מרק ירקות קל להכנה שמתאים לכל יום בשנה

מרק ירקות קל להכנה

נראה שכולנו מחפשים את מנת הנחמה המושלמת, משהו שיתפוס אותנו ויספק את הנדיבות של אמא או סבתא. מרק ירקות קל הוא אחד המתכונים המדהימים, הממכרים והמרגיעים שיש. הוא לא רק משביע, אלא גם משגע, בריא ואגדי, וניחוחותיו יפזרו בכול הבית ריח של אהבה. אנחנו נתחיל במסע להכנת המרק המושלם, כזה שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות ושתחוו את הטעמים בצורה מענגת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

נתחיל במרכיבים. מנת המרק הזו כוללת מגוון ירקות שמכילים המון ויטמינים ודאגה לבריאותנו. בנוסף, נשתמש במרכיבים שכולנו מכירים ואוהבים, כך שנוכל ליצור חוויה קולינרית מקסימה.

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 פלפל ירוק, קצוץ דק
  • 1 ליטר מים (או יותר, בהתאם לסמיכות הרצויה)
  • מלח ופלפל לפי טעם (כמובן, הכי טעים שיש)
  • שמן זית לטיגון
  • עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט

בהכנה פשוטה זו מאוד, תוכלו לשדרג את המרק עם כמה מרכיבים חלופיים כמו:

  • מקום קישואים – אפשר לשים ברוקולי או כרובית.
  • לגרסה טבעונית – ניתן להשמיט את הבצל לטעמה כלשהו אך נשמרים בטעמים!
  • לגרסה חלבית, הוסיפו גבינת שמנת לפני ההגשה.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לגלות את שלבי הכנה המרגשים.

  1. חממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים ביניהם במשך 3-4 דקות.
  5. מוסיפים את הקישואים ותפו”א ומערבבים היטב.
  6. הוסיפו את הפלפל הירוק ותנו לו להתמזג עם כל הירקות.
  7. יוצקים למרק את המים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, עד שהירקות רכים.
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מסננים את המרק אם רוצים מרק צלול או טוחנים עם בלנדר ידני למרק סמיך.
  11. מגישים לקערות לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.

שדרוגים ותוספות

איזה כיף להכין מרק ירקות, שהוא גם מהיר וגם טעים! מי אמר שלא ניתן לשדרגו? האופציות לשדרוג בלתי נגמרות:

תוספת של חלב קוקוס יכולה להעניק מרקם קרמי ומופלא למרק. חזרו לזמן הכנה קצר והוסיפו פטריות, דוחן או קוואקר להשגת מרקם בקרם עוד יותר משגע. בא לכם לעלות רמה? הוסיפו לתערובת כף של זעתר או כמון לתיבול משגע. ואם חיפשתם רטבים, רוטב סויה או שומשום יוסיפו טויסט חדשני לחלוטין. פשוט מדהים!

שאלות ותשובות

כמה זמן צריך לבשל את המרק?

כחצי שעה, עד שהירקות רכים אבל עדיין שומרים על הצבע והמרקם שלהן, ונשמע ההתמזגות עם התבלינים.

האם אפשר להוסיף ירקות נוספים?

בהחלט! כל ירק שתרצו, כמו קישואים או ברוקולי, ימצאו את מקומם במרק הזה!

האם אפשר להכין את המרק מראש?

בהחלט! אפשר להכין את המרק לפני ולהקפיאו. רק זכרו להוסיף קצת מים בעת החימום, לשמור על טקסטורה טובה.

האם אפשר לשדרגו עם קטניות?

מי אמר שלא? חומוס או עדשים יוסיפו שדרוג בריאותי מדהים ותחושת שובע נוספת!

מה הטמפרטורה המומלצת למרק?

במהלך ההכנה, חום בינוני ואחר כך נמוך. ככל שהמרק מתבשל לאט, כך טעמיו מתקשרים!

איפה ניתן לאחסן את המרק?

בבקשה, אחסנו אותו במיכלים אטומים במקרר. המרק נשאר טרי למשך 3-5 ימים.

האם אפשר לשלב תבלינים בדילטא?

כמובן! קינמון ולימון ממלאים את המרק ברגע על טעמים מגוונים ומלאי הפתעות.

האם אפשר לבשל אותו בסיר לחץ?

כן! רק שימו לב לעקוב אחר הוראות היצרן, ונדרשים כמויות מים נוספות.

מה כדאי להוסיף למרק לקראת ההגשה?

אפשר כמובן לקשט עם עלים ירוקים טריים או להכין קרואסון בצד, לתוספת מענגת!

האם הילדים ישמחו את המרק?

בהחלט! רכים ועשירים, עם צבעים מפתים. אולי כדאי להציג להם את הירקות בדרך משעשעת!

אז נהיה כנים, הגיע הזמן להזמין את החברים, לחבר את השולחן, ולדון עם המרק המושלם הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות, הוא אגדי! אתם לא תתחרטו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *