פאי רועים משודרג: מתכון שלא תוכל resist

פאי רועים משודרג – חוויה קולינרית מדהימה

מכירים את התחושה הזו, כשאתם יושבים לאכול מנה בגובה רעיונות שלכם, וללא שום קשר לארץ, הטעמים מגיעים מכל מיני מקומות? אז זה מה שיקרה כשאתם מכינים את פאי הרועים המשודרג הזה. מדובר במנה שמביאה יחד את הטעמים של בשר בקר רך, ירקות מגוונים, ותוספת של פירה חלק וקרם. כל ביס פשוט מהפנט את החיך, מדהים, מושלם ו… תשלחו אותי עכשיו לבשל שוב! לפיתוח המתכון הזה התחשק לי לעקור לחלק מהמגוון היווני, להתחבר לשורשים הקולינריים וליצור מנה שתרגישו כמו בית, אבל עם טוויסט מרענן.

זמן הכנת המתכון: 90 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 6-8 אנשים

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 70 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגיש מנות: 6-8 אנשים

המרכיבים הדרושים

כדי לייצר את הפאי המושלם, נדרשים לנו כמה רכיבים פשוטים אך איכותיים. רכיבים אלו לא מוכרים כקלאסיים לפאי רועים, אבל כאן גם המקום להקפיץ את הטעמים למקום הגבוה ביותר.

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 גזרים בינוניים קלופים, קצוצים דק
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 100 גרם חומוס מבושל (לשדרוג הבריאותי)
  • 1/2 כוס אפונה קפואה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס ציר בשר (או מים)
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, תימין
  • 700 גרם תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסה העשירה)
  • גבינת צהובה מגוררת (אופציונלי, להוסיף למעלה)

אם אתם חובבי טבעונות, יש אפשרות להמיר את הבשר בטופו או בשעועית שחורה מכובסת. מעבר לכך, אפשר להשאיר את הפאי הזה דל פחמימות על ידי שינוי תפוחי האדמה בקולורבי מרוסק.

שלבי ההכנה

להכנת פאי הרועים המשודרג, אפשר לשלב את יתרונות הבישול הביתיים יחד עם קצת אהבה. למרות שעל פני השטח זה נראה כמו מתכון מסובך, אנחנו צועדים דרך כל שלב עם חיוך על הפנים.

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל становится שקוף.
  2. מוסיפים את השום וגורמים לו לשחרר את הארומה המדליקה שלו.
  3. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו ומתבשל.
  4. מוסיפים את הגזרים, החומוס והאפונה ומבשלים למשך 5-7 דקות נוספות.
  5. יוצרים חור קטן בסיר וא добавляем לשם את רסק העגבניות ורוטב הסויה. מערבבים היטב.
  6. מוסיפים את ציר הבשר ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ותימין. מבשלים למשך 15-20 דקות.
  7. בזמן שהבשר מתבשל, מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
  8. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה עם חמאה ושמנת מתוקה. ממעכים לתערובת חלקה.
  9. משמנים תבנית פאי ומעבירים לתוכה את תערובת הבשר. עליהם מוסיפים את הפירה ומפשטים בצורה אחידה.
  10. אם תרצו, מפזרים גבינת צהובה מגוררת מעל הפירה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות, עד שהפאי מזהיב וקצת מתפוצץ מהרחבה.

לאחר ההכנה, אפשר לשדרג את הפאי עם פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים, שרק יוסיפו טעם נוסף ומדגישים את המרגש של הבית.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן שגם ביום שאחרי, הפאי הזה יישאר אגדי. יש אפשרות לשדרגו בכמה דרכים!

להוסיף בצל מוקפץ או צרוב על גבי הפירה. אפשר גם לשים מעל רוטב פטריות עשיר או קרם פטריות שהופך את המנה לרכה עוד יותר. אם אתם אוהבים תיבול, добавьте פפריקה מתוקה שייתן לה ארומה נוספת, שכולם יכירו!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את הפאי הזה ללא גלוטן?
שאלה מצויינת! פשוט החליפו את רסק העגבניות והפיתות הרגילות במוצרים ללא גלוטן, ותהנו ממנו גם בלי החשש.

האם אפשר להכין את הפאי הזה מראש?
בהחלט! ניתן להכין אותו עד שלב האפייה, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

איך אני יכול להוסיף ירקות נוספים?
אפשר לשלב קישואים, זוקיני או תפו”א מתוק. הקפידו לחתוך את הירקות לפיסות קטנות ולאפות עם יתרת התערובת.

האם המנה מתאימה גם לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים טעמים עשירים ופירה. המנה מתאימה בהחלט גם לקטנטנים, במיוחד אם המילוי מדויק לאהבותיהם.

מה הסוד לפירה ממש חלק?
השלב החשוב הוא למעוך את תפוחי האדמה ביסודיות, יחד עם חמאה ושמנת מתוקה – התוצאה היא מרקם אוורירי ומפנק.

האם יש אפשרות להקפיא את הפאי?
כן, אפשר להקפיא אותו, רק רצוי להקפיא אותו מראש לפני האפייה, ולחמם לפני ההגשה.

איזה רוטב הכי מתאים לליווי המנה?
רוטב עגבניות חריף או רוטב טחינה סמיך – טעים ומרענן.

האם יש גרסה צמחונית לפאי הזה?
בהחלט! פשוט תחליפו את הבשר בגידולים אחרים כמו פטריות, עדשים או ירקות קפואים.

על מה כדאי לשים לב כשמכינים את הפאי הזה?
לשים לב לבחירת חומרים איכותיים, לתיבול נכון ולזמן האפייה כדי להגיע לתוצאה מושלמת.

מה הסוד להצלחות בבחירת התבלינים?
אין ספק! זהו איזון נפלא בין התיבול עדין ועדיין החדשני, פשוט לנסות לשחק עם טעמים.

אם גם לכם התחשק להכין את הפאי הזה ולהרגיש את כל הטעמים שעולים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות שלכם! תזכרו, ככל שתכינו יותר תרגישו בבית יותר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *