שניצל טופו מתכון קל וטעים לכל אחד!

שניצל טופו מדהים ומרשים שיגרום לכם לשכוח מכל מה שחשבתם על פלאפל

בואו נדבר רגע על שניצל. מנה אהובה על כולם, עם קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. עכשיו דמיינו שניצל טופו, שמלא בטעמים עזים, קראנצ'י בצורה אגבית ומרשים על הצלחת. מתכון זה לא סתם מתכון – זהו מתכון שיביא אתכם לגבהים חדשים בבישול. בואו נגלה איך להכין שניצל טופו שישגע את כל מי שיטעם ממנו.

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | עבור 4 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • תוצאה: 4 מנות מעלפות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את השניצל טופו המושלם, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שיהפכו את המנה הזו למשהו אגדי. מדובר ברכיבים כדי לעצור את השיחה עם השכנים כי כולם ירצו לדעת מה הכנתם!

  • 450 גרם טופו קשה (ולא, זה לא מתכוון להיות ספורטאי)
  • 1 כוס קמח מצה (או קמח חיטה, אם תעדיפו)
  • 1/2 כוס חלב צמחי (חלב שקדים, סויה או קוקוס – מה שזמין לכם)
  • 1 כוס פנקו (שטוח וקריספי כמו טניס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן לטיגון (שמן זית או חמניות, תלוי בטעמים שלכם)
  • לימון על מנת לצלול מעל המנה ולתת טוויסט מרענן

אחרי שהכנתם את המצרכים, אתם כבר צריכים להתחיל להרגיש את הרכב הכיף שיגיע למנה הזו. מהחן שמתמלא באוויר ועד ההכנה שממלאת את הבית בניחוחות מדהימים. חובה! לא לפספס את הלימון, כי הוא מוסיף את הטוויסט המרענן שכולנו אוהבים.

שלבי ההכנה

ועכשיו הגיע הזמן להכין את השניצל טופו הממכר הזה. אני ממליץ לשים לב לכל שלב ומה לעשות. תאמינו לי, התוצאה תהיה פשוט מושלמת.

  1. חתכו את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס"מ, אפשר גם בצורה עיגולית אם רוצים להפתיע.
  2. בסיר נפרד, שימו את הקמח והמלח, וערבבו היטב.
  3. בקערה שנייה, שימו את החלב הצמחי ואת הפפריקה, ערבבו עד שיתערבבו יחד.
  4. בקערה שלישית, הכניסו את הפנקו והפלפל.
  5. קחו פרוסת טופו, עטפו אותה בקמח, טבלו בחלב ואז צפו בפנקו, עד לקבלת שכבת קראנצ'ית.
  6. חזרו על הפעולה עם שאר פרוסות הטופו.
  7. חממים שמן במחבת על חום בינוני.
  8. מטגנים את פרוסות הטופו עד שהן מזהיבות מכל צד, כחמש דקות לכל צד.
  9. מוציאים מיד עם קלף ומניחים על נייר סופג כדי לספוג עודף שמן.
  10. מוסיפים מעל לימון סחוט לפני ההגשה.

אוי, תראו כמה קל זה היה! והטעמים, כאילו כל ביס באמת מדהים. אתם תרגישו את החום מהשמן, את המעטה הקריספי והטעמים שיכולים להפיל אתכם על הרצפה. למי שחשש – בלי גלוטן, ניתן לשים קמח תפו”א במקום. עוד דיברנו על טופו, והיום הוא מסביר לנשמה שלכם איך מתמגנטים למנה הזו.

תוספות או שדרוגים

כמובן, יש המון תוספות שאפשר לשלב! בואו נסתכל על כמה רעיונות:

  • סלט ירקות טרי: טרי ומרענן, נכנס מצוין לצד השניצל!
  • רוטב שום: אין דבר יותר משגע מרוטב שום שמלווה את השניצל. זה פשוט קלאסי.
  • רוטב צ’ילי מתוק: למי שאוהב קצת חריף. זה מושלם.
  • ציפויים: נסה להוסיף גבינת פרמזן מעל לפני הטיגון!

כמובן שהשניצל טופו הזה יכול לשמש גם כמילוי בסנדוויץ'. כל ביס הוא פשוט עולם של טעמים. רגע, האם אנחנו מדברים פה על אוכל או על אהבה?

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את השניצל בטוסטר אובן במקום בטיגון?
בהחלט! פשוט הניחו את השניצלים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, וזלפו מעט שמן מעל. אפו ב-200 מעלות צלזיוס עד שהם מזהיבים.

איך שומרים על השניצלים לאחר ההכנה?
כדי לשמור על הטעמים, ניתן לשמור אותם במקרר עד 3 ימים ולטגן מחדש כשאתם מוכנים לאכול.

האם יש אלטרנטיבות לטופו?
בהחלט! ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מדוגמים או בבצק טפיוקה ליצירת צורות שונות.

אפשר לערבב את התיבול במרינדה לפני הטיגון?
זה רעיון מצוין, במיוחד עם רטבים כמו סויה או מתקן חריף שיעניקו לשניצל טעמים מרהיבים.

האם מתאים גם לילדים?
בהחלט! אני ממליץ להגיש עם קטשופ או רוטב ברווז, ילדים פשוט מתים על זה.

מהי הדרך הטובה ביותר לטגן את השניצלים?
לטגן במחבת עם שמן חם אך לא רותח, כדי לוודא שהשניצלים יוצאים קראנצ'יים ולא שוחים בשמן.

האם כדאי להשרות את הטופו לפני ההכנה?
אין צורך! אך אם רוצים להוסיף יותר טעמים, אפשר להשרות טופו במרינדה לכמה שעות קודם לכן.

מה עדיף, טופו קשה או רך?
לטיגון, טופו קשה הוא בחירה טובה יותר, והוא שומר על צורתו.

האם אני יכול להכין את השניצל על כירות מיקרוגל?
מומלץ לא. טיגון או אפייה כלליים יצרים תוצאה יותר קריספית ושווה.

באיזו אספה הכי כדאי להגיש את השניצל?
את השניצל ניתן להגיש בכל ערב משפחתי, מסיבת חג או סתם באופן יומיומי, העיקר הוא ליהנות!

עכשיו, אחרי המנה המושלמת שהכנתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים וברשתות החברתיות. שתפו את האהבה ואת הקולינריה! ¡בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *