מרק ראמן מסורתי שיגרום לכם להתמכר!

מרק ראמן מסורתי: חוויה קולינרית שמעבירה אתכם ליפן

אין ספק, הגעתם למקום הנכון. מי לא מת על מרק ראמן? מדובר בחוויה קולינרית שלא ניתן לעמוד בפניה. דמיינו את עצמכם יושבים בבית, עם קערה גדולה שמלאה במרק חם שמהביל, ריחו של ציר עצמות מבושל ואדים עולים מתוך הקערה, ושבבי ירקות צבעוניים וחצאי ביצים רכות מזמינים אתכם להצלחת זו. מרק הראמן לא רק טעים, הוא גם משגע! והיכן הוא נקרא “מדהים” אם לא ביפן? אז קדימה, נצא למסע סוחף בלב המטבח היפני ונכין את המרק המושלם שלנו.

זמן הכנת המתכון: 45 דקות | רמת קושי: בינוני | למספר מנות: 4

  • זמן בישול: 30 דקות
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • סך הכל: 45 דקות

מרק הראמן הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם הקולינריה, שכל כך קל להתאהב בו. זהו מאכל שמתחבר בעדינות עם שורשיו המסורתיים אך גם נצפה להיות מנותח על ידי שפים יצירתיים למכביר.

הרכיבים הדרושים

כעת, כשכולנו בעניין של ראמן, בואו נבחן אילו רכיבים אנחנו זקוקים כדי להכין את המרק המדהים הזה.

  • 500 גרם חזה עוף (או טופו לטבעונים)
  • 150 גרם אטריות ראמן גבוהה
  • 1.5 ליטר מים
  • 2 כפות רסק סויה
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כף ג׳ינג׳ר קצוץ
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 1 ביצה קשה לכל סועד
  • ירקות לפי בחירה (בוקט,מנגולד, גזר ירוק)
  • שומשום קלה כדי לקשט

לאחר ששמרנו את כל המרכיבים, נוכל לגשת לדרך ההכנה. רגע! לפני זה, יש מקום לדבר על חלופות. אם אתם אוכלים בעקבות תזונה דלת פחמימות, אפשר להמיר את האטריות באטריות קישואים. כמו כן, ניתן להשתמש בשמרי ליצירת מנות טבעוניות בלי להקריב את הטעמים.

שלבי ההכנה

הכנת מרק ראמן זה פשוט כמו לאכול אותו. הגיע הזמן להיכנס לעבודה!

  1. מניחים את העוף בקדרה עם המים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את רסק הסויה, השום והג׳ינג׳ר.
  3. מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
  4. בינתיים, מבשלים את אטריות הראמן במים רותחים במשך 5-6 דקות ומסננים.
  5. מוציאים את העוף מהמרק וחותכים לקוביות קטנות.
  6. מחזירים את קוביות העוף למרק ומוסיפים את הירקות ששלפתם.
  7. המרק מוכן, מגישים בקערות עם אטריות, מבצעים קישוט בבצל הירוק ובהפצת שומשום.
  8. מניחים ביצה קשה בכל קערה ומגישים חם.

ואוו! באיזה רגע אתם מרגישים את המעבר מהמרק החם לאטריות במרק? זה הזמן להתחיל! כשאתם מדי פעם נוגסים בירקות, אתם מגלים טעמים חמודים ומרעננים שמשלימים את הארוחה.

שדרוגים או תוספות אפשריות למתכון

למרק ראמן אין גבולות! ניתן להוסיף לא מעט תוספות ושדרוגים שיעשו את המנה שלכם לעוד יותר מדהימה. אם תרצו להוסיף חריפות, פנקו את המרק שלכם עם טיפה של סרירי צ'ילי. גם תוספת של פטריות שיטאקי מייעלת את הטעם, ובואו נודה בכך – פטריות כל כך פשוטות להוספה.

למיני גירסאות, מי שמתחבר יותר לפירות ים, שימו מעל שפריץ שרימפס קטן. להנאה אמיתית, הוסיפו כף של רוטב טכניקי שמחזק את הטעמים. אתם יכולים גם לבדוק אם יש לכם נודלס מיוחדים ביתיים; כולם באים לארוחת ראמן, נכון?

שאלות ותשובות על המתכון

האם אפשר להכין את המרק מראש? אין בעיה! אפשר להכין את המרק ולשמור אותו במקרר למספר ימים. עדיף להוסיף את האטריות והירקות רק ממש לפני ההגשה.

מה אם אני לא אוהב את הטעם של מרק סויה? אתם יכולים להמיר את רסק הסויה במעט מלח או במרק צמחי טבעי.

האם יש גרסה ללא גלוטן? בהחלט! פשוט בחרו באטריות שמהן לא מכינים עם חיטה.

מהי הגובה של האטריות האידיאליות? ממש בין 1 ל-2 מ"מ נחשב טעים ואוורירי.

כמה זמן במדויק רצוי לבשל את העוף? זה תלוי בגובה החתכים; בגדול 30 דקות הם מתכון בטוח.

איך לשמור על תוספות מעשירות? הכינו רטבים בעבודת יד עם איולי עגבניות או חריף!

אילו ירקות אני יכול להוסיף למרק? שום גבול לא נובע מזה! הוסיפו בצל, גזר, קישואים – תתפרעו.

אנחנו יכולים להמיר את העוף בטופו? בהחלט, וחוץ מזה תוכלו להמליץ לשמור על טעמים ייחודיים בכל בחירה.

האם זה מתקבל על הדעת בכלל? כן, איך לא! טעמים שונים – אין סיבה לא להתרגש.

האם אטריות מוגשות חמות? כן, אל תוותרו על החום; זו המהות של מארק הראמן.

הכנתם את המרק המושלם, המשגע והאגדי! זהו מתכון קל ונהדר – מכנים אותו גם "מנה מנצחת". אז אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. להצלחה עם המרק, ובעיקר, בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *