מתכון לפירה עם בשר טחון
לפעמים יש לנו רצון פשוט לאכול מנה מנחמת שתמלא אותנו ותשיב אותנו לילדות. אז אם חיפשתם מתכון שיגרום לכם להרגיש בבית, הגעתם בדיוק למקום הנכון. פירה עם בשר טחון זו המנה שאתם מחפשים! מדובר בשילוב מדהים של טעמים, בעל מרקם נימוח שמפנק את החיך והופך כל ביס למומחיות עם טוויסט. הפירה פשוט נמס בפה והבשר הטחון מתערבב בו בצורה מושלמת. לא סתם אומרים שזה מחמם את הלב! אם אתם רוצים, אפשר גם לשדרגו עם תוספות מגניבות ושלל מתבלים. כל מה שעליכם לעשות זה לעקוב אחר ההוראות ולגשת להכנה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש להכנה, נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים ליצירת המנה האגדית הזו.
- 1 ק"ג תפו”א (בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות)
- 500 גרם בשר טחון (בשר בקר או עוף לפי טעמכם)
- 2 בצל בינוני (קצוצים דק)
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס חלב (לגרסה אוורירית, אפשר גם חלב צמחי)
- 50 גרם חמאה (אפשר גם ג’לטין בריא)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול נוסף לפי טעם: כמון, פפריקה או שטויות חביבות נוספות
- אוכמניות או גבינת פטה (אופציונלית) להגשה
שלבי ההכנה
עכשיו שכל המרכיבים אצלנו, בואו נצלול לתוך הכנת המנה שהיא משגעת! כל שלב כאן הוא קריטי להצלחת המנה – לא לפספס אף אחד מהם!
- מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את קוביות התפו”א יחד עם מעט מלח. מבשלים עד שהתפו”א רכים ומתרככים (כ-15-20 דקות).
- בעודם מתבשלות, מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומזהיב.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת על הבצל ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם.
- מבשלים עד שהבשר מתבשל לחלוטין והופך למעט פריך.
- ברגע שהתפו”א רכים, מסננים אותם ומחזירים אותם לסיר.
- מוסיפים את החלב והחמאה לתפו”א ומועכים היטב עם מועך תפו”א עד שמקבלים פירה חלק ואוורירי.
- מוסיפים את הבשר הטחון לתוך הפירה ומערבבים בעדינות כך שהבשר יתערבב בפירה.
- טעמו שוב, ואם צריך, הוסיפו עוד מלח ופלפל לפי הטעם ולתיבול נוסף.
- מוציאים מהכיריים ומעבירים לצלחות להגשה. יופ! הגשתם את הפירה המושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם יש לכם רצון להוסיף עוד רובד למנה ולשדרגה למשהו שיגרום לכם ללקק את האצבעות, ישנן לא מעט אפשרויות. אחד השדרוגים הכי פופולריים הוא הוספת ירקות קלויים כמו גזר, קישוא או פלפלים, או אפילו ירקות ירוקים כמו תרד. אפשר גם לשדרג עם גבינת פטה מפוררת מעל, שמוסיפה טעם עדין ומפנק או בטח אם הגעתם לניסיון עם אוכמניות. עם תוספות כמו אלו, כל ביס יהיה אגדי ויעניק מימד נוסף למנה.
שאלות ותשובות
מה זה פירה?
פירה זו מנה שמוכנה מתפו”א בושלים, מועכים היטב ומעורבים עם חלב וחמאה עד שהם נימוחים ומתקבלים כמו חמאתי. הטרנד להיות "כמובן נכון" לא עוצר שם ותמיד יש מה להוסיף לשדרגו.
האם אפשר להכין את המתכון גם לגרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להמיר את החלב בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב סויה ואת החמאה באופציות צמחיות. הבשר פשוט מוחלף בבשר טחון צמחי – אפשר להשתמש באת הבשר.
מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
מעולה! המתכון עצמו אינו מכיל גלוטן אז כל מה שאתם צריכים הוא לשים לב שאלו החומרים שתשתמשו במלאי שלכם, אם כך שום בעיה.
האם אפשר להכין את הפירה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את הפירה מראש ולשמור אותו במקרר. לפני ההגשה, מחממים על חום נמוך ומערבבים עם רבע כוס חלב כדי להחזיר לו את האווריריות.
מה הכי טוב להגיש עם הפירה?
כינסו מנות רבותות של חלב כבש, ירקות מבושלים, דגים או כל דבר אחר שאתם אוהבים. זה משגע!
כמה זמן הוא שומר במקרר?
פירה עם בשר טחון יכול להחזיק במקרר עד 3-4 ימים. רק ודאו שאתם שומרים אותו בכלי סגור.
איך אני יכול להכין פירה יותר אוורירי?
לשימוש בחלב חם והוצאות חמאה רכה יכולים להוסיף שיפור פה. תשתדל לערבב את התפו”א רק עד שישנםאווריריים.
האם זה אפשרי להוסיף תיבול אחר?
כמובן! יש לכם אפשרות נהדרת לשחק עם תיבול בהתאם לטעמכם – אפשר לשים לתוך התערובת כמון, פפריקה ודברים נוספים שלא יקלקלו את העניין.
אילו ירקות אפשר להוסיף לבשר הטחון?
אפשר להוסיף קישוא קצוץ, גזר או פטריות לקיבולת של הבשר. כמו כן חופשי כמובן להרגיש רצון לספורט.
איך אפשר להפוך את הפירה ליותר נימוח?
אפשר להוסיף עוד חלב או חמאה לפירה ולטחון עד לשילוב.\n תוסיפו תיבול טעים כדי לשפר!
אז אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים והמשפחה שלכם! בפעם הבאה שתכינו אוכל, הם יזכרו לכם את הפירה המופלא הזה. בישול הוא הפנאי הכי טעים בעולם, אז קדימה, הכינו את זה והפתיעו את הסביבה שלכם במנה הכי טעימה שיש!