רוטב פטריות לבורקס כמו באולמות
כמה פעמים ישבתם באולם אירועים, טעמתם בורקס פריך שרק מהשנאה אליו יוצא רוטב פטריות מדהים, והרגשתם שהגעתם לגן עדן הקולינרי? הרוטב הזה הוא עולם שלם בפני עצמו; הוא מדהים, משגע, ומהפנט. הוא מעלף עד כדי כך, שסביר להניח שגם אם הבורקס לא יוצא מושלם, הרוטב יפצה על כך! והיום, אנחנו נלמד להכין אותו בדיוק כמו שצריך – כזה שכולנו היינו רוצים שיהיה על השולחן בכל אירוע חגיגי.
זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הרוטב הזה דורש לא רק פטריות, אלא גם אהבה והשקעה. שימו לב למרכיבים, כי כל אחד מהם חיוני ליצירת הטעם המושלם:
- 500 גרם פטריות שמפיניון (או פטריות פורצ'יני לגירסה משודרגת)
- 2 כף שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיניים שום כתושות
- 3 כוסות שמנת מתוקה
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כפית מלח ו1/2 כפית חרדל (לפי הטעם)
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כפות שידוך של גבינת פרמזן (אופציה, אבל זו תוספת אגדי)
עכשיו לאחר שציינו את המרכיבים, כדאי להזכיר שיש גם אפשרויות לשדרוגים וגיוונים ברוטב. לדוגמה, אפשר להוסיף לשום הקצוץ גם מעט רוזמרין או טימין. השילוב שלהם עם הפטריות יוצר טעמים שלא תשכחו.
שלבי ההכנה
כדי להכין את הרוטב הזה, נחלק את ההכנה לכמה שלבים פשוטים. זו לא משימה קשה, אבל התוצאה היא משגעת!
- ראשית, אנחנו מתחילים בלקצוץ את הבצל והשום.
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- לאחר שהשמן רותח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- כשהבצל מתחיל לבעבע, מוסיפים את השום ומערבבים.
- בשלב זה, קוטעים את הפטריות לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. חשוב לערבב היטב.
- לאחר שדאגנו שהפטריות איבדו את נוזלים שלהן, מוסיפים את השמנת המתוקה.
- מעבירים את התערובת על חום נמוך ומבושלים למשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל, והחרדל.
- אחר כך, אם אתם בוחרים בקצת גבינת פרמזן, זו השעה להוסיף אותה.
- כשהרוטב מוכן, מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
הרוטב הזה מתאים לבורקס חמים, אבל הוא משגע גם עם פסטות או דג! רגע, אתם לא מאמינים כמה טעים זה יכול להיות. תנסו ותראו!
אפשרויות נוספות ושדרוגים
מהניסיון שלי, אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה במגוון דרכים. נתחיל מהגרסה הטבעונית. פשוט החליפו את השמנת המתוקה בחלב קוקוס או בשמנת צמחית. זה יוצא לא פחות מדהים ומושלם!
יש המון אפשרויות להוסיף קצת קראנץ'. למשל, פנקו את הרוטב בקצת אגוזי פקאן קצוצים, או אפילו חזה עוף צלוי קצוץ. ההפתעה נעימה תמיד!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם הרוטב?
בנות ובני משפחה, הרוטב הזה מושלם עם בורקס, כן, אבל הוא מתאים גם לפסטות, אורז או אפילו לחם פרוס.
מה עושים עם שאריות הרוטב?
אם נשאר לכם רוטב, אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים. פשוט חממים שוב לפני השימוש – הוא ימשיך להיות במצב מדהים!
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
כן, בהחלט! פשוט הכניסו לקופסה אטומה. כשהוא קפוא, הוא ישמור על הטעמים המעלפים שלו.
האם יש דרך להפוך את הרוטב ללא גלוטן?
בוודאי! שימו לב לרוטב הסויה – יש מגוון רטבים ללא גלוטן בשוק.
איפה אפשר למצוא פטריות פורצ'יני?
פטריות פורצ'יני ניתן להשיג בחנויות אוכל גורמה או בשוקי ירקות מתוחכמים.
האם יש טעם בשום להוסיף יותר פטריות?
בהחלט! תוספת של פטריות נוספות תעצים את החוויה, כי מי יכול לעמוד בפטריות?
אפשר להכין את הרוטב על הכיריים?
כמובן! כל מתכון כזה מתאים להכנה על כיריים. קחו את הזמן שלכם!
האם כדאי להגיש את הרוטב חם או קר?
הרוטב טעים בחום, אז עדיף להגיש חם, במיוחד לצד בורקס שחמים.
אפשר להפוך את הרוטב לחריף?
בוודאי! הוסיפו קצת פפריקה חריפה או סחוג – זה ישדרגו את הטעמים!
האם יש קווים מנחים למסעדות בעניין הרוטב?
יש מסעדות שמציעות גרסאות משלהן. תמיד נהדר לנסות חלופות, לדוגמה, רוטב פטריות שמבסס על יין אדום!
עם כל הטיפים והמידע הזה, אתם מוכנים לנסות את המתכון המדהים הזה. שתפו אותו עם חברים ובני משפחה, ותזכירו להם כמה התנסותכם באולמות האירועים יכולה להיות נשמעת מהסרטים! אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהניסיון הזה!