המדריך המושלם למתכון בשר שריר שמדהים את כולם

איך להכין בשר שריר במרינדה אגדה!

בשר שריר הוא אחד החלקים המדהימים והמשגעים בעוף או בסטייק. כשהוא מתבשל נכון, הוא מצליח להפוך למנה חד פעמית של ללקק את האצבעות. אבל מהו הסוד המוכח להכנת בשר שריר מושלם? אם אי פעם חיפשתם את המתכון שיגרום לאורחים שלכם לבקש את המתכון, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • ממתין: 2 שעות לקבלת טעמים
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

אחרי שהסקרנות שלכם עלתה למעלה, הגיע הזמן להציג את הרשימה של החומרים שצריך עבור הבשר שריר הממכר הזה:

  • 1.5 ק"ג בשר שריר (חלק שמנוני אך מתמלא בטעמים)
  • 4 שיני שום קצוצות (כי שום זה טוב להכל, גם לשמירה על בריאות)
  • 3 כפות רוטב סויה (כדי לתת את הטוויסט הכי טעים שיש)
  • 3 כפות דבש (שמוסיף מתיקות מדהימה)
  • 1/2 כוס שמן זית (כשהוא מחמם טעמים, זה אגדי)
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי (כדי להרים את כל הסיפור הזה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם (לא להגזים, זה מומלץ)
  • לימון מ squeezed (כדי לסיים עם עסיסיות)
  • תבלינים כראות עיניכם – כמון, פPaprika, או כל מה שמוסיף טעמים שאתם אוהבים!

אם יש לכם שאלות לגבי רכיבים חלופיים, אפשר להשתמש בבשר עוף או בשר טלה. זה אפילו ניתן להכנה טבעונית עם טופו או סייטן כמחליפים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, איך אנחנו מגיעים למרקם האוורירי והנימוח הזה? בואו נתחיל!

  1. נחתוך את בשר השריר לחתיכות בגודל קוביות, לא גדולות מדי, כדי שיתבשלו היטב.
  2. נניח את חתיכות הבשר בקערה עמוקה.
  3. נוסיף את שיני השום הקצוצות, רוטב הסויה, הדבש, שמן הזית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל, ולימון.
  4. נערבב היטב כדי לכסות את כל חתיכות הבשר בתערובת המרינדה.
  5. נעטוף את הקערה בניילון נצמד ונניח במקרר למשך שעתיים לפחות (ואם אתם יכולים, אפילו ליותר).
  6. כשהמרינדה תספוג את הטעמים, נחמם סירים עם שמן זית על חום בינוני.
  7. נברוש את הבשר במקש של חמש דקות מכל צד עד שהוא יקבל צבע זהוב.
  8. נוסיף מעט מים לסיר, נצלו קלות, ואז נעטוף עם מכסה את הסיר.
  9. אז ננמיך את האש, נבשל אותו ברוטב האדיר במשך 3 שעות נוספות.
  10. כשהבשר רך ומתרכך, ניתן לגשת לארוחה!

אחרי סיום זה, תעשו לעצמכם טובה – קחו את הבשר, פרסו בעדינות, והניחו על צלחות, תוסיפו רעיון של סלט טרי או תוספת של פירה!

שדרוגים ותוספות אפשריות

לאחר שתשיגו את הבשר השריר שנפלא, עוד יש לכם המון אפשרויות לשדרג אותו:

  • לגריל על מנגל בבילוי עם חברים!
  • להשלים עם ירקות קלויים כמו תפוחי אדמה, גזר וברוקולי.
  • לזוג עם סלט קיסר מרענן – שילוב מושלם בין טעמים.
  • להכין עם לחם טרי, זה יוצר חוויה מענגת!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הבשר מוכן?
הבשר יהיה רך עד שמאוד קל לחתוך אותו, והוא ישחרר נוזלים עשירים ומדבר על כך שהוא ספג את כל הטעמים.

האם ניתן להקפיא את הבשר אחרי ההכנה?
בעוד שזה אפשרי, עדיף לא לקפוא את הבשר אחרי הבישול, במיוחד כאשר הוא כל כך טעים. מעדיפים לאכול אותו טרי!

מה מרינדת הבשר שצריך להכין מראש?
אתם יכולים להכין מרינדה מכמה תבלינים שאתם אוהבים – הפעלו את היצירתיות שלכם!

מה הטיפים שלכם כדי שהבשר לא יתייבש במהלך הבישול?
שמרו על מכסה סגור מושלם כדי להחזיק את הלחות בחוץ.

כמה זמן ניתן לשמור את הבשר במקרר?
עד חמישה ימים במקרר, בתנאי שהוא מאוחסן כראוי בכלי סגור.

האם ניתן לשדרגו לסגנון ללא גלוטן?
בהחלט! השתמשו רק ברוטב סויה ללא גלוטן בכללים.

איך הבשר שריר זמין בכל המסעדות?
כשהוא מוכן כמו שצריך, הוא פשוט מדהים!

באיזה בגדים כדאי להכין את המתכון שהבשר לא יידבק?
בגדים לא מצופים לכן, לובשים את הכאפ של העוגה אחרי שאתם מבשלים!

מה קורה אם יש לי אלרגיות לתבלינים?
כמובן שתמיד נשמע לחפש תבלינים מתאימים או להחסיר תבלינים כואבים, זה בסדר.

באיזה יין כדאי לבחור כדי ללוות את המנה?
יין אדום מבוסס על ענבי קברנה סוביניון או מרלו ימלא את החוויה למצטיינת.

אמנם המתכון הזה יכול להיראות מעט מורכב, אבל עם כל השלבים, אתם תגלו שזה פשוט נעשה! אני ממליץ בשמחה לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *