מתכון לנאגטס קריספי – לא תצליחו להפסיק לאכול!
יש משהו נורא ממכר בנאגטס. השילוב של קריספיות, טעמים משגעים והתחושה שמעלה הילד הפנימי בכולנו – מושלם! כשאתם יושבים עם צלחת מלאה נאגטס, זה כאילו כל דאגות העולם נעלמו. החוויה הזו היא מעבר למנה פשוטה; מדובר במסע לעולם של טעמים מדהימים שמחכים לכם באפייה. ואם אתם אוהבים נאגטס כמו שאני אוהב, המתכון הזה יעשה לכם רק טוב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך מתכון הנאגטס הקריספי, חשוב שנדבר על הרכיבים שיביאו לנו את התוצאה הכי טעימה שיש. הנאגטס שלנו יהיו מלאים בטעמים, קלים להכנה ובעיקר – משגעים!
- 500 ג' עוף טחון (אפשר גם חזה עוף קצוץ דק)
- 1 ביצה גדולה
- 100 גרם פירורי לחם (אפשר להשתמש גם בפירורי לחם דל פחמימות)
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית פפריקה חריפה (או מתוקה, לפי העדפה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן קנולה לטיגון
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה עם תוספות שיגרמו לו להיות אפילו מדהים יותר. לדוגמה, אם תרצו לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את העוף בטופו, ואילו אם אתם אוהבים מעט חריפות, למה לא להוסיף קצת צ'ילי קצוץ?
שלבי ההכנה
בשלב הזה אנו נכנסים למטבח ומתחילים להכין את הנאגטס הקריספיים שלנו. זה קל, כיף ובעיקר משגע! בואו נתחיל.
- מניחים את העוף הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, פטרוזיליה, שום, פפריקה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שהכל מתאחד לתערובת אחידה.
- יוצרים מכל התערובת כדורים בגודל של נאגטס.
- מחממים שמן קנולה במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הנאגטס מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות (כ-4-5 דקות מכל צד).
- מניחים את הנאגטס על נייר סופג כדי לספוג את השמן עודף.
- מגישים חמים עם רטבים אהובים (קטשופ הוא קלאסי, אבל אם אתם מרגישים משוגעים, אולי אפילו איולי שום?).
ההכנה כל כך פשוטה, שאתם תמצאו את עצמכם חוזרים על המתכון שוב ושוב. ואם ברצונכם לגרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן. זה מדהים עד כמה השינויים הקטנים יכולים לשדרג מנה!
שדרוגים ותוספות אפשריים
לאחר שצלחתם את הנאגטס הקריספיים, אפשר להחיות את המנה עם כמה תוספות. אתם יכולים לשדרג את המנה הזו בשפע של רעיונות!
- ללוות את הנאגטס עם סלט ירקות טרי – קריספי ומרענן!
- להכין רוטב חריף או תערובת רטבים (נגיד, יוגורט עם עשבי תיבול).
- לשלב גבינת מוצרלה בתוך הנאגטס לקבלת טעם נימוח فوقף.
- להתנסות בשילובים כמו תוספות של חמאת בוטנים או רוטב סויה להקפצה טעימה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הנאגטס בתנור? בהחלט! אם אתם מעוניינים במנה פחות שומנית, ניתן לאפות את הנאגטס בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס עד שהן מזהיבות.
מה הולך טוב עם נאגטס? נאגטס משתלבים נהדר עם מגוון רטבים: קטשופ, מאיו או אפילו סוּיוכו הקטן! נסו גם טחינה עם תיבול מיוחד – אגדי!
האם נאגטס אלו מתאימים לילדים? בהחלט! הם מתאימים מאוד לילדים ויוצאים מדהים עם אטרקציות כמו רטבים צבעוניים – הילדים מתלהבים תמיד!
איך אפשר לשמור על הנאגטס אחרי ההכנה? שמרו אותם בכלי אטום במקרר, ואפשר לחמם אותם בתנור לפני ההגשה. הם תמיד יהיו טובים!
האם אפשר להכין נאגטס קפואים? כן! פשוט הכינו את הנאגטס, תנו להם להתקרר ולאחר מכן קפיאו אותם. ניתן לטגן או לאפות ישירות מהקפיא.
מה ניתן לשים בתור תיבול נוסף? אתם יכולים לנסות קמצוץ של כמון, כורכום וחלש, או אפילו פפריקה מעושנת – תנו למילים האגדי לגבור!
האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית? כן! החליפו את העוף בטופו קצוץ דק ושדרגו בטעמים כיד הדמיון הטובה!
האם אפשר לשים דגים במקום עוף? בהחלט! נאגטס דגים יכולים להיות מרעננים וטעימים מאוד. השתמשו בדגים כמו סלמון או טונה בעבודת טחינה דומה.
איך יודעים שהנאגטס מוכנים? פשוט כשהן משחימות ומעט קופצות על המשטח – מוכן לאכול!
איך אני מדע שבחרתי בעוף האיכותי? תשאלו את המקומי שלכם על מקור העוף או חפשו תעודות איכות!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף עם משפחה וחברים! זה הזמן להפיץ את הטעמים המדהימים של נאגטס הקריספי! כל מי שיטעם יתענג על חווית טעם משגעת. קדימה, להכין ולהתמכר!