סהרוני שקדים עם שמן – מתכון קל ומרשים!

סהרוני שקדים עם שמן – מתכון מדהים וממכר

אין כמו לחזור הביתה אחרי יום ארוך וקר, ולהרגיש את הריח המופלא שעוטף את החלל. ריח כזה, שמזכיר את סבתא ואיך שהיא תמיד הכינה לנו מתכונים אגדים, שלא ניתן היה לעמוד בפניהם. אחד מהמתכונים המרגשים והמשגעים הוא סהרוני השקדים עם שמן, הקנדרי המיוחד הזה שכולל בתוכו טעמים ומרקם שמעלפים את כל מי שאוהב לפתוח את העונה עם משהו חדש על השולחן.

אחת מהסיבות שאני אוהב את המתכון הזה, זה דווקא כמה שהוא פשוט להכנה. מדובר במתכון שלא רק טעים, אלא גם מהיר, ואי לכך, הוא מושלם לכל מי שרוצה משהו בריא יותר, מבלי להתאמץ שעות במטבח. אז מה אם סטטיסטיקות מראות שסהרונים ממכרים?! אם אתם חובבי שקדים, המתכון הזה בהחלט יגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

זמן הכנה הכללי: 40 דקות
רמת קושי: קל
מספיק ל: 12-15 יחידות

הרכיבים הדרושים

  • 250 גרם שקדים קלופים
  • 200 מ"ל שמן זית איכותי
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 340 גרם קמח חיטה
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מספר טיפות תמצית וניל
  • 1 ביצה בטמפ' חדר (למברשת)

אם אתם מתקשים למצוא את המצרכים, יש חלופות מעניינות שעשויות לשדרג את המנה. אם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים באגזים או חלב צמחי. אפשר גם לשים שקדיות בשרניות, והכתר של המתכון הזה הוא דווקא השמן – שמן זית נותן לו טעם נפלא ובריא.

שלבי ההכנה

לאחר הכנת כל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לעניין ולהתחיל בהכנה.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה בעזרת מעט שמן זית.
  2. שמים את השקדים קלופים במעבד מזון ומעבדים עד שמקבלים קצף דק.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים שמן זית וסוכר חום עד שהתערובת נעשית חלקה.
  4. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב מתמיד.
  5. מוסיפים את הקמח, קינמון, מלח, אבקת סודה לשתייה ותמצית וניל. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מניחים את תערובת השקדים לתוך התערובת הרטובה ומערבבים בעדינות.
  7. מעבירים לתבנית האפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהסהרונים זהובים.
  8. במקביל, לוקחים ביצה וממברישים את הסהרונים לפני הכניסה לתנור.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

יש טעם להטעין את הסהרונים עם תוספות שונות כמו צימוקים או פירות מיובשים. התוצאה תהיה מענגת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הסהרונים שלכם, יש המון אפשרויות. למשל, אפשר לשים בהם פרוסות דקות של תפוחי עץ או לשלב גרגירי רימון שהופכים את הנראות למושלמת ונפלאה.

אפשר גם להוסיף קקאו וסוכר לסהרונים, אם רוצים להפוך אותם לפרווה אמיתית. ואם הדמיון ייקח אתכם רחוק יותר, אפשר להתנסות בזהירות עם כמה תיבולים כמו קימל או קצח. אני מבטיח שהטעמים המיוחדים יתפוס את הלב שלכם.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הסהרונים במקפיא?
בהחלט! סהרוני השקדים שומרים היטב במקפיא. יש לאחסן בשקית אטומה ולאחסן עד חודשיים.

האם אפשר לשים בשאול? ומה קורה להם?
לגמרי! סהרונים בשלב המאפה מעולים גם בשאול, הם פשוט יתייבשו מעט, אך אל דאגה, מדובר במאפה שהמרקם שלו נשמר.

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן?
אכן, אפשר לשים קמח שקדים או תערובת קמחים ללא גלוטן. הקפידו לשמור על יחס כמו המתכון הקלאסי.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הסהרונים?
אחרי האפייה, אפשר לשים בתבנית מקושטת ולהמתין מעט עד להתקררות לקראת ההגשה. יוצא משגע!

האם אפשר לשים תיבול אחר במקום קינמון?
בהחלט! אפשר לפרוץ גבולות ולהחליף את הקינמון באגוז מוסקט או אפילו קצת רבע כפית הל. כל תיבול מפנק יהפוך את המתכון לעוד יותר מעולה.

האם הסהרונים מתוקים מדי?
אם אתם מעדיפים טעמים פחות מתוקים, אפשר לשים קצת פחות סוכר בתערובת. בכך יורד הכמות אך לא האיכות!

האם ניתן להפוך את הסהרונים לבריאים יותר?
לגמרי! אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או ממתיקים שונים כמו דקל או ממתיקים טבעיים אחרים.

איך אני יודע שהסהרונים מוכנים?
כשהם מקבלים צבע חד משמעי הזהוב ועוטפים את הטעמים, זה הזמן לחיזוק עם הלב של הכנתכם!

מה ניתן לשים על הסהרונים אחרי האפייה?
אפשר לדשן עם סוכר גבישי, אבקת סוכר, או אפילו סירופ סוכר עם תמצית שביליש. זה יוצר חוויה חדשה!

האם מדובר במתכון שיתאים גם לילדים?
המון סיכויים! מתכון קליל, טעים ובריא. רק שימו לב להסביר על השקדים לפני.

אז מה מחכים? הכינו את הסהרונים המדהימים האלה, שתפו אותם עם חברים, והפיצו את הטעם הנפלא הזה ברשתות החברתיות! בואו נדאג שכולם ייהנו מהחיים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *