פנקייק ללא ביצים שכדאי לנסות עכשיו!

"`html

מתכון לפנקייק ללא ביצים – פשוט מתכון אגדי

מה דעתכם על פנקייקים שיכולים להיות מדהימים, נימוחים ואפילו בריאים מבלי להוסיף ביצים? הרבה פעמים יש לנו אורחים צמחוניים או טבעוניים בבית ואנחנו רוצים להעלות טעמים משגעים על השולחן מבלי להסתבך יותר מדי. הפנקייקים האווריריים הללו מתאימים לכולם – ילדים, מבוגרים ומי שאוהב לאכול מתוק וגם לאכול בריא. הם כל כך פשוטים להכנה, אבל ימצאו את עצמם במרכז השולחן ככוכבים של הארוחה. לאחר שתכינו את הפנקייקים האלה פעם אחת, תירצו להכינם שוב ושוב!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת הקושי: קלה | מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • כמות מנות: 4-6 פנקייקים גדולים

המרכיבים הדרושים

כדי לבשל את הפנקייקים המושלמים הללו, נזדקק לרשימה פשוטה של רכיבים. טוב, אז בואו נתחיל:

  • 1 כוס קמח תפו”א (או קמח חיטה מלא)
  • 2 כפות סוכר (מומלץ חום)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מאיץ את התהליך)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או קוקוס)
  • 1/4 כוס רסק תפוחים (חלופית אפשר גם יוגורט צמחי)
  • 1 כף שמן צמחי (קוקוס או שמן זית)
  • תמצית וניל – מזלפים לפי הטעם

הפנקייקים יכולים להיות אפילו יותר משגעים אם תוסיפו להם פירות כמו בננות או תותים. עכשיו, אם אתם רוצים להכין אותם בריאים יותר, אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”א או בקמח חום.

שלבי ההכנה

כעת ניגשה לשלב המרגש – ההכנה! כאן נלמד איך ליצור את הפנקייקים בצורה המושלמת ביותר.

  1. ניקח קערה גדולה ונערבב את כל המרכיבים היבשים – קמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  2. בקערה נפרדת, נשלב את המרכיבים הנוזליים – חלב צמחי, רסק תפוחים, שמן ותמצית וניל.
  3. נוסיף את המרכיבים היבשים לרטובים ונערבב היטב, עד שהתערובת תהיה חלקה ואוורירית.
  4. נחמם מחבת על חום בינוני ונשמן אותה קצת עם שמן.
  5. נשפוך כף או שתיים מהתערובת למחבת לכל פנקייק.
  6. נעזוב את הפנקייקים להיתמך על המחבת עד שהקצוות יתייבשו ויתחילו להיווצר בועות על פני השטח (זה הוא סימן טוב).
  7. בשלב הזה, נגמר את כל הפנקייקים – כשמוכנים, הופכים לצד השני בביטחון, עד שצד זה מתבשל.
  8. נניח את הפנקייקים בכלי חם, ונחזור על התהליך עם התערובת הנותרת.
  9. אני ממליצה להגיש חם עם סירופ מייפל, סוכר אבק או פירות טריים מעל!

לאחר שיגמרו ההכנה, נוצרת תמונה מושלמת של פנקייקים שמקשטים את השולחן. כל אחד מהם נראה כל כך הרבה יותר יפה מהפנקייקים הרגילים, במיוחד כשנוספים להם פירות יפים מעל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שישנם אלפי דרכים לשדרג את המתכון! אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, אגוזים קצוצים או אפילו פרי מסוכר – כל אחד יכול למצוא את השדרוג המושלם בשבילו.

  • שוקולד צ׳יפס – שדרוג שהופך את הפנקייקs לאגדי!
  • אגוזים קצוצים – מספקים קראנץ' נוסף.
  • פירות טריים – נותנים חוויה מרעננת!
  • סירופ מייפל – טעמי מתוק משגעות.
  • קצפת, אבל קצפת نباتית כמובן.
  • סוכר אבק – תפאורה מדהימה!

שאלות ותשובות

איך לשמור את הפנקייקים שלא יתייבשו?
כדי לשמור על הפנקייקים טריים, מומלץ להניחם בשקית זיפלוק או לסגור בקופסה אטומה. הם יכולים להישמר עד 2 ימים במקרר.

אפשר להכין את הפנקייקים בטבעוני?
בוודאי! המתכון הזה הוא לא רק בשביל טבעונים. אנחנו משתמשים ברסק תפוחים במקום ביצים, אז זה מתכון טבעוני מדהים!

מה אפשר לשים במקום קמח לבן?
יש המון אפשרויות! אפשר להכין עם קמח שיבולת שועל, קמח חומוס או לכל קמח אחר לפי בחירתכם. כל מרקם שונה ייתן טוויסט מצוין.

כמה פנקייקים מתקבלים מהמתכון הזה?
המתכון הזה נותן כ-4-6 פנקייקים גדולים ומושלמים. אם אתם מארחים, אני ממליצה להכפיל את מעטפת המרכיבים!

כיצד אפשר להפוך את הפנקייקים ליותר בריאים?
מומלץ להחליף את המלח במלח ים, להשתמש בסוכר קנה כחול או בתחליפים טבעיים כמו דחף תמרים, לקמח חום מלא וגם להוסיף פירות טחונים לתערובת.

אפשר לחמם את הפנקייקים במיקרוגל?
בהחלט! חימום של 20-30 שניות במיקרוגל יכול להחזיר את הפנקייקים ליכולתם האוורירית.

מה אפשר להוסיף לתערובת כדי למנוע את החמיצות של הקמח?
אפשר להוסיף מעט סודה לשתייה ולחכות 10 דקות כדי לאפשר לקמח לעלות.

מה ההמלצה על מידה של הפנקייקים?
לדעתי, פנקייק בגודל של כוס קפה הוא גודל מושלם לשילוב של טעמים – לא גדול מדי ולא קטן מדי.

מה אם אני רוצה לשמור על הפנקייקים בסגנון?
אתם יכולים להשתמש באבקת סוכר או לקשט עם פירות לבחירתכם.

מתי עדיף לאכול פנקייקים?
מתי שאתם רוצים! פנקייקים הם מדהימים בכל שעה של היום – בוקר, צהריים או ערב. ואם תשאלו אותי, הקטנה והחמודה בוודאי תגיע גם בלילה, לאחר ארוחה לילית.

אני ממליצה ביותר לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה. הפנקייקים ללא ביצים הם חוויה מדהימה, פנקייקים ששווה לחלוק עם אחרים. אל תהססו להוסיף את המתכון לסימניות שלכם או לשתף אותו ברשתות החברתיות – כולם יודו לכם על כך!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *