סלט עם תרד שכולו טעמים ורעננות!

"`html

סלט תרד מרענן עם אגסים ואגוזי לוז

מוכנים לגלות את הסלט המהמם הזה שמרענן כל שולחן? הסלט שלנו עם התרד הוא לא רק טעים, הוא פשוט מהאגדות! קינוח פריך של אגסים עם אגוזי לוז טחונים, מעלים את הטעמים לרמה חדשה ומדהימה. אתם תאהבו את השילוב הנפלא של הטעמים והמרקמים! עזבו את מה שפעלתם עד עכשיו – הסלט הזה משגע, עוצר נשימה והכי טעים שיש. תזמינו חברה לפיקניק, תראו לה את המתכון ותכינו ביחד, לא תצטערו על זה!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות

רמת קושי: קלה

מספיק ל: 4 מנות

  • עד 15 דקות הכנה
  • רמת קושי אולטרה קלה
  • מתאים ל-4 חברים טובים

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את הסלט המושלם הזה, אנחנו זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 200 גרם תרד טרי
  • 2 אגסים בשלים (אגסים, לא בושל, מובן מאליו)
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 1/2 כוס גבינת פטה (אפשר גם טופו לגרסה טבעונית)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש (אפשר להחליף בסירופ מייפל)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגוון, אתם יכולים לאלתר עם רכיבים אחרים. במקום אגסים, תוכלו להשתמש בתפוחים או בקלמנטינות. את אגוזי הלוז אפשר להחליף באגוזי פקאן או שקדים. ואם אתם טבעוניים, הגבינה הכחולה אפשר تعوكור לשימוש בטופו, שהיא בריאה הרבה יותר. למה לא לנסות לשלב את זה עם קצת פירות יער? אתם תתפלאו מהתוצאה!

שלבי ההכנה

הנה מה שתצטרכו לעשות כדי להכין את הסלט המושלם:

  1. שוטפים את התרד היטב ויבשים בעדינות.
  2. פורסים את האגסים לרבעים ומסירים את הזרעים.
  3. קוטעים את אגוזי הלוז בעזרת סכין או מכתש.
  4. מעבירים את התרד לקערה גדולה.
  5. מניחים על התרד את החתיכות אגסים, אגוזי לוז וגבינת פטה.
  6. בכוס נפרדת, מערבבים את שמן הזית, החומץ, הדבש, מלח ופלפל.
  7. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
  8. הסלט מוכן, טעמים בשילוב מחכים לכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

על מנת להפוך את הסלט הזה למיוחד באמת, יש מקום להוסיף מרכיבים נוספים. קרוטונים פריכים יכולים להוות תוספת נפלאה, ואם אתם רוצים לשדרגו גם בטעמים, שימו כף קטנה של חרדל לתחושת פיקנטית. ואולי דווקא תרצו לערבב קמצוץ סומאק מעל הסלט בשביל לטפח את הצבעים והטעמים. גזרים מגורדים יכולים גם להילקח בחשבון כדי להוסיף מעט מתיקות. אני ממליץ לשים את הסלט במקרר לשעה לפני ההגשה – זה מוסיף רעננות!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור על הסלט מבלי שיתייבש?
אפשר לשמור את צלחת הסלט סגורה במקרר עד להגשה. אם תכינו את הרוטב בנפרד, תוסיפו אותו ממש לפני ההגשה.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
זה עדיף לא לעשות, כי התרד יכול לאבד את צבעו וטריותו. אם תחתכו את יתר הרכיבים, תוכלו לשמור אותם במיכל סגור במקרר.

יש לי אלרגיה לאגוזי לוז, מה אלטרנטיבה טובה?
אתם יכולים להשתמש בזרעים כמו חמניות או אפילו גרעיני דלעת. זה יהיה לא פחות טעים ופשוט אגדי!

האם אפשר להכין את הסלט עם עלי תרד קפואים?
עדיף להשתמש בתרד טרי. עלים קפואים עשויים לאבד את הפריכות והמרקם המהמם.

אני רוצה להפוך את הסלט ליותר דל קלוריות. מה ניתן להוסיף?
ניתן להפחית את כמות הגבינה ולהוסיף עוד ירקות כמו גזר או עגבניות שרי. זה יכול להפוך את הסלט לבריא עוד יותר!

מה יקרה אם אכין את הסלט שבועיים רצופים?
יהיה לכם תענוג לאוכל – סלט תרד משגע הוא אוכל יומיומי שמרענן כל ארוחה. אבל אל תשכחו לגוון באגסים ובאגוזים!

איך הסלט הזה מתאים לילדים?
כדי לרצות את הילדים – הוסיפו רוטב דמוי רוטב סלט קנוי. זה היה מביא אותם לשמוח!

גם אני צמחוני. האם הסלט מתאים לי?
כמובן, הסלט הזה הוא בריאותי, טעים ומושלם עבור תזונה צמחונית. גבינת פטה הופכת אותו למושלם!

האם יש דרך לשדרג את הגדרת אכילה בריאה?
אפשר להתנסות עם רוטבי טחינה או יוגורט במקומות מסוימים. היו יצירתיים!

אל תשכחו – המתכון הזה לא רק עלושה במשגעו, אלא הוא גם טעים ממש! שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות ותתחילו את המסיבה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *