כרעיים עוף בנינג'ה בטעם שלא תשכחו לעולם

כרעיים עוף בנינג'ה – מתכון מדהים וטעים שלא תרצו לפספס!

העולם הקולינרי מלא בתשוקות, טעמים וקסם, ואין ספק שהמתכון שלנו היום יכבוש את לבכם. מהו המתכון המושלם שהופך כל ערב רגיל לחגיגה של טעמים? היכנסו למטבח, חמש דקות, והמנה המהממת כבר בדרך אל שולחנכם. והיום, אנו מתכוונים לבשל כרעיים עוף בנינג'ה – מתכון אגדי שמצליח לשלב בין קווים קלאסיים לבין נגיעה חדשנית, כל זה בסגנון טעימות בו זמנית. היכנסו אל עולמם של טעמים משתלבים והפתעות עם כל ביס.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהחלטנו להתנסות עם כרעיים עוף בניג'ה, יצרנו שילוב מושלם של טעמים כמו שרק מתכון משפחתי יכול להביא. הקריספיות של העוף יחד עם התיבול המיוחד, כל זה יוצר חוויה מדהימה שבאמת חייבים לנסות!

  • 4 כרעיים עוף (כשאני משתמש, אני בוחר בחתיכות בינוניות, לא גדולות מדי)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות דבש (רצוי דבש טבעי, לא סינתטי)
  • מיץ מלימון אחד (למי שאוהב, אפשר גם לשים קליפת לימון מגוררת)
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית Pfeffer (אם אתם אוהבים חריף, כדאי להוסיף מעט פלפל חריף על טעם, טעים מאוד!)
  • 6 שיניים של שום (תופתעו עד כמה זה מוסיף לטעמו של העוף)
  • תיבול נוסף לבחירה: כמון, פפריקה מתוקה או תבלינים שאתם אוהבים

איזה רכיבים מעודדים יותר? אפשר לשדרג עם מרינדה של יוגורט עם תבלינים או לבקש סויה בגרסה אסיאתית! העיקר, כל חצי שעה הם שם – השף המוכשר ביותר, אתם.

שלבי ההכנה

כעת שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לדינמיקה של ההכנה. מתכון זה פשוט כמו פלח עוגת שוקולד ושיחה עם חברים – בלי לחץ! היכנסו למטבח ותעשו את זה יחד.

  1. מערבבים כוס שמן זית עם דבש, מיץ לימון, מלח, פלפל ושיניים קצוצות של שום בקערה.
  2. שמים את הכרעים בקערה ומשרים למשך 15 דקות.
  3. ב meantime, מדליקים את הנינג'ה על חום גבוה.
  4. כשהנינג'ה מוכנה, מכניסים בעדינות את הכרעים ומבשלים כל צד עד שמגיעים ליכולת הזהב (כ-10 דקות לכל צד).
  5. אם תרצו, אפשר לשים רוטב סויה מעל לשדרוג נוסף!
  6. לאחר מכן, מוציאים את הכרעים מהנינג'ה ומניחים להתקרר לכמה דקות.
  7. מניחים את הכרעים לצלחת ומכסים בנייר כסף כדי שיישארו חמים.
  8. אם יש לכם, אפשר לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
  9. כעת, אתם מוכנים להניח אותם על השולחן, ללקק אצבעותיכם וליהנות מהמנה המשגעת!

תוספות או שדרוגים

בעבודה עם כרעיים עוף, יש כל כך הרבה אפשרויות גיוון והפשטותם המעולה משאירות לכם מקום לניסוי.

  • אפשר להוסיף ירקות כמו גזר, קישוא או פטריות בתבנית עם העוף – לא רק שזה מעשיר את המנה, אלא הוא גם הופך אותה למעולה ומלאה בצבעים!
  • אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו כמה טיפות של רוטב צ'ילי או פלפל ירוק קצוץ.
  • שדרגו את המנה עם אורז עם ירקות פיקנטיים, והרי לכם מנה שמושלמת!
  • אפשר גם להוסיף עלי סלרי לצד המנה, נותן טוויסט מעניין.

שאלות ותשובות

איך אפשר ליצור גרסה טבעונית?
כדי ליצור גרסה טבעונית, אפשר להמיר את כרעיים העוף בפיסות סייטן או טופו במרינדה דומה. הטופו מאוד מתאים למרין אותו לפני הבישול, ומקבל טעמים משגעים!

האם ניתן להשתמש בשמנים אחרים?
בהחלט! שמן קנולה או שמן אבוקדו מאוד מתאימים, ואם אתם רוצים להוסיף קצת טעמים נוספים, שקול להחליף חלק מהשמן בשמן שומשום.

כמה זמן ניתן להחזיק את הכרעים במקרר לאחר הבישול?
לאחר הבישול, הכרעים יכולים להחזיק עד 3 ימים במקרר, אם הם נשמרים בכלי סגור היטב.

מה לעשות אם היה לי קשת לפני הבישול?
לא לדאוג! פשוט שימו במקפיא בזמן תחילת הבישול והרבה זמן המתנה, עד 8 שעות. הוציאו אותם מהמקפיא, ושמנו את המנה בשובשובה לזמן הגדרה זה.

האם ניתן להכין את הכרעים במיקרוגל?
כמובן! פשוט הכניסו את הכרעים לכלי מתאים למיקרוגל עם כוס מים והפעילו במשך 10-15 דקות.

מהו הזמן המדויק לבישול בנינג'ה?
זמן הבישול בנינג'ה תלוי בעובי הכרעים, אבל בדרך כלל 10-15 דקות לכל צד זה מושלם!

האם אפשר לגוון סוגי תיבול?
בהחלט! לשחק עם תיבול. אפשר לשים תבלינים כמו טימין, אורגנו, או אפילו תבלינים סודאניים כדי לשדרג את הטעם לסגנון שאתם אוהבים.

האם זה מתכון בריא?
אם אנו משתמשים בכמות מינימלית של שמן וחומרים נוספים בריאים, אז בהחלט! מדובר במנה שמכילה חלבון מהעוף וזויה של טעמים בריאים.

מהו הדבר הכי חשוב לזכור בעת בישול העוף?
שיהיה אוזן עכורה – כי התיבול הוא המלך. תנסו לא לחרוג מהשורש!

האם אפשר להקפיא את הכרעים?
כמובן! אתם יכולים להקפיא את הכרעים הבישולים בשקית ניילון פשוטה. רק אל תשכחו לכתוב על השקית את התאריך!

לסיום, תמיד שימו לב שמדובר במתכון שהוא גם מהיר וגם קל, ואני ממליץ לנסות אותו לפחות פעם בשבוע. שתפו את המתכון הזה בקלות עם חברים, והפתיעו את אהוביכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *