"`html
מתכון לימונענע מענג
נתחיל במשהו מתבקש: כולם יודעים שהקיץ כאן, והשמש ברקע אוחכה אותנו מלמעלה. פעם, כשהייתי מסיים לשחק בשמש, תמיד הייתה לי כוס לימונענע מצוננת מחכה לי על השולחן. המרגש שבה היה מושלם – טעם החמיצות המענג של הלימון, בשילוב עם המנטה הטרייה, שתמיד החזירה לי את הצבע בלחיים. המתכון הזה הוא לא סתם אחד נוסף. זהו מתכון לימונענע מדהים, כזה שמטריף את כל החושים, ומומלץ בחום לשתף עם משפחה וחברים.
זמן הכנה: 15 דקות, רמת קושי: קלה, מנות: 4
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנה: 4 מנות
לימונענע היא לא רק שתיה מרעננת, היא גם שמתאימה לכל אירוע. בין אם מדובר בברביקיו משפחתי, יום קיץ חם או סתם צמאון שמטריף אותנו, הזמנת כוס לימונענע יש לה את היכולת להלחין את כל הטעמים הנכונים. כמו סבתא אומרת: "אין דבר שאי אפשר לפתור עם כוס לימונענע". אז למה לא לנסות היום להכין את המשקה המושלם הזה שגם כנראה יטרוף לכם את החיך?
הרכיבים הדרושים
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי (מעלף וממכר)
- 1/4 כוס סוכר (אפשר גם דל קלוריות למי שרוצה)
- 4 כוסות מים קרים
- 1/2 כוס עלי נענע טריים (הכי רענן שיש)
- קרח לגרסה קיצונית וחמה
משקה הלימונענע המקורי מכיל לרוב את המרכיבים הפשוטים האלו, אבל אם תרצו לשדרגו או לשנות את המתכון בגירסאות שונות, אין בעיה! תוכלו להמיר את הסוכר בסירופ מייפל להיכנס לסעיף הבריאות. יש המון אפשרויות יצירתיות!
שלבי ההכנה
הנה השלבים הפשוטים להכנה שתזכו לקבל משקה אגדי.
- מיצו את הלימונים באמצעות מיץ רגיל או מסחטה חשמלית.
- שפכו את מיץ הלימון המוצא לקנקן גדול.
- הוסיפו את הסוכר ולחצו עד שיתמוסס לחלוטין.
- שפכו את המים הקרים לתוך הקנקן והקפיצו את הכל יחד.
- גזרו את עלי הנענע בעדינות והוסיפו לקנקן.
- מלאו כוסות עם קרח ושפכו לשם את הלימונענע.
- ערבבו בעדינות והגישו למשפחה ולהפצה בקרב חברים.
ומה עם הגרסאות החלופיות? ראשית, אם אתם רגישים לסוכר, ניתן להמיר אותו בסוכר דיאטטי. נהדר גם לאורח חיים בריא! כמו כן, אם אתם טבעונים, המשקה הזה בדיוק בשבילכם, מכיוון שאין בו רכיבים מהחי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
משקה הלימונענע הוא מוסיקה טהורה לפה, אבל מי אמר שלא ניתן לשדרגו? אפשר להוסיף פרוסות קומקו על מנת לספק טעם חדש ומתחלף. חושבים על טעמים נוספים? גם עם פרוסות מלפפון טרי זה יכול להיות משגע! ואם אתם אוהבים אלכוהול, למה לא להוסיף קצת רום? זה יכול להפוך לדרינק האגדי של הקיץ!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בלימון קנוי?
מומלץ להשתמש בלימון טרי, הטריות בהחלט תורמת למשהו מדהים טעם.
כמה זמן אפשר לשמור את הלימונענע במקרר?
בין 2-3 ימים. עדיף לשתות אותה בהקדם כדי לשמור על טריות הטעמים.
האם ניתן להמיר את הלימון בתפוז?
אם אתם רוצים גוון טעמים חדש ומעניין, תפוז יכול לעשות עבודה מצוינת.
איך להוסיף מתיקות באופן טבעי?
סירופ אגבה או דחיסה של תמרים יכולים להיות פתרון נפלא!
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! זו שתייה נפלאה שגם ילדים אוהבים.
אפשר להשתמש בנענע שמורה?
אפשר, אך זה לא ייתן את אותו הטעם המרגיע כמו הנענע הטרייה.
האם אפשר להכין כמות גדולה?
כמובן! אפשר להכין קנקן שלם ולטפח במצבי קיץ.
מה עושים אם המשקה מרגיש חזק מדי?
פשוט פנו למים, הוסיפו מים קרים עד שתשיגו את הטעם הרצוי.
איך אפשר שהמנה תהיה דל פחמימות?
בעיקר אתם צריכים לשים לב לא להשתמש בסוכר מדי, וכאן זו השיטה.
איך להבטיח שהנענע תישאר רעננה?
אחסנו את העלים במים בקור או בשקית ניילון במקרר.
תזכרו שהמתכון הזה הוא לא רק על לימונענע – זה על השיתוף. שתפו את המתכון עם חברים, ספרו להם על הרגשות שהיצרתם עם מידע נרגש ואל תשכחו להמליץ להם!
"`