מוקפץ עם שאריות עוף מדהים לחלוטין
אין דבר יותר משגע מאשר לבשל ארוחה נהדרת ולגלות שמה שנותר מהארוחה הקודמת פשוט מחכה להשתמש בו! ברור לכולנו ששאריות עוף, אם זה מהחתונה המושלמת של אתמול או מהשבת המשחררת, בהחלט יכולות להפוך למנה מעלפת ובריאה במינימום מאמץ. ובדיוק כאן נכנסת לתמונה המוקפץ עם שאריות עוף. מעבר לזה שזה פתרון ממכר לניצול מה שהשאירו, זה גם מושלם כשמדובר על אוכל מהיר, טעים וגם, מה שנקרא, מוכן ברבע שעה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המוקפץ המהמם הזה, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים שיקפיצו לנו את הטעמים ויעשו פלאים עם שאריות העוף:
- 300 גרם שאריות עוף קלוף (מומלץ מחזה עוף או שוק עוף)
- 2 פלפלים צבעוניים (אדום וירוק), חתוכים לקוביות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- 2 כפות סויה – הרוטב שחייב להיות במוקפץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שום כתוש (רשות)
- קורט מלח ופלפל לטעם
- אורז מבושל או נוודא קינואה כדי להגיש בצד
נשמע טוב, נכון? אה, ואם בא לכם לעבוד עם מתכון טבעוני או ללא גלוטן, פשוט החליפו את העוף בעוף סויה או טופו, והסויה תהיה ללא גלוטן. ככה כולם מרוויחים!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שכל המרכיבים מוכנים, נתחיל בעבודה המהנה! כדאי לקחת נשימה עמוקה, כי תכף המקום יתמלא בריחות מדהימים.
- לחמם את שמן הזית על חום גבוה בווק או במחבת רחבה.
- להוסיף את הבצל ולהקפיץ במשך 2 דקות עד שהוא מתרכך.
- להוסיף את הגזר ולבשל במשך 3 דקות נוספות, כך שיהיה פריך וטעים.
- להוסיף את הפלפלים ולבשל יחד כ-2 דקות נוספות, עד שהדברים מתחילים לרכך.
- לשפוך פנימה את שאריות העוף, לערבב ולהקפיץ במשך 3-4 דקות כדי שהעוף יתמיין ויתחמם.
- לבסוף, לשפוך את הסויה, להוסיף מלח ופלפל, ולערבב היטב. להקפיץ עוד דקה.
- לצקת את המוקפץ על אורז או קינואה שהכנתם מראש, ולהתענג על כל ביס.
חכו, יש עוד! לא סיימנו! כדי להוסיף טוויסט מדהים, תוכלו לשלב במנה גם אגוזי קשיו קלויים למרקם קריספי וטחינה מעל, שתעניק את השדרוג הויזואלי והטעמים המתאימים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המוקפץ הזה למושלם, יש שדרוגים שאנחנו אוהבים לשלב. למשל, אפשר להוסיף נבטים, שעועית ירוקה או אפילו כמה כפות תיבול הולנדי כמו צ׳ילי או ג׳ינג׳ר טרי – כל אלו יכולים להקפיץ את המנה לגבהים חדשים!
אפשרות נוספת שיכולה להפתיע אתכם היא להוסיף תבלינים כמו קינמון או כמון – הם לא רק יוסיפו טעם, אלא גם המון צבע ועניין.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשאריות עוף קפואות?
בהחלט! גזרו אותן מהמקפיא ותנו להן להפשיר קודם במקרר. אחר כך, פשוט הקפיצו איתן כמו שאריות העוף הרגילות.
אפשר להכין עם שאריות בשר אדום?
בוודאי! גם בשר אדום יכול להשתלב מצוין. רק שימו לב שחלק מהבשרים הם יותר שומניים ויכולים לשנות את המרקם של המוקפץ.
מה שונה במוקפץ הזה מהשיטה המסורתית?
הקונספט של לקבל משהו מהשאריות וליצור ממנו משהו טעים ומדהים הוא חדשני מאוד ומורכב! כאן אנחנו מתמקדים במקסום השימוש.
האם אפשר להוסיף ירקות נוספים?
כמובן! ברוקולי, קישואים, או אפילו פטריות – הכל הולך!
מה הסוד למוקפץ מוצלח?
חום גבוה ושמדובר בהקפצה, חייבים להקפיץ במהירות! כמובן, תוספות מגוונות מאוד יכולות גם לשדרגו פלאים.
האם לילדים זה מתאים?
בהחלט! אנחנו יכולים להתאים את החריף לטעמם ולהכין את המנה שתהיה מתאימה בדיוק בשבילם.
מה ניתן להגיש בצד עם המוקפץ?
אורז, קינואה, או אפילו סלט ירוק מרענן; כל אלו מעולים!
האם ניתן להכין את המוקפץ מראש?
כדאי להכין אותו טרי. אם עושה טוב מראש, יש לשמור במקרר ולחמם נעים לפני ההגשה.
ואם יש לי רוטב אחר שאני אוהב?
אפשר להיות יצירתיים! רוטב טמפורה או אפילו רוטב בוטנים יכול להוסיף טעמים חדשים שלא תאמינו שסיפיתם לעצמכם!
האם אתם ממליצים על כמה שיטות בישול?
מומלץ לשים לב למגוון השיטות – בישול קלאסי, טיגון קל, או אפילו בסגנון יפני כמו יאקיטורי. זה רק מוסיף לגיוון!
המתכון הזה ללא ספק יגרום לכם ללקק את האצבעות ולרצות להכין אותו מחדש בכל ערב. אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים וקרובים. בואו נניח את הטעמים המדהימים הללו לעולם!