג את המלח, הסוכר, הפפריקה, הכורכום, אגוז המוסקט והשום על הבשר. נערבב היטב עד שהמרינדה מכסה את כל הבשר באופן אחיד.
- נשאיר את הבשר במקרר למשך 24 שעות כדי שהטעמים ייספגו בו.
- לאחר מכן, ננטוש את המקרר ונכין את שקית הסו וויד. נוודא שאין מספיק אוויר בתוך השקית.
- נמלא את הקפיץ החם במים מצוננים. כדאי לדאוג שהמים חמים אך לא רותחים.
- נניח את שקית הסו וויד במים למשך 48 שעות. בעבודה זו, הבשר יתבשל באיטיות ויבצר מרקם אוורירי.
- כאשר הזמן עבר, נבצע חור בקצה השקית ונסנן את הנוזלים.
- נחמם מחבת על חום גבוה עם טיפה של שמן זית. נצלה כל צד של הבשר למשך 2-3 דקות, עד שכל צד מקבל צבע זהוב ומפתה.
- נחכה לרגע השיא – נסיר את הבשר מהמחבת ונניח לו להתקרר לפני החיתוך.
- נחתוך את הבשר, נאכל ונשמח! עכשיו רק נשאר לכם לדמיין את ריח הבישול המופלא שממלא את ביתכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם כבר הכנו מתכון כל כך מושלם, בטח משגע אתכם על תוספות. אז מה יש? אחרי הבישול, אפשר להוסיף רוטב חרדל דיז'ון כדי להקפיץ את הטעמים. אם בא לכם גיוון, אפשר לשלב ירקות קלויים כמו בטטה או דלעת, כך שכולם ייהנו. כמו כן, נוכל להכין סנדוויץ' עם חלה רכה, בצל ודרי של ירקות לקישוט ססגוני.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבשר מוכן?
כדי לקבוע אם הבשר הגיע למצב הרצוי, ניתן לחתוך את הבשר במרכז ולוודא שהוא ורוד ועסיסי. יש לזכור שהבשר לא צריך להיות אדום.
איך לאחסן את הפסטרמה לאחר ההכנה?
לאחר שהכנתם את הפסטרמה, אפשר לאחסן אותה במקרר בשקית אטומה. היא תשמור על טעמה למשך 3-4 ימים.
האם אפשר להשתמש בשיטה על בשר אחר?
בהחלט! טכניקת סו וויד מתאימה גם לבשר עוף, טלה ואפילו דגים. כל בשר יספוג את הטעמים בצורה מצוינת.
מה אפשר לשים במקום המלח בסו וויד?
אם רוצים להכין גרסה בריאה יותר אפשר להשתמש במלח ים או אפילו בתערובות תיבול בלי מלח.
האם ניתן להקפיא פסטרמה שהוכנה?
כן, ניתן להקפיא את הפסטרמה לאחר הבישול. מומלץ להכין אותה בשקית אטומה סגורה.
למה הבחירה בעגל ולא בבשרים אחרים?
העגל הוא בשר רך יותר עם שומניות נכונה, מה שמייצר טעמים מדהימים כשמבשלים אותו בצורה איטית.
כמה זמן לוקחת קודם כל תהליך הכנה?
בהתחלה זה ידרוש סבלנות, אך ברגע שנסיים עם ההכנה המקצועית, נהיה מופתעים מתוצאת הפינוק שניתנה לנו!
אני רוצה לשדרג את טעם הבשר. יש לך רעיונות?
מומלץ להוסיף את התבלינים שאתם אוהבים לסטנדרט, כמו מייפל או רוטב סויה.
מתי כדאי להגיש את הפסטרמה?
הפסטרמה תתאים לארוחת צהריים, סנדוויץ', ואפילו לאירועים חברתיים ופיקניקים.
האם אתם המומחים כאן?
כמובן! נסו את המתכון שלנו, ולא תצטערו. הוא מושלם לקיץ או לחורף – כל מצב יהפוך אותו לכוכב של הארוחה!
אנחנו מקווים שנהניתם מהמדריך המקיף שלנו להכנת פסטרמה סו וויד. אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, ובואו להפיץ את האהבה לבישול! זה הזמן להכין, ולהתענג על זה!