הסוד לפלאפל ללא גלוטן שיפתיע אתכם

"`html

מתכון לפלאפל ללא גלוטן – יצירת מופת מרוקאית!

בשעה שאנחנו נכנסים למטבח, אנחנו לא סתם מכינים אוכל. אנחנו יוצרים חוויות! והפלאפל שלנו הוא בדיוק כזה – מדהים, ממכר ובעל טעם אגדי שלא תשכחו אף פעם. יותר מזה, הפלאפל הזה, הכוכב של המטבח, הוא ללא גלוטן! זה הזמן להתרגש ואתם עומדים לגמור את המנה הכנה עם חיוך ענק על הפנים. בואו נצלול לעולם הנפלא הזה של פלאפל שנמס בפה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור פלאפל ללא גלוטן, אנחנו נשתמש במרכיבים פשוטים אך איכותיים, שייתנו לנו פלאפל מושלם וטעים!

  • 500 גרם חומוס יבש (לשהייה במים למשך 12 שעות)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה (למאוהבים בטעמים)
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של שטי עלי נענע קצוצים (לא חובה)
  • 1/2 כפית שטוחה של שטי צ'ילי (יותר אם אתם אוהבים טעמים חזקים)
  • 2-3 כפות מים (לצורך קיבוץ התערובת)
  • שמן זית או שמן קנולה לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגרום לפלאפל להיות בריא יותר, אתם יכולים להחליף את החומוס באפונה ירוקה יבשה. נוסף על כך, אם אתם מעדיפים גרסה צמחונית, פשוט השמיטו את הכוסברה – זה ממש לא יפגע בטעם!

שלבי ההכנה

בחלק הזה, נתמקד בשלבים להפוך את החומרים לארוחה משגעת!

  1. לאחר ששהיתם את החומוס במים למשך 12 שעות, סננו אותו והניחו בצד.
  2. במטחנת בשר או במעבד מזון, טחנו את החומוס, בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה עד שהתערובת תהיה מגובשת אך לא חלקה מדי.
  3. הוסיפו את הכמון, הקימל, המלח, הנענע והצ'ילי וטחנו שוב בצורה מהירה כדי לערבב היטב.
  4. אם התערובת יבשה מדי, הוסיפו כף-כף מים עד שהיא מתאגדת אך לא דלילה מדי.
  5. כעת, חתכו את התערובת לגלילים בגודל של כדור טניס וחצו אותם לחצאים.
  6. חממים שמן בסיר עמוק לטיגון.
  7. טגנו את הכדורים עד שיופיע צבע זהוב עשיר וקריספי (בערך 5-6 דקות).
  8. סננו את הכדורים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
  9. הגישו עם טחינה, סלט טרי ולח pita (הכי טעים שיש!).

תוספות ודרכים לשדרוג המנה

תמיד אפשר להוסיף לחיים טעמים חדשים! למשל:

  • סלט ירקות טרי עם טימין ולימון (מרענן ביותר).
  • טחינה עם שום ולימון שמוסיפה טוויסט מיוחד.
  • שיני שום קלויים שיכניסו עוד מסע של טעם לצלחת.

סוף הכנת הפלאפל – המלצות נוספות

שימו לב! אם אתם רוצים פלאפל אוורירי ועדין, אל תקצצו את החומוס יותר מדי במעבד מזון.

מנסיוני, ניתן להקפיא את הכדורים הלא מטוגנים, כך שתמיד תוכלו להיות מוכנים לפלאפל ביום רגוע.

שאלות ותשובות

כמה זמן צריך להשרות את החומוס?
יש להשרות את החומוס במים לפחות 12 שעות כדי שהוא יתרכך ויהיה מתאים לטחינה.

אפשר להכין פלאפל בתנור?
בהחלט! יש לכם את האפשרות לשים את הכדורים בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות במשך 25 דקות, ולהפוך אותם באמצע.

אילו טעמים אפשר להוסיף לפלאפל?
אתם יכולים להוסיף טעמים כמו פפריקה, קינמון, או תבלינים שונים שנותנים את המגע האישי שלכם!

האם ניתן להכין פלאפל ללא חומוס?
כן, בהחלט! ניתן החליף את החומוס בקטניות אחרות כמו אפונה או שעועית.

האם הפלאפל מתייבש כאשר מכינים אותו מראש?
כדי לשמור על טריותו, כדאי לאכסן אותו במקרר ולהוציא אותו לטחינה כשאתם מוכנים לאכול.

האם ניתן לגרסה טבעונית של פלאפל?
בהחלט! המתכון הזה הוא טבעוני במהותו, וכל רכיביו מתאימים.

מה אפשר לשים עם הפלאפל במקום טחינה?
אפשר לשים גבינת עיזים, יוגורט, רוטב צ'ילי או אפילו לרסק אבוקדו כממרח.

האם השמן מזיק למתכון?
אם הטיגון יתבצע בשמן איכותי ובמינון נכון, השפעה על בריאותכם תהיה מינימלית.

האם אפשר להכין פלאפל בבוקר ולהקפיא?
כן! הכינו כמות כפולה והקפיאו את הכדורים. יהיה לכם פלאפל טעים לזמן שיש לכם פחות זמן לבשל.

מה עלי לשים לב כאשר אני טאגנית?
חשוב לנוסח את השמן והחום כך שלא יספגו את השמן במהלך הטיגון, והתוצאה תהיה יותר פריכה.

אתם עומדים לצאת למסע של טעמים שלא תשכחו! פלאפל בלתי נשכח, בריא ובצורה כל כך פשוטה. אל תשכחו לשתף עם חברים כדי שגם הם ייהנו מהחוויה המדהימה הזו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *