בצק עלים בריא: המתכון שישנה את התפיסה שלך

ממלאים את הבית בריחות מדהימים – בצק עלים בריא!

כשהימים מתחילים להתקרר והערבים מתמלאים עם ריחות של קינוחים, אין דבר שמספק יותר מלבשל במטבח. כל אחד מאיתנו מכיר את התחושה הזו – הפיתוי לקחת קוביית בצק עלים, למלא אותה בכל מיני ממתקים משוגעים ולנשנש עד שכולנו מלקקים את האצבעות. אז למה לא לשדרג את הבצק הזה לגרסה בריאה, כזו שאפשר להרגיש טוב לגמרי כשאוכלים אותה? עם הבצק עלים הבריא שלנו תתפלאו לגלות כמה קל להכין מנות משגעות, דלות קלוריות, אבל עדיין מלאות בטעמים אגדים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן הבישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק עלים הבריא אנחנו צריכים כמה רכיבים פשוטים, אך איכותיים, שיבטיחו לנו תוצאה מושלמת. אז בואו נתחיל!

  • 200 גרם קמח חומוס (או קמח שקדים אם רוצים גרסה פיקנטית)
  • 100 מ"ל מים פושרים
  • 70 מ"ל שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום (לתוספת צבע וטעם)
  • 1 כף חמאת שקדים (אופציונלי)
  • 2 כפות פשתן טחון (כדי להעשיר את הבצק ואולי גם למרקם חלומי)

האמת היא, שבצק עלים עליו כולם שואלים – כן, אנחנו כרגע מדברים על גרסה שמביאה גם בריאות וגם טעם! אם אתם רוצים להפוך אותו לגרסה טבעונית, פשוט ניתן להשאיר את החמאה בצד או להשתמש בחמאה צמחית.

שלבי ההכנה

עכשיו הזמן לחמם את המטבח ולהתחיל בשמחה ובהכנה. זה לא רק טעים, זה גם מהנה!

  1. מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
  2. לשים את הבצק עד שהוא הופך לאוורירי, נעים וגמיש.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להמריא במקרר במשך 20 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מוציאים את הבצק ובודקים שהוא גמיש – אם לא, לשים עוד קצת.
  6. מרדדים את הבצק לעלה דק, כמו שאתם אוהבים.
  7. מקפלים את הבצק, משאירים אותו במקפיא ל-10 דקות.
  8. חותכים וממלאים את הבצק בתערובות שאתם אוהבים – מתבלינים עד למילויים מתוקים.
  9. מניחים בתבנית ומוסיפים מתקלות כמו טחינה או רוטב חריף.
  10. פותחים את התנור ואופים במשך 20 דקות. עד שהתנור מספק ריח מדהים.

ופה יש לכם את הבצק עלים הבריא והמרשים. אם אתם מחפשים לשדרגו, אתם יכולים להוסיף משהו משוגע כמו גבינת עיזים או ירקות צלויים!

תוספות או שדרוגים אפשריים: אם אתם רוצים לשדרג את המנה הזו, יש המון אפשרויות מעניינות. לדוגמה, אפשר למלא את הבצק בתערובות עשבוניות כמו תרד וגבינת פטה, או להכין ממולאים מתוקים עם אגסים מולאו בתמרים וצנוברים. אם אתם אוהבים חריף, מה עם לשים חתיכות עגבנייה חריפה או עגבניות מיובשות במילוי שלכם? הכל אפשרי!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
אם תרצו גרסה ללא גלוטן, אתם יכולים פשוט להשתמש בקמח קוקוס או קמח סויה. תוצאה מדהימה לגמרי!

האם אפשר לשמור את הבצק יותר זמן?
בהחלט! הבצק נשאר טוב למעלה מ-5 ימים אם נשמר במקפיא. מומלץ לאפות את המנות רק כשצריכים!

מה כדאי למלא בבצק הזה?
המלצות כוללות תערובות ירקות, גבינות, בשרים או אפילו מתוק כמו שוקולד ומרציפן!

האם יש ערכים תזונתיים שאני צריך לדעת על הבצק?
בהחלט! מדובר בבצק עשיר בחלבון, לא מכיל סוכר רע, דל פחמימות, ואכן זה אפשרי!"

כמה זמן לוקח להכין את הבצק?
הכנה היא בערך 30 דקות כולל זמן ההגשה!

האם התוצאה באמת אוורירית?
ודאי! עם הכנת הקפיצים והאוויריות בבצק, התוצאה בסופו של דבר תביא לכם תוצאה מענגת!

האם ניתן להכין את הבצק עם קמח אחר?
אכן, ניתן לשלב קמח תפו”א או קמח ספגטי. כל מה שנמצא במטבח יכול לשדרג את המנה!

כיצד אדע מתי הבצק מוכן?
הבצק מוכן وقتی הוא מקבל צבע זהוב מרהיב למעלה. תשימו לב היטב!

מה אם אני לא אוהב חריף?
הכל בסדר! פשוט אל תוסיפו את תחליף החריף, ושלמו את המילויים بحسب הקצב שלכם!

ובכן, סיימנו את המתכון שלנו ובילינו זמן איכות במטבח! קחו את המתכון, שחקו עם המילויים והכינו הכל כמו שאתם אוהבים. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, ובואו להביא ריחות מאגדים למטבח של כולנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *