מג'דרה בסיר אחד – מתכון קל וטעים שמתמכר!

מג'דרה בסיר אחד – מנה מהסרטים!

דמיינו את עצמכם יושבים בסלון, האוויר מתמלא בניחוחות שמזכירים לכם את הבית והילדות. החמים שופעים והטעמים מתערבבים, תרבות, מסורת ואהבה מתרכזים כולם במנה אחת מדהימה, שאף פעם לא מספיקים ממנה – מג'דרה! מתכון זה יסביר כיצד ליצור את הגרסה המושלמת של מג'דרה בלי לבזבז זמן יקר על ניקיונות ושולחנות מבולגנים, כי אנחנו כאן רוצים רק להנות!

זמן ההכנה

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת הקושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המג'דרה המושלמת, נצטרך את הרכיבים המדהימים הבאים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 כוס עדשים ירוקות או פחוסות
  • 4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט (אופציונלי)

בהנחה שיש ברשותכם את הרכיבים האלו, ייתכן שתשקלו לשדרג את המג'דרה עם תוספות נוספות כמו גזר מגורד, קישואים קצוצים או תפוחי אדמה קצוצים לקוביות. זה ממש אגדי!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שנאספו כל רכיבי הקסם שלנו, נתחיל בהכנה הפשוטה והמענגת:

  1. נשמים את השמן זית בסיר על חום בינוני ומוסיפים את הבצלים הקצוצים.
  2. מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים ומקבלים צבע כהה ומושך.
  3. בוזקים מעל הבצלים את הכמון ואת הקימל ומערבבים ליצירת ריחות משגעים.
  4. מוסיפים את העדשים והאורז לסיר ומערבבים היטב.
  5. אחר כך, pour in את המים (או ציר הירקות) ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מבשלים על להבה גבוהה עד שהמים רותחים ואז משננים את הלהבה לנמוכה.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות, עד שהאורז והעדשים מוכנים.
  8. בשלב האחרון, מכבים את הלהבה ומניחים לסיר להיכנס לעולם של נחת למשך כ-5 דקות עם מכסה סגור.

בזמן שהמג'דרה מתבשלת, אני ממליצה על ליהנות ממוזיקה טובה, מדיבור עם היקרים לנו או אפילו מהאשמים שעתידים להשתגע לשמוע את הריח הכה נפלא שנפוץ ברחבי הבית.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם מחפשים להרגיש חופשיים ונועזים במטבח, ישנם מספר אופציות לשדרוג המג'דרה שלכם:

  • להוסיף טחינה סמיכה מעל – פשוט טעים!
  • לשדרג את זה בתוספת של צנוניות פרוסות ואבוקדו טרי – פינוקים מושלמים.
  • על יתר הקומפוזיציות, לנפץ תוספות כמו חמאת קלואיפה לאורז, שיחזירו לכם את טעם הבית.

לכל גרסה של מג'דרה יש את הקסם והייחודיות שלה, וברור למדי שאותם טעמים מדהימים יישארו בתודעה שלכם לאורך זמן.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין מג'דרה טבעונית?

בהחלט! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לוותר על חמאה ובמקום להשתמש בשמן זית כמו במתכון שלנו.

כמה זמן ניתן לשמור מג'דרה במקרר?

המג'דרה יכולה להחזיק במקרר עד ארבעה ימים. עליכם לשמור אותה בכלי סגור היטב.

האם ניתן להקפיא מג'דרה?

אתם יכולים להקפיא מג'דרה, אבל כדאי להקפיא אותה לאחר קירור ולהשתדל להפריד את המנות כך שיתגמלו לכם בכוונה בכל פעם.

באיזה סוג אורז כדאי להשתמש?

אורז בסמטי הוא הבחירה הקלאסית, אבל אתם יכולים גם להשתמש באורז רגיל או אורז מלא אם אתם רוצים גרסה ישנה יותר ולא פחות טעימה.

האם אפשר להשתמש בעדשים אחרות?

כן! אתם יכולים לשים עדשים שחורות או אדומות לפי העדפה, כל אחת עם הסגנון הייחודי שלה.

מה עושים אם אין לי פטרוזיליה?

לא נורא! אפשר לשדרג את המג'דרה עם שמן זית טוב, כמה אגוזי מלך קצוצים, או אפילו אבוקדו – תוספת כזו משגעת.

איך אפשר לדעת שהעדשים מבושלות?

גרף פשוט: טסים לטעום! אם העדשים רכות ומתמוססות בפה, המג'דרה מוכנה.

האם אפשר להכין מג'דרה בלי בצל?

כן. ניתן להכין מג'דרה גם בלי בצל, אפשר לנסות לשים פירות יבשים בשביל מתיקות.

איך התבלינים משפיעים על התוצאה הסופית?

לאור תוספת טעמים כמו כמון וקימל, תוכלו להרגיש את ההבדלים המשמעותיים במראה ובטעמים של המג'דרה שלכם. הם מוסיפים עומק וייחוד.

כמה נגיש המתכון לצליאקים?

המתכון מיועד לצליאקים, בתנאי שיבחרו אורז ללא גלוטן – כל השאר מתאים!

אני מקווה שנהניתם מהמתכון ועכשיו אתם רוצים לשתף אותו עם קרוביכם. המג'דרה הזאת לא רק משביעה אלא גם מאפשרת לרגעים מהסרטים להפוך למחשבות אחרות. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו ממנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *