קליפות תפוזים בשוקולד – מתכון שלא תרצו לפספס!

קליפות תפוזים בשוקולד – מתכון מהפנט וממכר

בואו לדמיין את הרגע שבו אתם נוגעים בקליפת תפוז ובבת אחת עפים בריח הדומדמניות, השמש והחיים שמביאות הצבעים המבריקים של תפוזים. עכשיו תוסיפו לזה שוקולד עשיר ומעניק! הכרגע שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות ולא להשאיר שאריות. קליפות תפוזים בשוקולד הוא מתכון גם מדהים וגם, ובכן, משגע! אנחנו הולכים ללמוד להכין אותן ביחד, והדבר הכי יפה הוא שלא צריך להיות שף מיומן כדי להצליח.

כל מי שאever טעם את השילוב של חמוץ מתוק יודע שזה פשוט אגדי. השוקולד והקליפות היחודיות הללו יגרמו לכל מי שיטעם אותן לשאול את עצמו איך הוא יוכל לחיות בלי טעמים כאלה! ומה שהכי טוב, זה שעמוק בתוך כל טעם יש סיפור של תשוקה ואומנות, וההכנה בקפידה תספק למאכל הזה את הכבוד הראוי לו. בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון: 60 דקות | רמת קושי: קל | כמות: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • כמות: מספק 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

המתכון הזה מצריך כמה מרכיבים פשוטים, שאתם כנראה כבר מכירים. חוויות הטעמים נאספות יחד לתוך כל קליפה שהופכת לשוקולאטית!

  • 4 תפוזים גדולים
  • 2 כוסות מים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 ק"ג שוקולד מריר (או חלב, אם אתם מעדיפים)
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן קוקוס (לשדרוג טעם אם תרצו)

ולגרסאות הטבעוניות או ללא גלוטן

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את השוקולד המריר בשוקולד טבעוני באיכות גבוהה. טעמו יישאר מדהים! ובנוגע לגרסה ללא גלוטן, מתכון זה בבסיסו חופשי מגלוטן, כך שכל אחד יכול ליהנות ומבלי לדאוג!

שלבי ההכנה

עכשיו זה הזמן להכנס אל תוך הקסם של הכנת קליפות התפוזים. לפניכם צעדים ברורים פשוטים שיביאו אתכם לתוצאה מושלמת!

  1. כותשים את קליפת התפוזים, סוחטים את המיץ ושמים בצד.
  2. חותכים את הקליפות לרצועות דקות של כ-1 ס"מ.
  3. מניחים את הקליפות בסיר עם מים רותחים למשך כ-5 דקות על מנת להפחית את המרירות.
  4. מסננים את הקליפות ושמים אותן בסיר עם מים וסוכר.
  5. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים על חום נמוך עד שהקליפות רכות (כ-30 דקות).
  6. מסננים שוב את הקליפות ונותנים להן להתייבש על מגבת ל-10 דקות.
  7. מרתיחים שוקולד באמבט מים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  8. מטבילים את כל רצועות הקליפות בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפייה להתייבש.
  9. כשהשוקולד מתקשה, ניתן לאחסן את הקליפות בצנצנת סגורה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את קליפות התפוזים שלכם למיוחדות יותר, אפשר להוסיף תוספות שונות. לדוגמה, לפזר שברי אגוזים קצוצים מעל השוקולד לפני שהן מתייבשות, או לשדרג את השוקולד הסטנדרטי לשוקולד קינמון או קקאו. וכמובן, אם אתם בקטע של אנחנו מתכננים מסיבת פורים, אפשר להוסיף פיקות צבעוניים או קונפקציות מיוחדות.

שאלות ותשובות

למה כדאי להכין קליפות תפוזים בשוקולד?
שילוב הטעמים של חמוץ מתוק סוחף כל חיך. התהליך החוויתי של ההכנה והטעמים הייחודיים יהפכו אתכם לגורו המתוק של השוקולדים!

איך ניתן לשמור על קליפות התפוזים לאחר ההכנה?
שמרו את קליפות התפוזים בצנצנת סגורה ואטומה בטמפרטורת החדר. כך ניתן לשמור על טריותן זמן רב.

האם המתכון יכול להיות בלתי סוכרתי?
בהחלט! אפשר להשתמש בסוכר מוחלף כמו סוכר קוקוס או דחוסים במקרה של מערכות ללא סוכר.

מה קורה אם הקליפות מרגישות מרירות מדי?
המשרה במים רותחים בתחילת ההכנה אמור להפחית את המרירות, אך אם זה לא הספיק, אה לכם להשרותן במים עם סוכר נוסף למשך כמה שעות.

אפשר להשתמש בשוקולד לבן?
בהחלט! שוקולד לבן יוסיף מתיקות נוספת וייתן מראה מיוחד לקליפות.

למה מומלץ לשתף את המתכון?
שיתוף המתכון הוא דרך נפלאה להפיץ את הטעמים המשגעים הללו. מי יודע? אולי תגלו שגם חבריכם מתאהבים בהם!

האם זה מתכון מהיר להכנה?
על אף שתהליך הבישול דורש זמן, הפעולות עצמן די מהירות. כדאי לשתף חברים בתהליך הכנה, זה עושה את זה הרבה יותר כיף!

איך מכינים גרסה נוספת כשרה לפסח?
על מנת להכין גרסה כשרה לפסח, פשוט השתמשו בסוכר ופלאו את השוקולד המיוחד לפסח, זה קל כמו זה!

האם קליפות התפוזים מתאימות לילדים?
בהחלט! קליפות התפוזים מתבלות בטעמים מגוונים ואתם יכולים לעבוד יחד כמשפחה במטבח, זו חוויה מיוחדת.

מה כדאי להגיש עם קליפות התפוזים?
קליפות התפוזים טעימות כקינוח עצמאי, אך אפשר גם להגיש אותן לצד תה קינמון, קפה או אפילו כקישוט לעוגת יום הולדת!

אז אם הצלחנו לעורר את התיאבון שלכם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולקחת את המתכון הזה לרשתות החברתיות. זה האוכל המושלם לכל חגיגה או סתם תענוג לא צפוי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *