סביצה סלומון של מסעדות על השולחן בביתכם

סביצה סלומון – חגיגה של טעמים וטריות

בסרת השמש השוקקת, כשכל נשימה מכילה את ריח הים, אתם מחפשים את המנה המושלמת שתשלים את החוויה. הכירו את הסביצה סלומון – מתכון מדהים שמסעיר את החיך, ממכר בצורה בלתי רגילה ומפגיש את החמיצות, המתיקות והמליחות ביצירה אחת אגדה! המנה הזו, שאת תהליך הכנתה אתה לא תשכח, מזמינה אתכם לגלות מחדש את הטעמים האהובים. האם אתם מוכנים למנה שמשגעת את החושים?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

סביצה סלומון הוא מתכון שדורש ידע קל על טעמים והרבה אהבה למנה. אלו הם המרכיבים שעליכם להכין:

  • 400 גרם סלומון טרי, נקי מעצמות וקלוף
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1/2 פלפל חריף, קצוץ דק (או יותר, אם אתם אוהבים חריף)
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה אם זה מה שיש בבית)
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כמובן, שזו רק גרסה בסיסית של המתכון. יש לכם אפשרויות חלופיות אם תרצו לגוון!

שלבי ההכנה

בואו נעבור על השלבים הכנת המנה הזאת בצורה מהירה. זה קל, מהיר ומעלף!

  1. חותכים את הסלומון לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  2. מעבירים את קוביות הסלומון לקערה ומוסיפים את מיץ הלימון. ערבבו היטב.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הפלפל החריף, הכוסברה, השמן זית, המלח והפלפל. מערבבים שוב.
  4. אפשר לתת לסביצה להתמזג במקרר כ-15 דקות, כך שהטעמים יספיקו להתאחד.
  5. מגישים עם פרוסות אבוקדו, צ'יפס טורטיה או סלט ירקות.

זוהי השקפה מהירה על הכנת הסביצה, אבל עם קצת יצירתיות, אתם יכולים לשדרג אותו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

איך אפשר לשדרג את הסביצה סלומון הזה? יש המון אפשרויות! אפשר להוסיף עגבניות קצוצות דק או מלפפון מגורר לסלט. למי שאוהב טעמים עזים יותר, ממליץ לשים ברזל של רוטב סויה או שמן שומשום. ואל תשכחו את האבוקדו – הוא הופך כל מנה למושלמת, לא?

שאלות ותשובות

איך יודעים שהסלומון טרי?
כדי לדעת אם הסלומון טרי, יש לבדוק את הריח – הוא חייב להיות רענן כמו ים. כמו כן, הבשר צריך להיות גמיש ונצמד לנייר עמיד.

מה לעשות אם אין לי כוסברה?
אפשר בהחלט להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה, או לוותר עליה לחלוטין. אם אתם אוהבים עשבי תיבול אחרים, ניסוי עם אורגנו יכול להיות מדהים.

אפשר להכין את הסביצה יום מראש?
לא מומלץ להכין את הסביצה יום מראש, שכן עם הזמן הבשר מתעכל בחומציות הלימון. כדאי להכין אותו כמה שעות לפני ההגשה.

האם ניתן להפוך את המנה לטבעונית?
בהחלט! תוכלו להשתמש בטופו במקום סלומון, יחד עם מיץ לימון ותרסיס של רוטב סויה.

מה אם אני רוצה טעמים חריפים יותר?
אם אתם מחפשים מנה עם חריף מרהיב, הוסיפו יותר פלפל חריף או אפילו סרירצ'ה.

איך נראית המנה המושלמת כשמגישים אותה?
כשהמנה מוגשת, היא צריכה להיות מלווה בצבעים חיים – קוביות סלומון ורודות, ירק ירוק של כוסברה או פטרוזיליה וזרעי רימונים להדגשה!

מה הכמויות שצריך עבור 2 מנות?
עבור 2 מנות, אפשר פשוט לחצוב את הכמויות חצי.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות?
אם נשארו שאריות, יש לאחסן במקרר בכלי אטום ומומלץ לאכול תוך 24 שעות.

איך יודעים שהמנה מוכנה?
מנה מוכנה היא כזו שכשהיא מוצגת, הקוביות סלומון נעשו רכות אך כרפוי.

האם יש מנה מדוייקת להכניס את הסאביצה סלומון למאכלים אחרים?
אפשר בהחלט לשלב את הסביצה במעטפת טורטיה או בסלט מרענן. אם אתם מעוניינים, אפילו לפזר אותו על פיצה דקה!

הסביצה סלומון הזה הוא לא רק מנה – זו חוויה שכדאי לחלוק עם אחרים! אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ולקדם אותו ברשתות החברתיות – כולם בוחרים מה לעשות עם סלומון, והם לא יפספסו את ההזדמנות ליצור מתכון משגע כזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *