בצק מושלם לפיצה – המתכון שיביא את האיטליה הביתה
אם אי פעם דמיינתם את הריח המדהים של פיצה טרייה שנמצאת בתנור, אז הגעתם למקום הנכון! אנחנו נלמד כיצד להכין בצק לפיצה שיביא אתכם היישר לאיטליה. זה הזמן להרגיש את הקמח בין האצבעות, לחוש את הריח הנפלא, ולדעת שאתם לוקחים את הכנת הפיצה לידיים שלכם. תאמינו לנו, עם הבצק הזה, כל פיצה תרגיש כמו פיצה מהמאפייה האיטלקית הכי אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה כולל: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מניבות: 2 פיצות בגודל 30 ס"מ
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק הממכר הזה, עלינו לאסוף את כל הרכיבים המדהימים. אם אתם מתכוונים להפתיע את האורחים שלכם, כדאי מאוד להכין כמה מנות גיבוי, כי הם יחזרו לעוד!
- 500 גרם קמח סוג 00 (המומלץ ביותר לפיצות)
- 325 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 5 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים
- 30 מ"ל שמן זית
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר יש לנו את כל המרכיבים, אנחנו נכנסים לחלק הכיפי – ההכנה! תכינו את עצמכם, כי עכשיו יתחיל תהליך מדהים!
- נמיס את השמרים והסוכר בכוס עם מים פושרים ונחכה 10 דקות עד שתהיה קצף.
- בקערה גדולה נוסיף את הקמח וניצור גומה במרכז.
- נוסיף את תערובת השמרים ו-30 מ"ל של שמן זית לגומה.
- נוסיף את המלח ואת שאר המים בהדרגה ונערבב עם כף עץ עד שהתערובת מתחילה להתאסף.
- נחיל את הבצק על משטח עבודה מקומח ונלוש כ-10 דקות עד שהבצק מגיב, רך וגמיש.
- נשמן קערה נוספת, נשים בתוכה את הבצק ונהפוך אותו כדי לשמן אותו מכל הכיוונים.
- נכסה עם מגבת ונניח לתפוח במשך שעה במקום חמים.
- אחרי שעה, נלוש שוב את הבצק כדי להוציא את האוויר. (זה כמו לשחרר את הלחץ של היום שלכם!)
- נחלק את הבצק לשניים ונכין פיצות בגודל 30 ס"מ.
- נניח את הבצק על תבנית וכשהוא תופס גובה, נתחיל להכין את המה topping!
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין, אפשר להכין גרסה טבעונית ללא שמן זית על ידי שימוש בחלב קוקוס והשגת טקסטורה דומה. אם אתם חולי גלוטן, קמח אורז או קמח תפו"ע יכולים לשמש כתחליף, אבל הקפידו על התייחסות לאחוזי נוזלים שדורש הבצק.
שדרוגים ותוספות אופציונליים
גם אם הבצק מדהים כמו שהוא, תמיד אפשר להפתיע עם תוספות שמזעזעות את החיך. אתם יכולים לשדרגו עם:
- גבינת מוצרלה איכותית, שתוסיף טעמים נימוחים ומעלה את רמת הקדושה.
- ירקות קלויים כגון בזיליקום, פטריות, פלפלים ופריקי – זה מרענן ברמות שלא תיארתם.
- תרסיס חמאת שום למריחה על הקצוות לפני האפייה – זה כאילו שאמא שלכם משתתפת בתהליך!
- שום קצוץ עם מעט פפריקה שתוסף ייחודיות.
שאלות ותשובות
מהו הקמח האידיאלי לפיצה?
נכון לחשוב על קמח מסוג 00, הוא נותן את הטקסטורה האוורירית המושלמת לבצק.
האם אפשר להכין בצק ביום אחד ולהשתמש בו ביום אחר?
בהחלט. אפשר לעטוף את הבצק בשקית ולשמור במקרר, ואפילו להקפיא.
כמה זמן צריך להניח לבצק לתפוח?
לפחות שעה, אבל אם יש לכם סבלנות אולי תשאירו אותו יותר כדי שהוא יהיה אפילו יותר גבוה ומחוייך.
האם אפשר להשתמש בסוכר חום במקום סוכר לבן?
כן, סוכר חום מוסיף טעם שנחמד מאוד לפיצה.
איך אני יודע שהבצק שלי תופס גובה?
אנחנו מחפשים תוספת של לפחות חצי מגובה הבצק המקורי.
מה עושים אם הבצק לא תפח?
כדאי לבדוק שהשמרים שלכם לא מקולקלים ושכיוונתם למקום חמים.
האם יש דרך להכין פיצה בתנור רגיל?
בוודאי. פשוט הכניסו אותה ל-220 מעלות צלזיוס עם אבן פיצה אם יש לכם.
יכולת לשטח את הבצק באצבעות שלי?
כמובן, אבל השאירו מעט גובה בעדינות, כדי שהרוטב והגבינה לא יפלו החוצה.
האם בארצות אחרות יש מתכונים שונים לבצק?
בהחלט, פיצות נאפוליטניות למשל הרבה יותר דקיקות.
איך מתמודדים עם בצק עבה מדי?
קחו אוויר (כמו שעשיתם באימון המוקדם) ונסו ללטש אותו בעזרת הידיים לעובי של כ-0.5 ס"מ.
אנחנו מקווים שתיהנו מהפיצה שלכם ומהבצק המושלם הזה! אם מתכון זה העשיר את היום שלכם, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות – כמה שיותר שיתופים, יותר פיצות טובות בעולם!