חזה עוף בנינגה גריל – מתכון מנצח בקלות!

חזה עוף בנינגה גריל – המנה המהפכנית שתשאיר אתכם המומים!

מי מאיתנו לא אוהב חזה עוף? המנה המוכרת והמוכרת הזו היא המנה הפופולרית ביותר על שולחנות האוכל של רבים מאיתנו. אבל מה אם אני אגיד לכם שיש דרך משגעת להפוך את החזה עוף הזה למשהו אחר לגמרי? קחו את הזמן ותשמעו מה יש לי לאמר על חזה עוף בנינגה גריל – אוכל של גן עדן, מושלם, אגדי וכל מה שביניהם! זו ממש חוויה לקולינריה שתשאיר אתכם עם טעמים שמעלים חיוך על הפנים.

הטכניקה המיוחדת שלנו תאפשר לכם להשיג תוצאה שעוד לא הכרתם – נימוח בפה, רך ואוורירי, עם שכבת קרנצ'יות בחוץ שמוסיפה לשף הפנימי שבכם. תארו לעצמכם את המחמאות שתקבלו על המנה הזו – אנשים יעמדו בתור כדי לטעום!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק

  • זמן הכנה – 30 דקות
  • רמת קושי – קלה
  • כמות מנות – 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז בואו נצלול אל תוך עולם הטעמים המופלא הזה. הנה הרשימה של החומרים שאותם תצטרכו כדי ליצור את המנה המדהימה הזו:

  • 4 יחידות חזה עוף (כ-500 גרם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דבש או סירופ מייפל
  • שיניים 2 של שום כתוש
  • קמצוץ מלח ופלפל שחור טחון
  • 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה, למי שאוהב טיפה חריף)
  • מיץ מלימון סחוט טרי
  • צמחי תבלין קצוצים (כגון רוזמרין, טימין או אורגנו) – לפי הטעם
  • ליים לקישוט – ממש מצוין!

כמו כן, ניתן לעשות שינויים כדי להתאים לצרכים תזונתיים שונים.

שלבי ההכנה

לאחר שהרכבנו את כולם, הגיע הזמן שהנינגה גריל יעשה את קסמיו. בואו נדאג שהחזה עוף שלכם ייצא הכי טעים שיש!

  1. נחמם את הגריל או את הגריל החשמלי לטמפרטורה גבוהה – רצוי להתחיל לחמם קצת לפני שאנחנו מתחילים להכין את העוף.
  2. נשפך את השמן זית, רוטב הסויה, הדבש/סירופ המייפל, השום, מלח, פלפל ופפריקה לקערה – נערבב היטב עד שהמרכיבים יתאחדו לתערובת מדהימה.
  3. נחמם את חזה העוף שלנו (אם הוא קפוא, נוודא שהוא מופשר) – נמרח את התערובת שהכנו על העוף מכל הצדדים.
  4. נעביר את חזה העוף לגריל – נניח אותו על הרשת בצורה ששני הצדדים יקבלו טיפול שווה.
  5. במהלך הצלייה, ניקח מברשת ונערבב את התערובת על העוף מדי פעם כדי לשמור על הלחות.
  6. לאחר כ-20 דקות, נבדוק שהעוף קיבל צבע זהוב יפה, ומומלץ שהחום הפנימי יגיע ל-75 מעלות צלזיוס. זהו סימן לסיום הצלייה.
  7. כשחזה העוף מוכן, נוציא אותו לגריל ונניח אותו להתקרר למשך 5 דקות – זה חשוב!
  8. חתכו ומקשטים בעשבי תיבול טריים ולימון פרוס.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אחת החוויות הייחודיות בהכנה בעקבות המתכון היא שהעוף הזה הוא בסיס מעולה למגוון אפשרויות!

  • לגרסה טבעונית – שתפו טופו אפוי באותו רוטב ואתם מסודרים!
  • לגרסה ללא גלוטן – השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן.
  • וסתם סתם אקספרימנט – הוסיפו את הרוטב למרוח על ירקות כמו קישואים, חצילים או פטריות והוסיפו לגריל.
  • אפשר להכין סלט טעים עם חזה העוף המוכן – לערבב עם ירקות קיץ טריים ומרעננים.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם חזה העוף עשוי?

מה אפשר לשלב עם חזה העוף הזה?

האם ניתן להכין את החזה מראש?

האם יש בדרך אחרת להכין את החזה עוף הזה?

האם ישנה גרסה דלה בפחמימות למתכון הזה?

כמה זמן אני יכול לשמור את העוף במקרר?

האם ניתן להשתמש בחזה עוף קפוא?

איך לשמר את הטעמים?

מה אני צריך לעשות אם הרוטב דליל מדי?

בואו, תשתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות שלנו! הם לא יאמינו כמה שזה טעים, ואנחנו מבטיחים להם – זה הישג שתהיו גאים בו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *