ממרח לימון כבוש מהיר
יש משהו בממרח לימון כבוש שמקפיץ את כל המנות שלא משנה איך נשלב אותו – הוא פשוט ידהים אותנו! הממרח הזה לא רק שנשמע כמו משהו שצריך להיות במסעדות יוקרתיות, אלא גם קל לערכה. את הממרח הזה ניתן לשלב בסלטים, כממרח על לחם או אפילו כתוספת עוצמתית לבשרים. הברק שלו ישדרג כל מנה מממוצעת למשהו אגדי! בואו נתחיל ותנסו להתנגד לדחף ללקק את הצלחת אחרי שאתם מכינים אותו – זה קשה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל- 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס לפרטי המתכון, נציין שהמרכיבים מפתיעים באיכותם ורבים מהם אפשר למצוא בכל בית. ישנם כמה סודות קטנים שיכולים לעשות את ההבדל בין מנה פשוטה למנה מעלפת. אז בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים:
- 4-5 לימונים בינוניים, צעירים ועסיסיים
- ½ כוס מלח גס
- 1/2 כוס סוכר חום
- שיניים של 2-3 שום קלוף, חתוכות דק
- 2 כפות מלח שמן זית
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון טחון
- מים, אם צריך
מרכיבים חלופיים
למעוניינים בגרסה בריאה יותר, אפשר להקטין את כמות הסוכר או להחליף אותו בסוכר קוקוס, שיעניק טעם ממכר נוסף לממרח. כמו כן, יש המעדיפים לשלב יותר תבלינים, כמו כוסברה או שמן חרדל, להוספת ניגוד בטעמים.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השעה, ידידים! הבה נתחיל להכין את המוצר המדהים הזה:
- מניחים את הלימונים בסיר עם מים רותחים למשך כ-5 דקות, כדי להפחית טעמים מרירים.
- וחממים תבנית ב-180 מעלות למשך חמש דקות, כדי להרתיח.
- לאחר שהלימונים התקררו, קוטעים את הקצוות ומחלקים כל לימון ל-4-5 פלחים.
- בקערה גדולה, מערבבים את הלימונים החתוכים עם המלח הגס ועם הסוכר החום.
- מוסיפים את שום הקלוף והקצוץ, מלח שמן זית, פפריקה וכמון – ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לקופסה זכוכית אטומה ומניחים במקרר למשך 12-24 שעות (איך אפשר לחכות?!).
- כאשר סד מתקיים, מדליקים את הלהבה ומבשל את התערובת במשך 10 דקות נוספות, עד שהיא משמיעה רחש מושלם.
- לאחר מכן, שולפים מהמקרר ומוסיפים מים, אם יש צורך שמסייע לו להיות חלק יותר.
שדרוגים ותוספות
כמובן שלא חייבים להסתפק בממרח הפשוט! אפשר ממש לסחוט את הלימון הכבוש הזה לתוך סלטים מרעננים או אפילו להכניס אותו למרינדות לממולאים ולחמים. אי לכך, למשל, שליחוח סמיך של קונפי שום משדרג גם הוא את הממרח ומשדר לו עוד טעמים משגעים!
מדריך קצר זה להנחות אתכם על הדרך לממרח המזוקק והמדהים הזה – ההנאה מובטחת. בטח תמצאו שימושים רבים שאפילו לא נתנו עליהם דעתנו.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות עם ממרח הלימון הכבוש הזה?
מצוין לא רק כממרח על לחם או פוקאצ'ה, אלא גם כתוספת לסלטים מרעננים ולרוטבים. הוא בהחלט מקנה טעמים מעלפים למזון.
האם צריך בישול או לא?
איך שהולכים להכין, צריך לבשל את הלימונים בשילוב עם השום באופן כללי, וזה מוסיף להם עושרה טעמים.
כמה זמן אפשר לשמור את הממרח?
אם תשמרו אותו במיכל סגור היטב, יכול להחזיק עד שישה חודשים במקרר.
למה דווקא לימונים כבושים?
לימונים כבושים הם דרך מצוינת לשדרג כל מנה, וליצור טעמים נוספים שלא רגילים לנו.
האם צריכים לשטוף את הלימונים לפני השימוש?
כדאי לשטוף את הלימונים כדי להבטיח ניקיון מוחלט, זה חשוב!
אפשר להוסיף תבלינים נוספים לממרח?
כמובן! הצעות: חרדל, טימין או כמון – כל תיבול שרק עולה על דעתכם יביא לתוצאות מדהימות!
מה התכולה של הממרח?
הממרח עשוי משילוב של לימונים, מלח, סוכר ותבלינים נוספים, ויוצר טעם חזק ומתוק.
האם ניתן להכין זאת גרסה טבעונית?
כמובן! אפשר להמיר את הסוכר בסירופ מייפל או בסוכר קוקוס.
מה ההמלצה לדברים נוספים אשר משלבים עם הלימון הכבוש?
הכי טוב לשלב את זה עם גבינות שונות, בשרים ברוטב או אפילו סלטים עם טעמים מזרחיים.
למה זה כל כך פופולרי?
ממרח הלימון הכבוש דואג לשדרג כל מנה באופן שאין כמוהו – מדובר בטעם שמרטיט את הלב ומקפיץ כל מנה!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. באהבה ובתיאבון!