סביצ'ה סלמון מתכון פשוט שלא תרצו לפספס!

סביצ'ה סלמון: מתכון פשוט ומדהים

כל מי שאוהב דגים יודע שתחושת הטריות של סלמון סמוך לים היא חוויה שאין דומה לה. אך מה אם נגיד לכם שאפשר לשחזר את ההרגשה הזו בבית? הכינו עצמכם לטעמים לשמים ולחוויות שלא תשכחו! כאשר מדובר בסביצ'ה סלמון, מדובר במנה ממכרת, כזו שגורמת לכולנו ללקק את האצבעות ולהרגיש כאילו התיישבנו על חוף ים קסום, עם צלילים של גלים וצלילי חופש באוויר.

לא משנה אם אתם מארחים חברים, מפנקים את עצמכם או פשוט אוהבים לאכול אוכל טוב, סביצ'ה סלמון הוא הבחירה המושלמת עבור כל סיטואציה. בואו נצא לדרך ונבשל מנה אגדית שלא תשאיר אף סועד אדיש!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

נכון, סביצ'ה היא מנה כזו שאפשר לשדרג ולשחק איתה, אבל מה שאנחנו צריכים כדי להכין את המנה המדהימה הזו הם:

  • 300 גרם סלמון טרי, חתוך לקוביות
  • 1 פלפלים צבעוניים (אדום וצהוב), קצוצים דק
  • 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה, אם אתם לא אוהבים)
  • 1 ליים (חצי מיץ וחצי קצוץ לקוביות)
  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית
  • אבוקדו (אופציונלי, אך מוסיף עניין ומרקם)

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להכין את המנה הזאת! כעת נציג את השלבים בצורה ברורה, כדי שלא תברחו במהלך הכנתה.

  1. קודם כל, נוודא שהסלמון טרי ונקי. נחתוך אותו לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  2. נניח את קוביות הסלמון בקערה עם מיץ הליים.
  3. נוסיף את הפלפליים הקצוצים ובצל האדום לקערה.
  4. נוסיף כוסברה קצוצה ולא לשכוח את המלח והפלפל השחור לטעם.
  5. ניקח כף של שמן זית, נוסיף לקערה ונדליק לגמרי.
  6. נערבב בעדינות, כדי לא לפגוע בקוביות הסלמון.
  7. נניח במקרר למשך 15-20 דקות למרינציה.
  8. אפשר להוסיף קוביות אבוקדו לאוהבי האבוקדו שנמצאות אחרי המרינציה.
  9. גישו עם קוביות הליים הנותרות לצורך חיזוק הטעמים.
  10. וואלה! מנה מעלפת מוכנה להגיש.

גרסה טבעונית

יש לכם אורחים צמחוניים? אין בעיה! תוכלו לשדרג את המתכון עם טופו או קוביות של אבטיח במקום סלמון. פשוט חתכו את האבטיח לקוביות ויש להשרות במיץ הליים, ממש כמו עם הסלמון, והרי לכם סביצ'ה משגע של אבטיח.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן אפשר לשים כל מה שתרצו! כמה הצעות להוספות שיכולות לשדרג את המנה למשהו מאוד טעים:

  • למעל לראש סביצ'ה, אפשר להניח פרוסות דקות של ירקות שורש.
  • אפשר להוסיף טחינה, אהה… זה מושלם!
  • שום קצוץ עם כמה טיפות של שמן זית – שהטעמים יתחברו.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הסלמון לא טרי?
אין כל כך מה לעשות, חשוב תמיד לבחור סלמון איכותי. אם הוא לא טרי, אתם יודעים מה לעשות – ציבורו אותו למרגרינה!

האם הסביצ'ה מתאים למסיבות?
בהחלט! זו מנה אגדית שרוב האנשים אוהבים. ואם יש לכם חובבי דגים בסביבה – אז בכלל!

כמה זמן אפשר לשמור את הסביצ'ה במקרר?
באופן כללי – מומלץ לא להשאיר יותר מיממה במקרר כדי שהסלמון לא יתייבש.

האם אפשר להחליף את הליים בלימון?
בוודאי! חצי ליים או חצי לימון, זה באותו סגנון ומדבר לרוח של הסביצ'ה.

באיזה רוטב מומלץ לשרת את המנה?
כדי להוסיף טעמים, תמרחו טחינה על הצלחת או רוטב צ'ילי – זה מותר!

האם ניתן להכין את המנה יום מראש?
עדיף לא, ההמלצה היא להכין אותה קרוב לזמן ההגשה כדי להוציא את המיטב מהסלמון.

מהי ההמלצה להגיש עם הסביצ'ה?
רצוי להגיש כאפריטיף או לצד לחם קלוי מתובל ורוטב חריף.

האם צריך להשרות את הסלמון במלח?
לא, המרינדה עצמה עושה את העבודה. מלמל מהמומחים!

אם אני מפחד לאכול דג חי, מה עלי לעשות?
במקרה כזה, תוכלו להטיל את הסלמון לתנור לחמש דקות, זה עדיין ישמור על טריות ומרקם נעים.

האם אפשר לעשות סביצ'ה עם דגים אחרים?
כמובן! טונה, דג דניס או אפילו דג סול יכולים להיות תחליפים נהדרים!

שיתוף זה כוח! אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים שלכם ותנו להם ליהנות מהטעמים המדהימים. בואו נמשיך לבשל, לטעום ולהנות – החיים באמת טעמים מדהימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *