חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים שיגניב לכם את הטעם

חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים – מתכון אגדי ומדהים!

לא משנה אם אתם אוהבים בישול או שלמדתם איך לשרוף מים, המתכון הזה הוא ממש בשבילכם. הוא מצליח לשלב את הטעמים הטרופיים של חלב הקוקוס יחד עם חמאת הבוטנים הממכרת, לתוך מנה שמשגעת את החיך. חזה עוף, אשר בדרך כלל נחשב למנה פשוטה למדי, מקבל כאן טיפול כל כך מיוחד שזה פשוט לא יאמן. אם אתם מחפשים מתכון שיסיר את העייפות מהשגרה שלכם, זה הזמן להתחיל לפעול. המנה הזאת לא רק משגעת, אלא גם פשוטה ומהירה להכנה – בהחלט אידאלית לארוחת ערב ספונטנית!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל إلى בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשאתם מתחילים להרגיש את הרעב מתגבר, הגיע הזמן להכיר את המרכיבים שידחפו אתכם לרמות חדשות של טעמים. אתם תופתעו לגלות כמה מרכיבים פשוטים יובילו לתוצאה כל כך מעלפת!

  • 4 יחידות חזה עוף, חתוכות לקוביות
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף שמן קוקוס או שמן רגיל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי בזיליקום או כוסברה לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אז מה עושים אם יש לכם אלרגיה לבוטנים או שאתם פשוט לא אוהבים אותם? אפשר להשתמש בחמאת שקדים, או אפילו בקטע של טחינה! גם חלב הקוקוס בלתי נפסה לרגע, אם יש לכם עדים מסוימים אתם יכולים לנסות להשתמש בחלב שקדים או בחלב סויה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, העובדות האמיתיות מתחילות – מגלה לכם את השלבים המוכרים לשף המתחיל!

  1. קודם כל נטגן את הבצל בשמן קוקוס במחבת על חום בינוני למשך 2-3 דקות, עד שהוא מתרכך.
  2. נוסיף את השום והג'ינג'ר, נטגן עוד כדקה עד שהשום מתרכך ומתחיל לשחרר את הארומה המדהימה שלו.
  3. נוסיף את קוביות חזה העוף ונבשל 5-7 דקות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  4. נוסיף את חלב הקוקוס וחמאת הבוטנים, מערבבים היטב עד שהן מתמזגות זו בזו.
  5. נוסיף את רוטב הסויה, ונבשל על חום נמוך למשך 10 דקות נוספות, עד שהרוטב מת thickens ומתמזגים הטעמים.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומקשטים בעלים טריים של בזיליקום או כוסברה.

ובכן, זהו! עכשיו, אחרי כמה דקות של הכנה למדו את פני המנות המשגעות שלכם. מן הסתם לא תוכלו לעמוד בפיתוי להגיש עם אורז מאודה או אטריות דקות שייספגו את כל העניין המבהכתי הזה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים לשדרג את המנה אפילו יותר? תוספות כמו ירקות קלויים – כמו גזר, ברוקולי, או אפילו פטריות – יהפכו את המנה למערבון צבעוני יותר! תוכלו להוסיף גם חצי לשון של צ'ילי חריף אם אתם אוהבים תיבול. גם את החמאת בוטנים ניתן להמיר בשקדים קלויים שיהיה פריך ומעניין! אם אתם חובבי טעמים מתוקים, הוספת לדיקוג של דבש או סירופ מייפל תביא לשדרוגים נוספים וטעמים שאין להם תחליף.

שאלות ותשובות

האם ניתן להקפיא את המנה הזו?

כמובן! המנה נשמרת היטב במקפיא למשך חודש. אתם יכולים לחמם אותה בקלות במיקרוגל או במחבת לפני ההגשה.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית למתכון הזה?

בוודאי! אפשר להמיר את חזה העוף בעוף סויה או טופו. אל תשכחו להשתמש בחלב סויה או חלב שקדים במקום חלב קוקוס, וחמאת בוטנים יכולה להיוותר כפי שהיא.

איזה סוג רוטב סויה מומלץ להשתמש?

אני ממליץ על רוטב סויה כהה, כי הוא עשיר בטעמים, אבל גם רוטב סויה רגיל ימתין לכם בשמחה.

אפשר לשדרג עם עוד טעמים?

בהחלט! אפשר ניתן להוסיף כמה טיפות של רוטב צ'ילי מתוק כדי להקנות למנה עוד טעם מעניין!

האם אפשר להכין את המנה הזו ללא שמן?

כן! אם אתם מעדיפים טעמים קלילים יותר, אפשר להכין את המנה על תבנית לא דביקה ולהפחית את השמן.

מה ניתן להגיש עם המנה הזו?

אני ממליץ להגיש עם אורז בסמטי או תוספות ירקות קלויים, כמו גזר וברוקולי כדי להוסיף עוד צבע ועניין!

מה האיכות של חמאת הבוטנים החשובה כאן?

השתמשו בחמאת בוטנים איכותית עם כמה שפחות תוספים. אני ממליץ על חמאת בוטנים טבעית, בלי סוכר מוסף!

אפשר להכין את זה ביום קודם?

כמובן, זה אף משתפר בטעמים, כשהוא עומד במקרר למשך הלילה!

איך נשמרים הטעמים עם הזמן?

המנה נשמרת טוב, טעמי חלב הקוקוס וחמאת הבוטנים רק מתגברים עם הזמן.

מה קורה אם אני לא אוהב קוקוס?

אם קוקוס לא לטעמכם, אפשר להמיר את חלב הקוקוס בחלב רגיל או חלב שקדים, והמנה עדיין תהיה עלצב!

כל הכבוד שהגעתם לסוף המתכון! אני ממליץ לכם לשתף עם החברים שלכם את המתכון המדהים הזה, כי אין צורך לשמור כזה אוצר רק לעצמכם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *