מאפינס גזר טבעוני שלא תצליחו להפסיק לאכול

"`html

מאפינס גזר טבעוני

נכון, יש אנשים שאומרים שמאפינס גזר זה רק דמיון פרוע או הקשקוש האחרון, אבל אתם יודעים מה? הם טועים. למאפינס האלה יש תכונה מדהימה – הם לא רק טעימים אלא גם בריאים. תחשבו על זה: על כל ביס שאתם לוקחים אתם גם מכניסים לגוף שלכם ויטמינים וקלוריות שמתאימות לדיאטות הכי קפדניות שיש. ולא, הם לא רק בריאים – הם גם מושלמים לכל זמן ביום! לוקרם האוהב ופירות למעלה, או סתם ככה לצד התה של הבוקר. כל אחד יוכל למצוא את השילוב המושלם עבורו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 מאפינס

מרכיבים הדרושים

עכשיו, כשמסתכלים על המרכיבים, אתם תראו כמה שזה פשוט. אלו הם אותם הדברים שאתן/ם רואים בכל מרכול רגיל, ללא כל צורך במצרכים אקזוטיים. להלן מה שאנחנו זקוקים לו:

  • 2 כוסות גזר מגורר
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מותך
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב אחר)
  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (לא חובה)
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)

אגב, אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית לחלוטין, אפשר להשאיר את האגוזים בחוץ ולהשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר חום. גם זה יוצא טעים!

שלבי ההכנה

אחרי שהכנו את כל המרכיבים, מגיע השלב שבו אתם תהפכו לדוכסים של המאפינס. זה הזמן להראות את הכישורים שלכם!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים תבנית מאפינס בעזרת שמן קוקוס או מניחים קפסולות נייר.
  3. בתוך קערה גדולה, מערבבים את הגזר המגורר עם השמן והסוכר עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את החלב ומערבבים שוב.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, קינמון, אגוז מוסקט, סודה לשתייה ומלח.
  6. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  7. אם רוצים, מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים בעדינות.
  8. מעבירים את התערובת לקפסולות המאפים.
  9. אופים במשך 25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  10. מניחים למאפינס להתקרר קצת בתבנית ואז מעבירים לרשת קירור.
  11. בהצלחה – אתם בדרך למאפה אגדי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מתכון טוב, גם כאן תמיד יש מקום לשדרוגים ותוספות! אתם יכולים לנסות להוסיף קמצוץ של קקאו כדי לקבל גרסה שוקולידית. או אולי חצי כוס צימוקים לשדרוג מתוק נוסף. אם תרצו להוסיף טעמים שונים, אתם יכולים גם לשים מעט קליפת תפוז מגורר. זה משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המאפינס בלי סוכר? אפשר בהחלט! ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו דחיית תמרים או דחיית מייפל.

איך שומרים על המאפינס לאורך זמן? שמרו עליהם בכלי אטום במקרר ואפשר להקפיא אותם גם לחודשים קדימה.

מתי המאפינס הכי טעימים? המאפינס הכי טעים שהיו כדי לשחזר מדי כמה ימים – הם פשוט נעלמים!

מה לעשות אם המאפינס יוצאים יבשים? הקפידו לא לערבב יותר מידי, כמו כן, הוסיפו מעט חלב או שמן לקערה על מנת לשדרג את הנימוחות.

האם ניתן להמיר את קמח הכוסמין בקמח רגיל? כמובן! קמח חיטה נלמד כתחליף, רק שימו לב לעקוב אחרי כמויות הנוזלים.

אני לא אוהבת קינמון, מה לעשות? בהחלט תוכלו להשאיר את קינמון, אך תוסיפו משהו אחר כמו שמן בתה טחנה טוחנה חלופין.

האם מדובר במתכון בריא? בהחלט! זה מתכון בריא, דל פחמימות ובו יחד עם ויטמינים ולא קשה מאוד על הכיס.

מה זה בעצם שמן קוקוס? שמן קוקוס הוא שמן חיוני בעל טעמים ובריא בעל יתרונות רבים.

אפשר להכין את המאפינס גם ללא צריכת חלב? אין בעיה! תוכלו להשתמש בחלב אלמוג בעם נוספות לטכנולוגיות אחרות.

מה היה ההשראה למתכון? ההשראה שלי הייתה למשוך תכלול בריא לחיים שלי!

לסיום, אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. הרי מי לא רוצה לתפוס את המתכון המושלם הזה? יהיה מה ללקק את האצבעות! תהנו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *