נסיכת הנילוס מטוגן – המתכון שישגע אתכם!

נסיכת הנילוס המטוגנת – הטרפת השולחן!

דמיינו לכם את הרגע שבו אתם שואלים את עצמכם: "מה להכין לארוחת ערב?", ופתאום עולה לכם רעיון שמעלה לכם את האבק מהפינה של הרעיון – להפתיע את כל החברים והמשפחה עם נסיכת הנילוס המטוגנת. זה לא סתם מנה, זה שילוב של טעמים, פריכות ורכות, מנה שתהפוך את הארוחה למרשימה, והכי חשוב – היא מעלפת במידה צפויה. מי לא אוהב דג מטוגן, במיוחד כזה שמשדר אופנה של טעמים בכל ביס? מנה זו היא לא סתם אוורירית, היא פשוט מושלמת ומיועדת להיכנס לתפריט השבועי שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים ל-4 סועדים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מנת דג שתשאיר את כולם משוגעים לתוצאה, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 3 פילה של נסיכת הנילוס, כ-200 גרם כ"א
  • 1 כוס קמח חיטה
  • 1 כוס crumbs פנקו (אפשר גם קמח תפו"א אם רוצים גוון משגע)
  • 2 ביצים (לזרוק לאחלה של טיבול)
  • מלח ופלפל מהשורה הראשונה
  • 1/2 כוס שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לסלט: ירקות קלופים חתוכים – מלפפון, גזר ועגבנייה
  • לרוטב: 1 כף רוטב סויה, 1 כף מיץ לימון, 1 כף דבש

אם אתם רוצים ללכת על גרסה טבעונית או ללא גלוטן, ניתן לשדרג את הקמח לקמח תפו"ע ולוותר על הביצים, ולהשתמש בחלבון צמחי בתור טיבול לדג.

שלבי ההכנה

דבר אחד בטוח – ההצלחה במנה זו מתחילה מההכנה, אז בואו לא נבזבז זמן! אנחנו הולכים לעצב דג מטוגן שמפיץ ריחות מדהימים!

  1. שמים את הפילה של נסיכת הנילוס על משטח עבודה שטוח.
  2. מלוחים, מפלפלים ולא שוכחים לשפשף אותם מעט על מנת שהטעמים יספגו.
  3. בצד, שמים את הקמח בקערה, את crumbs הפנקו בקערה נוספת ואת הביצים בקערה שלישית.
  4. טובלים את הפילה תחילה בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בcrumbs.
  5. מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה על חום בינוני.
  6. מניחים בזהירות את הפילה המטוגן פנימה למשך 5-6 דקות, עד שהדג מושחים אך נעים.
  7. הופכים לצד השני ומטגנים עוד 4 דקות.
  8. עוברים לשים את הפילה המטוגן על מגבת נייר כדי לספוג את השמן העודף.
  9. לרוטב – מערבבים את הסויה, מיץ הלימון והדבש בקערה קטנה.
  10. מגישים עם סלט ירקות לצד הרוטב ונהנים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם מתחשק לכם להפתיע את המוזמנים שלכם יותר, אפשר לשדרג את המנה עם קצת בצל חריף או שום קצוץ שהוספתם לפני הטיגון. יש לכם גם אפשרות לשים מעל התבשיל רוטב עשבי תיבול – פשוט לשגע. מוסיפים לימון על הדג – זה מדהים!

אפשר גם לשדרג את הסלט בירקות נוספים כמו קישואים קלויים או לפתן טרי, ועדיף למרוח את הרוטב על הסלט רק רגע לפני ההגשה.

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב דג?
במקרה זה ניתן להכין את המתכון עם פילה של עוף או חזיר. רק שימו לב לזמן הטיגון!

האם אפשר לטגן את הדג ללא קמח?
אפשר בהחלט! דג מטוגן בלי קמח יכול להיות טעים עם תיבול עשיר.

כמה זמן אפשר לשמור את הדג במקרר?
לא מומלץ לשמור יותר מ-2 ימים במקרר.

איך ניתן לשדרג את הרוטב?
מוסיפים טחינה עם שום או רוטב פסטו, ופתאום המנה עולה על כל דמיון!

האם המתכון קל להכנה אפילו למתחילים?
בהחלט! זה מתכון קל ומובן לכל אחד, גם למי שלא מבשל הרבה.

אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?
לא מומלץ, מכיוון ששמן זית לא מתאים לטיגון עמוק ברמות חום גבוהות.

האם זה מנה שמתאימה גם לאירועים מיוחדים?
בהחלט! מדובר במנה שיכולה להרשים כל סועד בכל ארוחה חגיגית.

מה אם אני רוצה גרסה טבעונית?
שמירה על הטריות של הירקות והרוטב תביא לתוצאה שהאורחים ייהנו ממנה!

האם הדג חייב להיות טרי?
כמובן שטרי הוא הכי טוב! אך אפשר גם להשתמש בדג קפוא, רק זכרו להפשיר אותו היטב לפני הטיגון!

מה זה crumbs פנקו?
מדובר בקורנפלקס יפני לסידור טעמים פריכים ותוססים בדגים ומאכלים מטוגנים!

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המהמם הזה בכל הרשתות החברתיות וליהנות מהאפקט הממכר של נסיכת הנילוס המטוגנת – כי גם אתם יכולים ליהנות ממומחיות שאתם מביאים על השולחן!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *