מרק פתיתים טוניסאי בסבתא של כל המתכונים

מרק פתיתים טוניסאי

האם אי פעם ניסיתם לחשוב על האוכל ששומר עליכם חמים בחורף? זהו רגע שאתם יושבים מול קערה של מרק פתיתים טוניסאי, ושואבים פנימה את הריחה החם והנעים. כל ספיגת כף מהמוקד המהביל הזה מביאה לכם תחושת בית, והחמימות מחממת את הלב. מתכון זה מדהים במיוחד, לא רק בגלל הטעמים המופלאים שלו, אלא גם בזכות הדרך שהוא מצליח לאחד את המשפחה סביב השולחן. הגיע הזמן לשדרג את הידע הקולינרי שלכם! אז קחו את מכונת הפתיתים שלכם, אני הולך לקחת אתכם למסע טעים במיוחד.

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לחלק שבו אנו מתרגשים לדבר על כל המרכיבים המופלאים שמרק הפתיתים שלנו זקוק להם. המרק טוען בשילוב טעמים עשיר, עם דגש על תיבול שמעשיר את המנה ונותן לה טוויסט טוניסאי אמיתי. מרכיבים אלו משלבים יחד בסגנון מדהים ולא מרצים אף אחד.

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2-3 ענפי סלרי קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כוס פתיתים (מומלץ להשתמש בפתיתים דקים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

שלבי ההכנה

נכון, לעיתים מגיעות לנו המנות המושלמות הללו לא מהמאמצים הגדולים ביותר, אלא מהכנתן במעבר של כמה צעדים פשוטים. מדובר במתכון שמביא את הרכב הטעמים הנכון, ואתם תופתעו כמה זה קל!

  1. חמים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד שהוא משחים.
  3. מוסיפים את הגזרים, תפוחי האדמה וסלרי ומטגנים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את השום, הפפריקה והכמון ומערבבים למשך דקה נוספת, עד שהריח נפלא.
  5. שמים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים על חום נמוך במשך כ-10 דקות, עד שהפתיתים רכים.
  7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
  8. מגישים חם והכי טעים שיש!

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

אתם מעוניינים להקפיץ את המרק למדרגה הבאה? אין בעיה! שמרו על תוכן מעניין עם עוד כמה רעיונות:

  • לגרסה טבעונית, פשוט השמיטו את הבשר (אם תוסיפו) והשתמשו ברקמות צמחוניות במקום.
  • כדי לשדרג את הטעם, ניתן להוסיף קצת חומוס מבושל.
  • אם אתם מחפשים משהו חריף יותר, החזיקו פלפל חריף קצוץ במים.
  • מומלץ להוסיף קופסה של רסק עגבניות לספיגה של טעמים עמוקים יותר.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על המרק לאחר הבישול?
אין בעיה. אתם יכולים לקרר את המרק ולשמור אותו במקרר עד 3 ימים בקופסה אטומה. אם אתם מעדיפים לאחסן אותו במקפיא, הוא יחזיק מעמד שם עד חודש.

האם ניתן להמיר את הפתיתים באורז?
בהחלט! אם אתם אוהבים אורז, אתם יכולים להחליף את הפתיתים באורז. היזהרו להוסיף מים בהתאם, כיוון שאורז זקוק לפחות מים מפתיתים.

איך אני יודע אם המרק מוכן?
המרק מוכן כאשר פתיתים רכים והירקות רכים, אתם גם תוכלו לבדוק על ידי טפיחה קלה של קוביית תפוח אדמה.

האם יש איזו מנה חדשה שאני יכול לנסות עם המרק?
בהחלט! אפשר להוסיף קוביות חזה עוף, או לשדרגו עם קבב על האש לצלחת מושלמת ומעוררת חיוכים.

איך אני יכול להפוך את המנה ליותר בריאה?
השתמשו באורות דל פחמימות, כמו בליל סלטים וירקות בגריל לצד המרק.

האם ניתן להשתמש בירקות קפואים במתכון הזה?
כן! ירקות קפואים מושלמים וקצב הבישול יהיה דומה.

מה לעשות אם השום מתחיל לשרוף?
אם השום מתחיל לשרוף, אם הוא מתחיל להריח לא נעים, פשוט הוציאו אותו ועברו לשלב הבא בהגשה.

איך מגישים את המרק על צלחת?
צרו מצגת جميلة על ידי הוספת פטרוזיליה מעל והגישו עם לחם חם בצד.

האם אפשר להכין מרק פתיתים עם בשר?
כמובן! אתם יכולים להוסיף ביצים ובשר טחון, שהופך את המרק לעשיר ובשרני.

איך אני יודע שאני לא מערבב את הפתיתים יותר מדי?
אם אתם מערבבים בעדינות, תוודאו שהפתיתים לא מתפוררים. פשוט פעולת ערבוב קצרה תהיה מספקת.

המרק המושלם הזה שווה שיתוף! אל תשכחו לשלוח אותו לחברים ולמשפחה שלכם, ולספר להם על ההפתעה הקולינרית שהכנתם. עונג בטעמים הוא מה שזה מתכון הזה מעניק, וחובה בהחלט לנסות. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *