גלה את הסוד למרק בורשט פולני מושלם

מתכון למרק בורשט פולני – המרק שכולם אוהבים!

בלב החורף, כשקר בחוץ והשלג מתחיל ליפול, אין דבר יותר משגע ממרק חם ומנחם כמו בורשט פולני. אנחנו מתפנקים בו, לוגמים אותו בהנאה, ומרגישים את החמימות עוטפת אותנו. בכל כף, טעמים עמוקים וריבות של צבעים שמזמינות אותנו להמשיך ללקק את האצבעות.

הבורשט הורס ויכול להיות כוכב האירוח הבא שלכם, שמלווה את הארוחה כל כך טוב. כל ביס הוא מסע של טעמים, ואנחנו מבטיחים לכם שהאורחים לא יוכלו להפסיק לדבר עליו גם אחרי שעזבו. אז בואו נשתף אתכם במתכון מדהים מהמסורת הפולנית, שאף סבתא לא תשאיר מאחור!

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגישים: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים שאנחנו צריכים יאפשרו לנו להכין את המרק המושלם. אתם לא תאמינו כמה זה פשוט! עבור הבורשט שלנו נצטרך:

  • 3-4 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא, קלוף וחתוך
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ליטר מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כפית כורכום (מצוין אם רוצים אור זוהר!)
  • חצי כפית כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • שמנת חמוצה להגיש (אופציונלי)

נשמע מדהים, נכון? זהו מתכון מאוד גמיש שניתן לשדרגו. אם אתם צמחונים או טבעונים, אתם יכולים פשוט להשמיט את השמנת החמוצה ולעבוד עם מרקמים יבשים יותר של הירקות.

שלבי ההכנה

כדי להכין את המנה המדהימה הזו, בואו נתחיל בשלבים הפשוטים:

  1. מניחים סיר גדול על הלהבה ומחממים את שמן הזית.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את הגזר ומערבבים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את הסלקים ומערבבים.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה והקישוא ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  7. שמים את המים בסיר ומביאים לרתיחה.
  8. מאדים את המרק 20 דקות על חום נמוך עד שהירקות רכים.
  9. מתבלים עם מלח, פלפל, כורכום וכמון.
  10. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  11. מגישים עם שמנת חמוצה אם רוצים.

לאחר שסיימנו את כל השלבים, הריח במטבח חייב להלהיב אתכם! המרק ייראה כולו בגוונים אדומים-וורודים ואתם תרגישו כי אתם על ענן של טעמים. מתכון פשוט אך אגדי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון, קיימת אפשרות לשדרג אותו ולהפוך אותו ליותר מיוחד. אחד הרעיונות השווים הוא להוסיף קצת קישוא צהוב או אפילו פטריות. תוכלו גם להוסיף חרדל לגרסה קצת יותר מתובלת. ואם אתם אוהבים בשר, פרוסות דקות של בשר בקר יהיו מדהימות – עוטפות את טעם הסלק בצורה שנימוכה בפה.

שאלות ותשובות

מה זה בורשט פולני?
בורשט הוא מרק סלק שיהפוך את כל הסועדים לחיוכים. יש לו טעם עשיר ומיוחד ומשלב ירקות ועשבים שונים.

האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
בוודאי! כל מה שעליכם לעשות הוא להימנע משמן חמאה או שמנת קונבנציונלית. השתמשו בשמן זית ושמרו על הטעמים הטבעיים של הירקות.

מה כדאי להוסיף למרק כדי לשדרגו?
יש הרבה מאוד אפשרויות. לדוגמה, אתם יכולים להוסיף עדשים מבושלות לקבלת חלבון נוסף. גם דיווש על תבלינים כמו בזיליקום ריחני יוסיף טוויסט מעניין.

האם זה מסובך להכין את המרק?
לא כלל! המרק הזה קל מאוד להכנה, ולמעשה הוא נחשב לאחד המתכונים הקלים לכל מי שמעוניין להתחיל את דרכו במטבח.

מה אפשר להגיש לצד המרק?
לחם טרי ומרציפן בהחלט יתאימו! תוספת מושלמת שתושלם את הארוחה.

באיזה רצון מומלץ לשתות אותו?
מרק בורשט הולך נהדר עם בירה קרה או מים עם נענע ולימון. כל אחד לפי טעמו!

ניתן להקפיא את המרק?
בהחלט! פשוט הניחו אותו במיכלים מתאימים ואחסנו במקפיא עד לקיץ.

האם זה בריא?
כן! הבורשט עשוי מירקות טריים כמו סלק, שהן מקור מצוין לחומרים מזינים. הוא דל קלוריות גם כן.

איך שומרים על צבע המרק?
מומלץ לא לבשל את הסלק יותר מדי וכך לשמור על צבעו העז.

האם אפשר לשדרגו עם כתר נענע?
כן! זאת תוספת מרעננת וממכרת. הנענע תשדרג את המרק לרמה אחרת.

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולחגוג איתם את הטעם הייחודי של מרק הבורשט הפולני! תרגישו את החמימות והאהבה במטבח שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *