קציצות חזה עוף ברוטב צהוב שתאהבו לנסות

קציצות חזה עוף ברוטב צהוב – מתכון שמשגע את החושים

בכל פעם שאני מכין קציצות חזה עוף ברוטב צהוב, אחד הדברים הראשונים שאני חווה הוא את הריח המשגע שמתפשט בכל הבית. זה אחד מהמתכונים האגדים של המטבח שלנו, שמשדרג כל ארוחה בקלות. הקציצות האלה, עם טעמים שמלטפים את החיך, הן לא סתם קינוח או מנה שני – הן עולם ומלואו. האם יש לכם דמיון לגבי זה? מהרגע הראשון שתטבלו קציצה אחת ברוטב הצהוב הצהיר, תרגישו איך הוא נמס בפה והופך כל ביס לחווית טעם מדהימה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת ניגש לרשימת הרכיבים! קחו לכם את הזמן, כי המצרכים שאנחנו צריכים בשביל המתכון הזה הם פשוט מדהימים, ומביאים את הקציצות לרמה של "הכי טעים שיש".

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית (לטיגון)

המצרכים לרוטב צהוב

  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כוס גזר קצוץ דק
  • 1/2 כוס פפריקה מתוקה
  • 1 ליטר מים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/4 כוס קמח לבן (אופציונלי, לה Thickening)

שלבי ההכנה

וכעת, אחרי שהתארגנו עם כל הרכיבים, הגיע הזמן לטבול ידיים ולהתחיל! השלבים פה קלים והם עובדים כמו קסם.

  1. נשמים עמוק ומתחילים לחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  2. בקערה גדולה, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הבצל הקצוץ, השום והשום ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את פטרוזיליה, הביצה ופירורי הלחם ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד.
  4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מעצבים מהתערובת קציצות בגודל של כדור טניס.
  6. מטגנים את הקציצות במחבת עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, וזה יכול לקחת כ-5-7 דקות לכל צד.
  7. כשהקציצות מוכנות, מעבירים אותן לצלחת.
  8. באותה מחבת, מכינים את הרוטב: מוסיפים את הבצל והגזר ומשחימים אותם מעט.
  9. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב.
  10. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  11. מחזירים את הקציצות למחבת ומבשלים כ-15 דקות על חום נמוך, עד שהן סופגות את כל הטעמים.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כמובן, אפשר לשדרג את הקציצות הללו בעשרות דרכים! הוספת קינמון לתערובת הקציצות תיתן טוויסט מעניין, וכמובן שתוספת של ירקות כמו קישואים או תפו”א לרוטב תעניק מרקם נוסף.

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום פטרוזיליה?
תשובה: תוכלו לשים במקום פטרוזיליה תרד קצוץ או בזיליקום; זה ייתן טעם קצת אחר, אך עדיין מדהים!

האם הקציצות יכולות להיות קפואות?
תשובה: בהחלט! אפשר לקפוא את הקציצות לפני הטיגון. אחרי הקפאתן, הוציאו והניחו להן לעלות לטמפ' החדר לפני שתשחימו אותן.

האם אפשר להכין את זה עם עוף טחון מתובל?
תשובה: מאוד מומלץ! מדובר בגישה מצוינת לחסוך זמן. זה ידרוש פחות תיבול.

אפשר להכין את הקציצות על גריל?
תשובה: כן, זה יהיה בריא יותר ויתן לקציצות טעם מעושן במיוחד.

מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
תשובה: רוטב חריף, קוסקוס ירוק, או אפילו סלט מרענן יכולים להוות תוספות מדהימות!

האם אפשר להמיר את הרוטב?
תשובה: בהחלט! אפשר להכין רוטב על בסיס עגבניות או רוטב שמנת, זה ישדרג לגמרי את המנה!

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
תשובה: מומלץ לשמור במקרר עד 3 ימים ולחמם לפני ההגשה.

מה לעשות אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
תשובה: אפשר להוסיף פירורי לחם נוספים כדי להקשיח את התערובת.

איך יודעים שהקציצות מוכנות להגיש?
תשובה: כשן מזהיבות היטב מבפנים ומבשלים ברוטב כ-15 דקות לפחות.

האם ניתן לשדרג עם גבינות?
תשובה: בהחלט! גבינת פטה מפוררת או מוצרלה נמסה מעל תעשה נפלא!

אתם לא מבינים עד כמה מתכון זה יכול לשדרג כל ארוחה ולהשאיר את האורחים שלכם פעורי פה. אז מומלץ בחום לשתף את המתכון הזה, כי אם יש משהו שאנחנו יודעים, זה שהאהבה שאנו משקיעים במאכלים שלנו מתמודדת עם אהבה של אחרים. תהנו מהבישול!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *