המתכון המושלם לטופו פטריות שכולם מדברים עליו

מתכון מענג וטעים: טופו עם פטריות ברוטב סויה ולימון

ניסיתם פעם טופו עם פטריות ברוטב סויה ולימון? מדובר במנה משגעת, שמתמזגת בצורה המושלמת בין הטעמים והמרקמים, ממש מדהים. המנה הזו היא לא רק בריאה, דל פחמימות, אלא גם פשוטה להכנה. זהו מתכון שמכיל את כל המרכיבים שיגרמו לכם להשאיר את הצלחת ריקה תוך זמן קצר. אז הכינו את עצמכם להיכנס לשף שמסתתר בתוככם, כי זה הזמן שלכם להרשים את האורחים ואפילו את עצמכם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. למי? 4 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מנות: 4 מנות עשירות

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לרשימת המרכיבים שמביאה את המנה הזו למדרגה גבוהה של טעם. ההכנה קלה, והשימוש בחומרי הגלם פשוט מדהים:

  • 250 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות
  • 200 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לחצי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סויה (או רוטב סויה ללא גלוטן, אם אתם נמנעים מגלוטן)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 שאOperational
  • שורש ג'ינג'ר קטן, קלוף ומגורר
  • שיניים של 3 שיני שום, קצוצות דק
  • בקבוק מים (לשימוש בזמן הבישול)
  • 1 כף שומשום קלוי, לקישוט (אופציונלי)
  • חסה או עלי כוסברה, לקישוט (אופציונלי)

למבעד למגוון טעמים, אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה גם עם ירקות נוספים כמו פלפלים, ברוקולי או גזר. חשוב לציין שהמנה הזו היא מאוד גמישה וניתן לשחק עם הרכיבים לפי מה שיש לכם בבית.

שלבי ההכנה

ועכשיו נגיע לחלק הכיף! אם אתם משוגעים לאוכל כמו שאני, תתכוננו עם מחבתות ומסכות שף, כי אנחנו בעסקי בישול!

  1. מחממים מחבת עם שמן שומשום על חום בינוני.
  2. מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים עד שהן מקבלות צבע זהוב משני הצדדים, בערך 5-6 דקות.
  3. מוציאים את הטופו מהמחבת ומניחים בצד.
  4. באותה מחבת, מוסיפים את הפטריות ונותנים להן להתאדות למשך 3-4 דקות, עד שהן רכות.
  5. מוסיפים את השום והג'ינג'ר, ומטגנים במשך חצי דקה נוספת.
  6. מחזירים את הטופו למחבת ומוסיפים סויה ומיץ לימון, מערבבים היטב.
  7. מבשלים עוד כ-2 דקות, שימו לב שהרוטב מצפה את כל המרכיבים.
  8. מוזגים את המנה לצלחות ומקשטים עם שומשום קלוי ועלי חסה או כוסברה.

נשמע פשוט? זה כי זה באמת כך! ברגע שתטעמו את המנה הזו, תבינו כמה פשוט להכין משהו טעים ומורכב שאף אחד לא יחשוב שיכול להיות על פרופיל קל יחסית.

שדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה הזו גם לאגדי להפליא, יש כמה שדרוגים שאתם יכולים לשקול:

  • הוספת ירקות נוספים כמו קישוא או שעועית ירוקה.
  • להוסיף שכבת סויה מתוקה לשדרוג הטעם והמרקם.
  • למקרה שאתם אוהבים חריף – להוסיף מעט צ'ילי קצוץ.
  • לגרסה טבעונית – לשים דגש על שמן זית בסגנון בריא.

וכל שדרוג שתרגישו יצירתי נוסיף עוד צבע וטעם למנה, ממש על רמה של לשלב טעמים מכל העולם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי טופו?
אתם יכולים להשתמש בעוף או בצדפה, אם אתם לא טבעוניים. ניתן גם להכין את המנה עם קישואים בתור תחליף.

האם אפשר לשמור את המנה במקרר?
בוודאי! המנה תישמר במקרר עד שלושה ימים. רק יש לחמם מחדש לפני ההגשה.

מה גורם לטופו להיות כזה נימוח?
אם אתם לפני טיפוח של טופו, מומלץ לסחוט את המים לפני הבישול, זה כדאי שהמרקם יהיה אוורירי ונעים בפה.

האם הרוטב יכול להיות גם מתוק?
בהחלט! ניתן להוסיף רוטב דגים או סויה מתוקה.

עם מה כדאי להגיש את המנה?
המנה מושלמת לצד אורז או קוסקוס.

כמה זמן הטופו צריך להתבשל?
בסביבות 10-12 דקות במצטבר על חום בינוני.

האם יש צורך להשרות את הטופו?
לא, אפשר להשתמש בטופו ישירות מהאריזות.

אילו פטריות אחרות אפשר להשתמש במתכון?
ניתן להשתמש בפטריות סינית, שימאג'י או אפילו פטריות פורצ'יני.

ההאם ניתן להכין את המנה גם גרסה חריפה?
בוודאי! הוסיפו צ'ילי חריף לקדירה.

על מה לשים דגש כשאנחנו מכינים את המנה?
וודאו שהמרכיבים מתהדרים ושומרים על הטעמים בדרכם לקדירה.

אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! טופו עם פטריות והאהבה שאתם יוצרים במטבח בהחלט ראוי להיראות באור הזרקורים! ללקק את האצבעות ואת המזלגות. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *