פול מתכונים: 5 דרכים לשדרג את הארוחה שלך

מתכון מדהים לפול מסורתי עם טוויסט משגע

כשהשמש זורחת וטיפות הגשם האחרונות נושרות מהעץ, זה הזמן המושלם להציע מנות שמריחות ומתגלות בטעמים עזים. פול – לא רק שמו של הקטנן הזה, אלא גם מילה קסומה שנושאת בתוכה זיכרונות של סבתות במטבח, ריחות של תיבול, טעמים מאודים שפותחים את התיאבון שלנו. הפול הזה, שמגיע עם טוויסט מודרני, יגרום לכולם לרצות עוד, וללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפול המדהים שלנו, נזדקק למרכיבים הבאים:

  • 500 גרם פול מקולף (לגרסה טבעונית)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שטוחות כמון טחון
  • כפית כמון שלם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 לימון, סחוט
  • 1 חבילה טחינה גולמית (שתהיה מגניבה בטריקים)
  • 2 תפוחות אדמה בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות

לפול המלכותי הזה, אפשר גם להוסיף תוספות שונות כמו זיתים שחורים קצוצים, תבלינים ייחודיים כמו פפריקה מתוקה, ואם אתם מרגישים נועזים – גם קצת חריף.

שלבי ההכנה

הכנת הפול הזה היא לא רק קלה, אלא גם מאוד מהנה! בואו נתחיל:

  1. במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים את שמן הזית.
  2. מ מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים בפעולה יומיומית. מכינים ריח של בית!
  4. זורקים פנימה את הפול ושני סוגי הכמון ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה ושמים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  7. אחרי רתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהפול ותפוחי האדמה רכים.
  8. מוסיפים את הלימון והפטרוזיליה בעדינות, ודואגים שלא תהיינה ריבים במטבח.
  9. מניחים להניח כמה דקות לפני ההגשה.

בתהליך ההכנה, שמרו תמיד על הרומנטיקה – תוספות כמו רסק עגבניות בטעם חריף שמוסיפים לאורח החיים הבריא שלכם יכולות לשדרג את המנה בכפי-!

שדרוגים ותוספות אפשריות

הפול הזה הוא כזה שאפשר לשדרג אותו בקלות! כמה רעיונות שיכולים להקפיץ את המנה שלכם לגבהים חדשים:

  • לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את הטחינה הגולמית ביוגורט סויה או טחינה ירוקה.
  • מי שאוהב חריף – הוסיפו כמה פלפלים חמים כחלק מהמערבולת!
  • הוספת אגוזי פיסטוק קצוצים או שקדים פרוסים מעל האוכל לפני ההגשה יכולה לתרום לטקסטורה נהדרת.
  • ולסיום – אל תשכחו לשים בחינם על שולחן האוכל לחם טרי כדי לקלוע את כל הטעמים בחדות מדהימה.

שאלות ותשובות

איך מאחסנים את הפול הוכן?
הפול נשמר במקרר במשך 3-4 ימים בתוך מיכל אטום.

מה לעשות אם הפול קצת יבש?
אם הפול התייבש, פשוט הוסיפו מעט מים או שמן זית לפני ההגשה על מנת להחזיר לו את הנימוחות.

אפשר להכין את הפול מראש ולחמם אותו?
אכן! מבשלים את הפול כמו שצריך, לאכסן אותו במקרר ובמהלך ההגשה מחממים על חום נמוך עם מעט מים.

האם אפשר להחליף את הפול בשעועית?
בוודאי! נשתמש בשעועית ביחס שווה במתכון, ומקבלים מנה שעדיין תהיה טעימה ומרעננת.

איך להפוך את המתכון לרביצה עם יותר ירקות?
אפשר לשלב ירקות כמו גזר קצוץ, ברוקולי או קישואים תוך כדי התהליך.

איזה סוגי תיבול אחרים יכולים להתאים לפול?
תיבול בזעתר, כורכום או קימל יעשה פלאים ויוסיף צבע וטעם הייחודיים.

אילו סוגי לחם יכול להתלוות לפול הזה?
שימו לב, לחם פיתה טעים מאוד עם הפול וגם לחם כפרי ימשוך משגע!

האם הפול הזה מתאים גם לסגנונות דיאטה שונים?
בהחלט! פול נחשב למאכל בעל ערכים תזונתיים גבוהים: הוא עשיר בחלבון, מינרלים וסיבים תזונתיים.

איך לדעת אם הפול מוכן?
הפול יהיה מוכן כאשר הוא רך מאוד וקל לרסקו עם מזלג.

מה אפשר לשתות לצד המנה הזאת?
מיץ לימון, מים מינרליים או שתייה מוגזת בהחלט יוסיפו לחוויה הזו.

לאחר כל החוויות והגילויים, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה. מבטיח לכם שכולם יתחברו אליכם עדיף מהרצון לאכול עוד ועוד מהפול הזה, שאתם הכנתם באהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *