עוגיות בננה שיבולת שועל – המתכון המושלם לכל אחד!

עוגיות בננה שיבולת שועל – מתכון מהפנט ומשגע

לפעמים אנחנו מתמכרים למשהו כל כך טעים, שאנחנו בכלל לא מבינים איך לא גילינו אותו קודם. עוגיות בננה שיבולת שועל הן בדיוק הדבר הזה – מתכון מדהים, פשוט, ובריא, שלא רק שיגרום לכם ללקק את האצבעות, אלא גם את כל כף היד שתשתמשו כדי להכין אותן! צריכים סיבה מצוינת להכין עוגיות? אז הנה – לא רק שהן משגעות, הן גם מתאימות לכל שוחרי הבריאות שבינינו, וגם לילדים שבחיינו. אנחנו נצטרך רק כמה רכיבים פשוטים ואנחנו מוכנים לצלול לעולם הטעמים!

זמן הכנת המתכון

  • סך הכל זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קל יחסית
  • מספר מנות: כ-12 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שפתחנו לכם את התיאבון, הגיע הזמן לצלול לתוך המרכיבים. מדובר ברכיבים בריאים שניתן למצוא במרבית המטבחים, ואנחנו מבטיחים לכם שאתם תתחילו לאהוב את השילוב המוגזם הזה של טעם ובריאות:

  • 2 בננות בשלות (מעדיפים את האמצע של הבשלות, כדי שהן יהיו מתוקות ומלאות טעם)
  • 1 כוס שיבולת שועל מלאה (מזינה וטעימה, נותנת לעוגיות את המרקם הנכון)
  • ½ כוס אגוזים קצוצים (לא חובה, אבל מוסיפים טוויסט מדהים)
  • ½ כפית קינמון (זה מריח כמו החורף!)
  • ½ כפית עמילן תפו”ח (אם רוצים רכות מיוחדת)
  • ½ כפית תמצית וניל (כי אי אפשר לסרב לוניל)
  • 1/4 כוס דחיפות דחוקות כמו שוקולד מריר קצוץ (מי יכול להתנגד לשוקולד?!)
  • קורט של מלח (אוהבים נגיעות מלוחות!)

מרכיבים חלופיים

אם אתם vegetarians או רוצים לגרום למתכון הזה להיות בריא יותר, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • החליפו את החלבונים: אפשר לשים ¼ כוס רסק תפוחים במקום ביצים.
  • לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן.
  • אם אתם נמנעים מסוכר: הוסיפו תמציות טעם כמו סוכר קוקוס או דחיפות תמרים.

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נתחיל את המסע הקולינרי שלנו. אחרי שתכינו את המרכיבים, תגלו שהשלב הבא הוא הכנת העוגיות עצמן, והן באמת לא מסובכות!

  1. חממים את התנור על טמפ’ 180 מעלות צלזיוס.
  2. מעבדים את הבננות לקציצות קלות בקערה.
  3. מוסיפים את שיבולת השועל, הקינמון, תמצית הווניל, מלח, אגוזים ושוקולד מריר לקערה.
  4. אם מוסיפים עמילן תפו”ח, זה הזמן להכניס אותו לתערובת.
  5. מערבבים היטב את כל החומרים עד שהכל מתאחד.
  6. מניחים כף מתערובת העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתר העיסה.
  8. אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  9. מניחים לעוגיות להתקרר על רשת אחרי האפייה.
  10. מגישים את העוגיות עם כוס חלב או קפה, ומכינים את עצמכם למכה של טעמים!

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים להוסיף גוון נוסף למתכון הזה, יש המון דרכים להפתיע את עצמכם ואת האורחים:

  • שדרגו את המתכון עם פירות יער קפואים – הם יוסיפו טראץ’ מרענן!
  • ניסיון לשלב בפנים תמצית של חמאת שקדים או אגוזים.
  • מוסיפים קוקוס טחון לטעמים טרופיים יותר.

עכשיו, אחרי שהעוגיות מוכנות וכולנו מלאים בטעמים, אני נותן לכם את ההזדמנות לשתף! זה הזמן לספר לחברים על העוגיות המדהימות האלו!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבננות קפואות?
נכון שהבננות הקפואות יכולות להיות מתוקות יותר, אבל כדאי להפשיר אותן קודם ולהוציא את הנוזלים.

לא אוהבים שוקולד, האם אפשר לוותר על זה?
כמובן! אפשר להשאיר את זה החוצה או להחליף לשברי אגוזים קצוצים.

האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! הן שומרות היטב למשך חודש במקפיא. פשוט הוציאו לפני ההגשה ותנו להם לחזור לטמפ’ החדר.

מה עושים אם אין שיבולת שועל?
אפשר להשתמש בקורנפלר או קמח שקדים, אבל הטעם יהיה שונה.

האם יש דרך אחרת להכין את זה בגרסה טבעונית?
כן! אפשר להחליף את הבננות לרסק תפוחים והעוגיות עדיין יתממשקו מאוד.

כמה זמן אפשר לאחסן את העוגיות?
במקום יבש, העוגיות יחזיקו כמה ימים, אך אנחנו בטוחים שהן יתנדפו מהר!

האם ניתן להוסיף קינמון גם לתערובת?
בוודאי! זה ייתן טעם נוסף מדהים, ולכן כדאי לנסות.

לכמה זמן נכנסות לתנור?
תנור מוקדם על 10-15 דקות הוא התשובה המושלמת, תלוי בגובה התנור.

מה קורה אם העיסה יוצאת רכה מדי?
תוסיפו עוד שיבולת שועל, והעוגיות יתייצבו בזמן האפייה.

איך יודעים שהעוגיות מוכנות?
הן צריכות להיות זהובות וקצת קפיציות. זה מוכיח שהן בסדר!

אחרי כל זה, עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המדהים הזה, הגיע הזמן לצאת ולשתף את השמחה! תשתפו את המתכון עם משפחה וחברים, ובואו נעשה שמח עם עוגיות בננה שיבולת שועל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *