חביתיות כוסמת ירוקה שתשנו לכם את הבוקר

חביתיות כוסמת ירוקה

כשהחיים מביאים לנו את גלי הסיטואציות המשוגעות, אנחנו צריכים משהו שיעזור לנו לנחות על הרגליים – וברוכים הבאים לחביתיות כוסמת ירוקה! מדובר במנה ששובה את הלב ואת החיך, ומלאה בכל כך הרבה אושר. מתכון אחד פשוט, אך עם כל כך הרבה אפשרויות להתנסות ולעשות אותו לטעים ומיוחד. אחרי שתתנסו בו, תגלו שהחביתיות האלה מסוגלות להרשים כל אורח, והן גם מתאימות למוזמנים או לארוחות משפחתיות מדהימות. אז בואו נבנה מנה שאפילו סבתא הייתה גאה בה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק עבור: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הכנת החביתיות, נוודא שיש לנו את כל מה שצריך, ולא משאירים שום דבר במקרה. הכוסמת הירוקה עשויה להיות הרבה יותר אהובה עליכם ממה שחשבתם, ובוא נגיד שהזיתים או הרוטב המתקתק האלה יכולים לשדרגה לא רק את הטעם, אלא גם את המראה! אז בואו נבדוק מה יש לנו במלאי.

  • 1 כוס קמח כוסמת ירוקה (אפשר גם קמח חומוס לאלה שרוצים לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים (אפשר לשדרג עם מים מינרליים כדי לקבל מרקם אוורירי יותר)
  • 1 ביצה (לגירסה טבעונית, אפשר להשתמש ב-1/4 כוס של רסק תפוחים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום (לצבע המעניין)
  • 1/2 כוס ירקות קצוצים (כמו קישוא, גזר או אפילו תרד)
  • שמן זית לטיגון (בבקשה, תשתמשו בשמן איכותי, זה מוסיף המון)

שלבי ההכנה

ועכשיו אנחנו מגיעים לחלק המרגש – תהליך ההכנה. כאן נשתדל להיות מדויקים כדי לא לפספס אף פרט – בואו נראה איך זה הולך!

  1. בתוך קערה גדולה, נמזוג את קמח הכוסמת עם המים, הביצה (או רסק התפוחים) והמלח.
  2. נוסיף את הכורכום, ונערבב עד שהבלילה תתקבל סמיכה וחלקה.
  3. נשלב את הירקות הקצוצים לתוך הבלילה ונתבל בהתאם לטעם.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על להבה בינונית.
  5. כשהשמן חם, נמזוג כף מהבלילה למחבת בעזרת כף. נשטחים את הבלילה לשכבה דקה.
  6. מטגנים את החביתיות במשך 2-3 דקות בכל צד, עד שהן מזהיבות.
  7. בעזרת תרווד, הופכים את החביתיות ומטגנים גם מהצד השני.
  8. מניחים את החביתיות המוכנות על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  9. מעבירים חביתיות להמשיך לטגן עד שכל הבלילה נגמרת.
  10. מגישים חמות עם רטבים כמו יוגורט מעלף או תוכלו לשדרגן עם חומוס או סלט רענן.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

עכשיו כשיש לכם את הבסיס, בואו נדבר על שדרוגים. יש כל כך הרבה אפשרויות שאפשר להתנסות בהן. כך תוכלו להפוך כל חביתית לחגיגה אמיתית!

  • פירות ים: אפשר להוסיף שילוב של פירות ים כדי לקבל משהו מרשים מאוד!
  • עלים ירוקים: נסו להוסיף קצת תרד או בזיליקום לתוך הבלילה.
  • רוטב עשבים: הכינו רוטב ירוק עם פטרוזיליה, שמן זית ולימון.
  • גבינות: גבינת פטה או גבינת עיזים כאשר החביתיות עדיין חמות.
  • רגוש וטעמים קיציים: הוסיפו רוטב טחינה מעולה או אבוקדו קצוץ מעל.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את החביתיות לאחר הבישול?
ניתן לשמור את החביתיות בתוך קופסה סגורה במקרר עד לשלושה ימים. אם רוצים, ניתן גם להקפיא אותן לשימוש מאוחר יותר.

האם אפשר לבשל את החביתיות בתנור?
בהחלט! ניתן לאפות את החביתיות בתנור בחום של 180 מעלות, על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שהן מזהיבות.

מה אפשר להוסיף לבלילה אם רוצים גאנש של טעמים?
שקלו להוסיף תבלינים כמו כמון, כמון קצוץ או אפילו מעט צ’ילי לאלה שאוהבים את החביתיות עם אגרסיביות.

איך החביתיות מתאימות לדיאטה ללא גלוטן?
החביתיות עצמן עשויות מקמח כוסמת שאינו מכיל גלוטן. חשוב לוודא שהקמח שאתם משתמשים בו הוא ללא תוספות מזהמות.

האם אפשר להכין חביתיות ללא ביצים?
בהחלט, רסק תפוחים או טחינת זרעי פשתן עם מים יכולים לשמש כתחליף מצוין לביצה.

האם אני יכול להחליף את הירקות שברשימה?
בוודאי! ככל שתשתמשו בירקות שאוהבים, זה יוסיף לאופי של המנה.

איזה רוטב מתאים לחביתיות?
חביתיות כוסמת אוהבות להיתפס עם רוטב יוגורט עם שום ונענע או אפילו טחינה עם לימון.

האם אפשר להכין חביתיות ממתכונים אחרים מלבד כוסמת?
בהחלט! אפשר לנסות עם קמח חומוס או קמח אורז – המגוון הוא אינסופי.

מה הכי טעים להגיש בצד?
סלט ירקות מרענן תמיד משדרג את החוויות. ואם אתם בעצם חובבי רטבים, חומוס עם ירקות טריים הוא תוספת מושלמת.

איך לדעת אם החביתיות מוכנות?
תמיד ניתן לבדוק זהב עם קצה כף – אם החביתית מתנתקת בקלות והצבע שלה מדהים, היא מוכנה!

אז למה אתם מחכים? זה הזמן לחכות לכולם ולאכול את המנה הכי טעימה שיש. שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כי כולם צריכים לשמוע על המלכה של החביתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *