מתכוני אוכל שלא תאמינו כמה פשוטים להכנה

מתכון אגדי ללזניה ירקות משגע

דמיינו את השפתיים שלכם מתמלאות בניחוח מעלף, כשהרוטב האדום והחם מלווה את הירקות הצבעוניים בכל ביס וביס. הלזניה הזו היא לא סתם מנה, היא חוויה קולינרית ממכרת שנדמה כי צמחה היישר מתוך מתכון סודי של סבתא. השכבות הרכות והאווריריות מתמזגות לכל כך הרבה טעמים, שלא תצליחו להפסיק לאכול. ואם אתם מחפשים משהו שיתאים לכולם, הלזניה הזו בהחלט יכולה להיות המושלמת! אם אתם מתבאסים על פחמימות, אין בעיה – נוכל למצוא לכם גרסה דלת פחמימות. זה עניין של איך מחליטים להסתכל על התמונה המלאה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכבר שפתיים שלכם מתמלאות בניחוח, הגיע הזמן לעבור לרכיבים ולסקירה המלאה של כל מה שצריך להכנת הלזניה המדהימה הזו. גייסו את הירקות האהובים עליכם, והקפיצו את העבודה עם רוטב פשוט לפנומנל העונות! אז מה אנחנו צריכים?

  • 12 דפי לזניה (אפשר להשתמש בגרסה ללא גלוטן)
  • 2 קישואים בינוניים, פרוסים דק
  • 1 חציל בינוני, פרוס דק
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 300 גרם ספגטי גזר או כל פסטה אחרת שאוהבים
  • 400 גרם רוטב עגבניות מוכן
  • 200 גרם מוצרלה מגוררת (אפשר גם גבינת פטה למי שאוהב טעמים ואווריריות עבודת גבינה)
  • 50 גרם פרמזן מגורר (אופציונלי)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כפית כמון לטעם משגע

מעבר לרכיבים הנפלאים שמרכיבים את המנה, כדאי לדעת פילוסופיה בסיסית על הלזניה. מדובר במנה שהגדרה שלה גמישה מאוד – ניתן להוסיף ירקות שונים לפי העונות או הטעמים האהובים עליכם. אם אתם אוהבים פטריות, אל תהססו להוסיף. ואם אתם רוצים להתנסות בטעמים חריפים – קוטג' עם עשבי תיבול מהווה תוספת טובה!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לשלוף את הידים ולצאת למסע הקולינרי שלנו. רגליים על הרצפה, עיניים על התשוקה – בואו נתחיל!

  1. מחממים את שמן הזית על חום בינוני בסיר עמוק.
  2. מוסיפים את הקישואים והחציל ומטגנים עד שהירקות מתרככים.
  3. מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים לגוון לכל הירקות.
  4. מתבלים במלח, פלפל וכמון לתיבול משגע.
  5. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות לצמצום טעמים.
  6. בזמן שהרוטב מתבשל, מבשלים את דפי הלזניה לפי ההוראות שעל האריזה (או משאירים אותם קרים, אם אתם משתמשים בדפי לזניה ללא קידוח).
  7. בתבנית אפייה, מניחים שכבת רוטב בתחתית.
  8. מניחים שכבת דפי לזניה, מכסים בשכבת ירקות, מפזרים גבינת מוצרלה, ואז שוב דפי לזניה.
  9. חוזרים על התהליך עד שנגמרים כל המרכיבים כאשר השכבה העליונה היא של רוטב וגבינה.
  10. מפדרים בפרמזן המגורר מעל האבטיח והגבינת מוצרלה הנותרת.
  11. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות עד שהגבינה נמסה ומקבלת צבע זהוב.

אתם מצפים לביס הראשון? חשוב שתניחו ללזניה להתקרר כמה דקות – זה עוזר ליציבות של השכבות ונותן לכם חוויית ביס הרבה יותר מהנה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן אתם יכולים להשתעשע ולתת לדמיון שלכם לזרום! אם רוצים לגוון את הטעמים, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו בזיליקום או אורגנו. אפשר גם לשדרג עם פרגיות או טופו, כדי להפוך את הלזניה למנה בשרית או טבעונית. ואם אתם מרגישים הרפתקנים? למה לא לנסות להוסיף חלב קוקוס לרוטב וליצור גרסה טובה לחריף?

שאלות ותשובות

מה עם גרסה טבעונית של הלזניה הזו?
הגרסה הטבעונית אפשרית לגמרי! פשוט החליפו את גבינת המוצרלה עם גבינת קשיו או כל גבינת קוקוס טבעונית.
האם אפשר להכין את הלזניה מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותו מראש, לקבוע את השכבות ולשמור במקרר. יש לחמם בתנור לפני ההגשה כדי להחזיר אותה לדרגה חמימה.
מה עושים אם אין לי דפי לזניה?
אין בעיה! עליכם להשתמש בפרוסות דקיקות של קישואים או דלורית כתחליף – זה בהחלט טעים.
האם ניתן לשים קפואים לירקות?
בהחלט! זה פשוט יכול לזרז את תהליך ההכנה בצורה משמעותית!
אם אני רוצה לגרסה דלה יותר בקלוריות, מה כדאי להוריד?
מומלץ להצטמצם בכמות הגבינות או להשתמש בגבינות דלות שומן.
האם אפשר להוסיף קישואים נוספים?
כמובן! זה דווקא ייתן טוויסט מעניין למנה עם עוד פרטי מרקם וטעימה.
מה אפשר לשים במקום רוטב העגבניות?
רוטב פסטו או רוטב שמנת יעשו עבודה לא רעה!
האם אפשר לאפות בתבנית אחרת?
כמובן! תבניות עגולות יוסיפו למראה מדהים של המנה.
האם ניתן להשתמש בגבינות שונות?
בהחלט! גבינת פטה, ריקוטה או גבינת פריזאי אפילו ירעננו את המנה!
האם הלזניה הזאת מתאימה לילדים?
לגמרי! מדובר במנה צבעונית ומקסימה שתשיג חיבה גם מהקטנטנים.

אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולפזר את המתכון ברשתות החברתיות. תהנו מכל ביס וביס!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *