מרק כופתאות מושלם שכולם יאהבו!

מרק כופתאות מדהים של סבתא

אין דבר שמזכיר את הבית כמו מרק כופתאות חם, עשיר ומנחם. מדובר במנה שמסוגלת לקחת אותנו למסע בזמן, לשורשים שלנו, לטעמים של סבתא שהכינה את המרק באהבה רבה. בשבתות חורפיות, כשהקר בכיף מציף את אצבעות רגלינו, לכו על המנה הזו – היא גם מעלפת וגם ממכרת. אז מה אתם אומרים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המרק המושלם הזה, נצטרך לשלב בין המצרכים הפשוטים והטעמים העשירים שמגדירים אותו. כאן לפניכם רשימת המרכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

וכמובן, הכוכבים האמיתיים של המתכון – הכופתאות:

  • 1 כוס קמח (אפשר להמיר לקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס מים קרים
  • מלח לפי טעם

לתוספות אפשריות, אתם יכולים לשקול להוסיף מיני ירקות כמו פטריות או אפילו גרגרים של תירס! אלו יוסיפו צבע וטעם מדהים.

שלבי ההכנה

בואו נתחיל בתהליך המהנה והמרגש של הכנת המרק:

  1. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להתייצב והופך לשקוף.
  3. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והקישואים ומטגנים במשך 5-7 דקות נוספות.
  4. יוצרים מקום במרכז הסיר ומוסיפים את רסק העגבניות, כורכום, מלח ופלפל. מבשלים כמה דקות נוספות.
  5. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות רכים.
  7. בעוד המרק מתבשל, מכינים את הכופתאות. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הביצה, מים ומלח עד שהתערובת חלקה.
  8. כשהמרק מוכן, מערבבים בעדינות את הכופתאות לתוך המרק ומבשלים עוד 10 דקות נוספות.
  9. מגישים לקישוט עם פטרוזיליה קצוצה.

הכופתאות הללו יהפכו תוך זמן קצר לנמסות בפה ויגרמו לכם ללקק את האצבעות!

כיצד ניתן לשדרג את המנה?

שדרוג המזון פשוט – אתם יכולים להוסיף שבבי בשר טחון למרק כדי להעשיר את הטעם. אם אתם אוהבים את הטעמים הים-תיכוניים, כפית טחינה או פפריקה מתוקה עשויה להוסיף נגיעות משגעות למרק!

שאלות ותשובות

איך נשמר את המרק לאחר הבישול?
נשמור את המרק בקופסה אטומה במקרר. יש לצרוך אותו תוך 3-4 ימים.

האם ניתן להקפיא את המרק?
בוודאי! אחרי מקפיאים במיכלי פלסטיק אטומים. ניתן להפשיר במקרר לפני החימום.

מה עושים אם הכופתאות יוצאות קשות?
לא לדאוג! בפעם הבאה תבואו עם יותר מים בתערובת עד שהן יתפחו יותר.

האם המרק מתאים לטבעונים?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח תפו"או והשמיטו את הביצה.

האם ניתן להשתמש בירקות קפואים?
כן, אך כדאי לבדוק את זמן הבישול כי ירקות קפואים מבשלים מהר יותר.

מה אני עושה אם המרק מתקבל סמיך מדי?
תוסיפו מעט מים חמים ותערבבו עד שיתאזן מחדש.

האם ניתן להכין את הכופתאות ללא גלוטן?
כמובן! קמח תפו”א או קמח אורז עשויים להיות חלופות מצוינות.

באילו תוספות ניתן לקשט את המרק?
פטרוזיליה קצוצה, כמון קלוי או אפילו גבינת פרמזן מגורדת.

מה טמפרטורת הבישול האידיאלית?
בישול על חום נמוך מאפשר לירקות לספוג את הטעמים ולשמור על המרק בצורה מושלמת.

שיטה נוספת לתיבול הסופי?
קצת לימון או חומץ יכולים בהחלט להוסיף לקונטרה החמיצה והעניין בטעמים.

אז מה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה לחברים שלכם ברשתות החברתיות, ותנו למישהו אחר לגלות את המתכון המושלם הזה שיכול להביא חמימות לכל ארוחה. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *