עוגת נס קפה קלה שתשגע את החושים שלך

"`html

עוגת נס קפה קלה

דמיינו את השפתיים שלכם מתמלאות בטעמים עשירים כמו של בית קפה קטן בפריז, שם כל כוס קפה היא חוויה בפני עצמה. עכשיו דמיינו שהחגיגה הזו מתממשת בעוגה נימוחה, אוורירית ומדהימה – עוגת נס קפה קלה! זו לא סתם עוגה; זו עוגה עם תוכן, עם טעם, ואפילו עם סיפור. כל ביס מלא בשילוב של קפה ריחני עם מתיקות שמזמינה אתכם להמשיך ללקק את האצבעות עד הסוף. ובכן, אם יש לכם רגע פנוי, כדאי שתמשיכו לקרוא. לא תרצו לפספס את המתכון הממכר הזה!

זמן הכנה, רמת קושי, ומספר מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כששוברת המוזיקה שקטה, הגיע הזמן לראות מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגה אגדי הזו. כך, נוכל להבטיח שהכל יהיה מושלם, אפוף בריח קפה חם ומעלף.

  • 2 כוסות קמח לבן (כ-250 גרם)
  • 1 כוס סוכר (כ-200 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שמן (כ-125 מ"ל)
  • 1/2 כוס מים רותחים (כ-120 מ"ל)
  • 2 כפות נס קפה (כ-10 גרם)
  • 1 שקית אבקת סודה לבישול (כ-10 גרם)
  • 1 קוביית שוקולד מריר (לגרר מעל)
  • 1 קמצוץ מלח

אפשרויות חלופיות

יש לכם חברים טבעוניים? או אולי אתם מתכננים חגיגה ללא גלוטן? לא לדאוג! אפשר להמיר את הביצים בממרח תפוחי אדמה, ואת הקמח הלבן בקמח שקדים או קמח תפו”א.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהכל מוכן, אנחנו יכולים לבצע את הקסם. שימו לב, כל שלב חשוב כמו השלב הקודם, אל תחמיצו שום פרט.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (תרצו לוודא שהקפיצים עובדים).
  2. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת עבה ובהירה.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  4. מבשלים את המים ופתיתי הנס קפה עד שהקפה נמס.
  5. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
  6. בתוך קערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה והמלח.
  7. לאט לאט מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית, תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת אחידה.
  8. שופכים לתוך תבנית אינגליש (25 ס”מ) משומנת.
  9. אופים כ-30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  10. מקררים קצת, ואז מפזרים מעל את שוקולד המריר המקורר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מדברים על שדרוגים? תחשבו על פירות יבשים, אגוזים קצוצים או אפילו פרוסות בננה! אפשר גם להוסיף ציפוי קפה מפנקים לשדרוג מעניין. תארו לכם את הטעמים המתמזגים עם הקפה… זה רק מתחיל משם!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אני רוצה עוגה דלת פחמימות?
בתור התחלה, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום הקמח הלבן. זה גם מקנה טעם אגדי!

האם אני יכול להכין את העוגה מראש?
בהחלט, למעשה, עוגות קפה ככלל מרוויחות מלהתיישב לילה במקרר, זה מאפשר לטעמים להתמזג.

יש לי תבנית קטנה יותר, זה בסדר?
בהחלט! רק תזכרו שהעוגה תיקח יותר זמן ואולי תצטרכו לבדוק אותה יותר מוקדם.

האם אפשר להמיר את הנס קפה לקפה רגיל?
כן, פשוט תהיו זהירים בכמות הנוזלים שתוסיפו, כדי לא לעכב את העוגה יותר מדי.

כיצד ניתן להקטין את תכולת הסוכר בעוגה?
אפשר להמיר סוכר בממתיקים טבעיים כמו ממתיק סטיביה או ממתיקים עם תכולת פחמימה נמוכה.

מה ההמלצה שלכם לגבי קינוחים לאחר ארוחה?
כשהעוגה מפוארת ומוגשת עם קצ whipped cream וקצת שברי שוקולד – זה הכי טעים שיש!

חייבים לשים רוטב קפה מעל?
אם הגעתם עד כאן, אתם ממש לא חייבים, אבל המלצה שלי: זו חגיגה של טעמים!

האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
כמובן! שימוש בקמח תפו”א או קמח עוף בהחלט יכול להוות פתרון נהדר.

אפשר לשים אגוזים בעוגה?
בהחלט! אגוזי פקאן או שקדים קצוצים ישדרגו את המנה בצורה בלתי רגילה.

מה עושים אם העוגה לא מתרקמת כמו שצריך?
לפעמים התנור שונה, לכן זה הכי חשוב לבדוק את העוגה לפני הזמן המומלץ!

אם אתם מתרגשים לראות איך העוגה הזו יוצאת מהתנור, אל תשכחו לשתף אותה עם חברים! מתכון קפה זאת לא סתם עוגה, זו חוויה ששווה לחלוק ולטפח. לא תשכחו לספר איך יצא לכם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *