סלט ביצים ואבוקדו המושלם להכנה בקלות

סלט ביצים ואבוקדו משגע – המנה המדהימה והכי טעימה שיש!

תארו לעצמכם שקטפי נאה רצועות אבוקדו רכות ומרגיעות, מצטרפות לשפע הביצים הקשות, מתערבבות ברטבים ומרכיבים נוספים, ויוצרות יחד סלט אגדי שממלא את הלב ואת הבטן. מדובר בקלאסיקה שהצליחה להתגבר על כל האתגרים הקולינריים של הזמן, והנה כאן היא עוטפת אותנו בקסמה. בסלט הביצים ואבוקדו שלנו, כל טעם משתף פעולה בצורה מושלמת, באיחוד של טעמים ובריאות שאין להם תחליף. אחרי כל ביס, אתם תמצאו את עצמכם לוקחים כף נוספת, פשוט כי זה ממכר כל כך! אנחנו נכנסים לעולם הטעמים והמרקמים, ויש לנו מתכון מנצח עבורכם.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שתוכלו ליהנות מהמנה המשגעת הזו, הנה המרכיבים שצריך כדי להגיע לתוצאה מושלמת:

  • 4 ביצים קשות
  • 1 אבוקדו בשלות
  • 1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית שטוחה של פפריקה מעושנת (או רגילה)
  • קמצוץ של פלפל שחור טחון
  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט (לא חובה)

עכשיו, אפשר לשדרג את הסלט הזה במגוון מרכיבים אחרים. אם אתם רוצים גוון מיוחד, אפשר להוסיף כף של חרדל דיז'ון, חופן של פטרוזיליה קצוצה, או אפילו חתיכות של עגבנייה שרי. ואם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בשלושה כפות של טופו מעושן.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, נעבור לשלב ההכנה. צעד אחר צעד, אנחנו ניצור יחד מנה מעלפת ומרעננת!

  1. שמים את הביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-10 דקות.
  2. מסננים את הביצים ומעבירים אותן למים קרים כדי להפסיק את הבישול.
  3. עד שהביצים מתקררות, חותכים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין ומעבדים אותו לקערה.
  4. קוטעים את הבצל הסגול והוסיפו אותו לקערה עם האבוקדו.
  5. מקנים את הביצים הקשות ומוסיפים אותן לקערה, כשהן קצוצות גס.
  6. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, פפריקה ופלפל.
  7. יוצרים את הרוטב ומערבבים אותו היטב לפני שהוסיפים אותו לקערה עם האבוקדו והביצים.
  8. מערבבים הכל יחד בעדינות עד שהמרכיבים מתערבבים בקפידה.
  9. מעבירים לצלחת ומקשטים בכוסברה אם בחרתם להשתמש.
  10. מגישים מיד או מסניפים למקרר לחצי שעה להתייצבות הטעמים.

במהלך ההכנה, ניתן להשתמש בטכניקות שונות כמו חיתוך абוקעדו בקלות. גיליתי שכשחותכים אותו בזהירות, מקבלים שכבות מדהימות שמשדרגות את המנה. והימים שבהם ניסיתי להכין את המנה הזו ונשארתי עם אבוקדו מיותר שראיתי זרוק, הם ימים שלא אשכח.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כשאתם מתכוונים להכין את הסלט המופלא הזה, יש כמה תוספות ששווה לשקול:

  • אולי טוסט? חתיכות של לחם קלוי יהיו תוספת מדהימה!
  • אילו היו פה כמה גרגרי רימון, הם היו מוסיפים רעננות צבעונית.
  • אם אתם אוהבים חריפים, מוסיפים פלפל חריף קצוץ.
  • לבחירה של גרסה בריאה יותר, החליפו את שמן הזית בשמן סויה.
  • נשמע לכם טוב עם גבינת פטה? ניתן לפזר מעט גבינת פטה מעל הסלט.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם האבוקדו מספיק בשל?
אם האבוקדו נעטף בקליפה כהה, כלפי מעלה קצת, והוא רך למגע – זה הזמן.

מה לעשות אם נשאר לי מבישול הביצים?
הלכו וערבבו אותו לסלט טונה או שתהפכו אותו לרוטב ביצים למריחה.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט, אפשר לשמור את הסלט במקרר לכל המאוחר במשך יום.

איך אפשר שהסלט יישאר רענן יותר זמן?
מאוד מומלץ להוסיף את הרוטב סמוך למועד ההגשה, שימנע מהמרכיבים להתרכך יתר על המידה.

האם הסלט מתאים לילדים?
יש לבריאות מקצועית שכן, ילדים מתים על האבוקדו!

האם אפשר לשדרג את המרכיבים?
הכי בטוח! נסו לשנות את הבצלים לקצוצים קצוצים אחרים או להוסיף גם חסה.

למה פפריקה מעושנת?
פפריקה מעושנת נותנת טעם טעים ומותאם היטב לסלט הזה, אך אם אתם לא אוהבים, אפשר להחליף בפפריקה רגילה.

האם אפשר להכין את הסלט בפורציה כפולה?
למה לא? רק תקפידו לשמור על פרופורציות וכל מה שקשור לרוטב.

מה השימושים האפשריים הנוספים לבצלים סגולים?
אפשר להכין עימם רטבים, סלטים גם, ולשלב במגוון מנות נוספות!

למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
מאיפה להתחיל? מדובר בשילוב טעמים מיוחד, בריאותיות מקסימלית ומשגעות טעימה!

אנחנו מסיימים עם חיוך על הפנים, כי המנה המדהימה הזו היא פשוט מענגת. מקווים שתיהנו ממנה כמו שאנחנו נהנים! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, תחלוקו את אהבת האוכל עם חברים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *