מתכון בומיה תאילנדית שקל להכין בבית

במיה תאילנדית – רעננות וטעימה שמשגעת את החיך!

אם אתם מחפשים את המנה שתגרום לכם לחייך בכל ביס, הגעתם למקום הנכון! במיה תאילנדית היא לא סתם מנה – היא מדהימה, ממכרת ומשלבת בין חריף לטרי בצורה שמשגעת את כל החושים! הפעם, אנחנו ניקח אתכם למסע קטן בין הטעמים והמרכיבים העשירים של תאילנד, ונכין יחד מנה גורמה שיכולה להתאים לארוחת ערב רומנטית, למסיבת ברביקיו עם חברים, או סתם כשיש מצב רוח טוב לפנק את עצמכם. חשוב לדעת שכל מנה תכלול אלמנטים בריאים, שכן הבמיה ידועה כירק עשיר בתזונה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים בנמצא. חשוב לדעת שהשילוב של הבמיה עם השום, הלימון והחמאה יוצר טעמים מדהימים שלא תוכלו להתנגד להם!

  • 500 גרם במיה טרייה
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל חריף קצוץ (לפי הטעם)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס פרוסות גזר (אפשר גם ירקות אחרים, כמו ברוקולי)
  • 1 כף רוטב סויה (לא חובה)

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המצרכים, אפשר להתחיל ליצור את הקסם במטבח!

  1. שמים את הבמיה בתוך מים רותחים לכ-3 דקות, עד שהיא מתרככת מעט. מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ והפלפל החריף ומטגנים עד שהשום מזהיב.
  4. מוסיפים את הגזר ומערבבים כ-4 דקות.
  5. מוסיפים את הבמיה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  6. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.
  7. אם רוצים, מסננים רוטב סויה לפני ההגשה.

השלבים הללו פשוטים, אך התוצאה – מקסימה, משגעת ואי לכך, מושלמת! אם אתם אוהבים לשדרג, אפשר לשקול להוסיף כמה קוביות טופו או עוף לקראת סוף הבישול.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מעוניינים להוסיף ליצירתיות שלכם במנה הזו – יש לכם אפשרויות רבות. ניתן לשדרג את המתכון על ידי הוספת עוף מוקפץ, טופו או דגים. חסה קצוצה מעל תוסיף קריספיות, וחליטות טריות כמו בזיליקום או כוסברה יוסיפו רעננות. חוץ מזה, אם אתם רוצים ריבוי טעמים, השתמשו במיצים שונים כמו מיץ תפוזים יחד עם הלימון.

שאלות ותשובות

מה אני יכול לשים במקום במיה?
בעיקרון, הבמיה היא חלק מרכזי במתכון הזה, אך אם אין לכם אפשרות להשיג אותה, אתם יכולים לנסות שימוש בירקות אחרים כמו קישואים או גזר.

איך אני יכול להפוך את המתכון לטבעוני?
בקלות! פשוט הוציאו את החמאה או העוף, והשתמשו בטופו או בקוואקר כשדרוג.

האם ניתן לשים מתכון זה בתנור?
כן! ניתן לשים את כל המרכיבים בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-25 דקות.

האם המתכון מתאים לדיאטת דל פחמימות?
בהחלט. זהו מתכון בריא שמכיל הרבה ירקות בלי פחמימות מיותרות.

כמה זמן ניתן לשמור את הבמיה במקרר?
הבמיה נשמרת עד 3 ימים במקרר. פשוט חמה אותה מחדש על מחבת לפני ההגשה.

האם אפשר לשים יותר פלפל חריף?
כמובן! זה תלוי בטעם האישי שלכם. אם אתם אוהבים חריף, אל תהססו להוסיף עוד.

האם אני יכול להכין את זה על גז או פלטה?
בהחלט! השיטה קלה ונוחה, ניתן להשתמש גם בפלטה בשבת או במחנה.

האם אני יכול להוסיף עוד ירקות?
בהחלט! ירקות כמו ברוקולי, זרעי פרג או תפו”א מבושלים יכולים להוסיף טעמים נפלאים.

איך אני יכול להגיש את הבמיה?
אפשר להגיש אותה כמנה עיקרית עם אורז או כמו תוספת לצד דגים וסטייק.

מה אני עושה אם הבמיה שלי מרירה?
לנסות לשרוף אותם מעט יותר כבר בשלב הבישול, זה יכול לשפר את הטעם.

וזהו! עכשיו כשיש לכם את המתכון האגדי הזה ביד, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים וקרובי משפחה. מי יודע, אולי זו התחלה של מסורת חדשה סביב השולחן המשפחתי שלכם. יאללה, לגלות את העונג של הבישול ולפנק את עצמכם ואת יקיריכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *