מתכון אונטריב בתנור שהופך כל ארוחה לחגיגה

מתכון אונטריב בתנור – טעמים משגעים בבית

מהי הדרך הטובה ביותר לנצח את יום העבודה הארוך? כמובן עם מנת אונטריב בתנור! מדובר במנה מדהימה, שהיא פשוט אגדית בליווי רוטב עשיר ועשן עדין, שישאיר אתכם ללקק את האצבעות. כשהאונטריב מתבשל לאט בתנור, הוא הופך לנימוח, ובאמת – אי אפשר להפסיק לאכול ממנו! בואו ונגלה יחד איך מכינים את המנה ה הכי טעימה שיש שתגרום לכל מי שיטעם ממנה לרצות עוד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנשקע במתכון המושלם, נתחיל במרכיבים. המצרכים הם הבסיס שכל כך חשוב להקפיד עליהם כדי שהאונטריב ייצא מעלף. יש משהו קסום במילים כמו “אונטריב”, והטעם שלו בהחלט מדבר בעד עצמו. הנה מה שנצטרך:

  • 1.5 ק"ג אונטריב
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 קטניות סלרי, קצוצות
  • 4 כוסות ציר בקר (אם אין, מים יעשו את העבודה)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, 2 עלי דפנה, חצי כפית קינמון (מכירים את זה? – עלי דפנה וקינמון יחד זה פשוט משגע!)

מרכיבים חלופיים

לפעמים מתחשק לנו להתנסות, אז למה לא? עבור גרסה בריאה יותר, אפשר להמיר את אונטריב לבחירה של פילה בקר, שיתבצע באותו האופן (אם כי לא יאופיין באותה רמת שומניות). להימנע מגלוטן? פשוט תוותרו על רוטב הסויה או חפשו גרסה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

זהו, יש לנו את כל מה שצריך. בואו ניגש לשלב ההכנה. תיהנו מכל רגע, כי כל שלב הופך את המנה הזו ל ממכרת במיוחד! הנה השלבים:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. בסיר גדול, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים את השום והסלרי ומערבבים 1-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את האונטריב, מתבלים במלח, פלפל, קינמון ועלי דפנה, ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה.
  5. מפזרים על האונטריב רוטב סויה, מוסיפים את היין ומערבבים טוב.
  6. מוסיף את הציר (או המים) כך שהאונטריב יהיה מכוסה ב-2/3 מהנוזלים.
  7. מעבירים את הסיר לתנור ועושים קסמים! מתבשלים במשך 4 שעות עד שהאונטריב רך וממיס בפה.
  8. לאחר סיום הבישול, מוציאים את הסיר ומניחים לו להתקרר לזמן קצר לפני שסוחטים כל חלק של האונטריב מרוטב הנוזלים, תוך שמירה על ראשה המוקף בירקות.
  9. מניחים את הכל לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב שנשאר ולצידו מגישים תוספות אהובות.

וזהו, האונטריב שלכם מוכן, ומה שאתם רואים הוא פשוט מדהים! עכשיו אפשר לשדרגו בצדדים המושלמים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

המנה לכשעצמה פשוט משגעת, אבל אם אתם מחפשים תוספות שיעצימו את החוויה, הנה כמה הצעות:

  • תפוחי אדמה צלויים בתיבול של מסקרפונה – חלום!
  • אורז עם כמהין – להוסיף קצת יוקרה וחוויית טעם רגשית.
  • פירה כבוש, שמתמזג מדהים עם הרוטב.
  • סלט ירוק מרענן – זה מה שיתן את הקונטרסט הנכון!

שאלות ותשובות

איך ניתן לוודא שהאונטריב ייצא רך?
עליכם לבשל אותו בטמפרטורה נמוכה מאוד במשך זמן רב כדי לאפשר לו לספוג את כל הטעמים ולהתרכך.

האם אפשר להכין את זה יום מראש?
מומלץ לעשות את זה! אפילו מוסיפים נוכחות מדהימה כשחושבים על חימום מחדש, כל הטעמים מתייצבים יחד.

מה הקטגוריה הכי טובה של תוספות?
אני אוהב להכין פירה, אך זה תלוי במצבי רוח – אורז יכול להיות גם אפשרות מצוינת!

איך לאחסן שאריות?
שמים בקופסה אטומה במקרר – כמובן להקפיד על זמן האחסון!

מה טמפרטורת הבישול המומלצת?
תמיד עדיף לבשל את הבשר בטמפרטורה נמוכה, אני ממליץ על טמפרטורה של 160 מעלות במשך זמן הארוך.

אפשר לשים ירקות שונים בתבשיל?
בהחלט! גם תפוחי אדמה, בטטות או אפילו לחם יכולים להשתלב מצוין.

המתכון מתאימים לדיאטות מיוחדות?
אפשר להמיר וכמובן ליצור גרסה מותאמת, אני ממליץ להתחיל לבחון את המרכיבים.

אילו רוטבים נוספים מתאימים?
רוטב פומדורו יכול להוסיף קונטרסט מיוחס ומדהים.

מהו רוטב ״עלים הירוקים״ לסمام שידחו?
באמת תוכלו להוסיף מעט בזיליקום ולימון, המנה מתפוצצת בטעמים!

האם אפשר להחליף את הבשר בעופות?
למדתי מתנסים שאפשר לבשל אווז או עוף עם אותו המתכון, התוצאה תהיה בהחלט טובה!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים! מי לא אוהב אוכל טוב שיכול להכניס אושר ללב? הכינו את האונטריב ותנו לכל אחד לטעום ממנה. תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *