סלט עלי מנגולד חי שיהפוך את הארוחה שלכם!

סלט עלי מנגולד חי

באמצע יום קיץ חם, כאשר השמש זורחת והאוויר מלא בריחות טריים, אנחנו מחפשים משהו מרענן ובריא. בדיוק בזמן הזה, סלט עלי מנגולד חי נכנס לתמונה. החיבור בין העלים הירוקים, הפריכות של הירקות הנוספים והטעמים הטריים יוצרים מנה מדהימה, מעלפת ומושלמת, שמספקת טעמים משגעים לכל ביס. זהו סלט שיהפוך מהפך בכל ארוחה, בין אם זה לחטיף ליד המבורגר או כתוספת מפנקת לארוחת ערב. הוא לא רק טעים, אלא גם דל פחמימות, כך שיתאים לכולם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לחלק המעניין – מה דרוש כדי להכין את הסלט המושלם הזה? הרשימה כאן מדוברת, אך אל תדאגו – כל אחד מהמרכיבים יכול להתאים בקלות למטבח שלכם.

  • 200 גרם עלי מנגולד טריים
  • 1 מלפפון גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 פומלה בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים, קלויים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית דבש (אופציונלי, להמתקת המנה)
  • עלי נענע קצוצים לגימור (אופציונלי)

כעת, האם יש לכם קצת יותר רעיונות איך אפשר לשדרג את הסלט הזה? אנו ממליצים לשלב בו גם גבינת פטה, או אפילו פרוסות דקיקות של אבוקדו. כל אחד מהמוספים הללו רק יוסיף למרקם ולטעם הנפלא!

שלבי ההכנה

אז מה עושים עכשיו? מצאנו את עצמנו מוכנים לכל שלב בהכנה של הסלט. בואו נתחיל!

  1. שטפו את עלי המנגולד במים קרים, סכנו אותם ונקזו בעדינות כדי להסיר את המים הנותרים.
  2. קצצו את עלי המנגולד לרצועות דקות והניחו בקערה גדולה.
  3. הוסיפו את קוביות המלפפון והפומלה לקערה עם המנגולד.
  4. לקראת הסוף, פזרו את האגוזי לוז הקצוצים מעל הסלט.
  5. בקנקן קטן, ערבבו שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל ודבש (אם בחרתם). טפחו את הרוטב על הסלט.
  6. ערבבו את הסלט בעדינות כך שהרוטב יתפזר באופן שווה על כל המרכיבים.
  7. גמרו עם פיזור עלי נענע קצוצים מעל אם אתם בוחרים להשתמש.
  8. תנו לסלט לשבת כמה דקות על השולחן שיתמזגו הטעמים.

עכשיו, את הדקות החיוניות הללו מאפשרות לטעמים להתמזג, לשאת שלמות מרעננת וגופנית שנוגעת בכל חיך. זהו הסלט שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לסלט הזה אין גבולות! אתם יכולים להוסיף מגוון תוספות שישלימו את החוויה:

  • גבינת פטה או מוצרלה בצורת קוביות
  • אבוקדו פרוס או מחית אבוקדו
  • יחידות קטנות של עגבניות שרי לקישוט נוספת (ועוד טעם!)
  • גרגרי חומוס מבושלים להוספת חלבון
  • מנגו פרוס לטעימות מתוקות ומענגות
  • פתיתי קוקוס קלויים ליצירת כריזמה נוספת

אל תשכחו לשתף פעולה כמובן עם כל החידושים והרעות שלכם. כל מסעדה או חבר אירוח יוקרתית תוכל להכניס אלמנט חדש לפניכם!

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
עד 2-3 ימים. תמיד עדיף לאכול אותו טרי, אבל אם נשאר לכם, פשוט עטפו ושימו במקרר!

האם ניתן להכין את הסלט מראש?
בהחלט! הכינו את כל המרכיבים עד ערבוב הרוטב, שמרו במקרר, ורק ערבבו לפני ההגשה.

מה אפשר לשים במקום אגוזי לוז?
ניתן להשתמש באגוזי מקדמיה או שקדים קצוצים. גם גרעיני חמנייה מתאימים!

האם זה מתאים לדיאטה?
בוודאי! הסלט דל פחמימות ומלא בוויטמינים. מושלם למי שגם שומר על דיאטה בריאה!

איך אני יודע אם עלי המנגולד טריים?
חפשו עלים ירוקים כהים, חסרי כתמים וריקים. ריחם צריך להיות טבעי וטרי.

האם אני יכול לשלב מרכיבים נוספים?
כמובן! כל אחד יכול להוסיף עוד ירקות כמו גזר, כרוב או אפילו תפו”א קלוי.

מה כדאי לשתות עם הסלט?
מלווים אותו במים עם פרוסות לימון או תה קר עם נענע – שילוב מנצח!

מה הכי כיף בסלט הזה?
הניגוד בין המרקמים הטריים והפריכים – זה הדבר המהמם!

האם ניתן להכין את הסלט בגרסה טבעונית?
בוודאי! כל מה שצריך זה להשאיר את הגבינות ואז הסלט טבעוני לחלוטין.

יש טיפים לשדרוג/ שיפור טעם?
אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ! זה בהחלט ייתן טאץ' נוסף!

לאחר ששיתפתם את המתכון הזה עם חברים, פתאום תגלו כמה שהוא מדהים וממכר. הסלט הזה לא רק מספק טעמים נחמדים אך גם מוכיח שאפשר להיות בריאים וטעימים בו זמנית. אז במקום לחכות, הכינו את הסלט הזה, תבלו, תשתפו ותראו איך כל מי שיטעם ידרוש מתכון נוסף. תיהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *