קריספי טופו בתנור – טעמים שלא תשכחו
לכל אחד מאיתנו יש טעמים שמזוהים עם רגעים מיוחדים, וכל פעם שאנחנו נתקלים בטעם הזה, אנחנו חוזרים אחורה בזמן לרגע שבו טעמנו אותו לראשונה. קריספי טופו בתנור הוא בדיוק כזה – מנה שמביאה עמה חוויות קולינריות משגעות, טעמי ניחוח מהם קשה להימנע, ובעיקר: מדובר במנה שהיא כאילו מלחמת הכוכבים של היקום הקולינרי. פשוט מדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הכנת קריספי טופו בתנור היא לא רק פעולה של בישול, אלא חוויה של חיבור עם טעמים, צבעים וריחות. זהו טופו שהופך מכשפה למשהו אגדי, פריך ובעל מרקם נימוח מבפנים. הוא מתאים לכל סועד – טבעונים, צמחונים, וגם מי שאוהב בשר לא יוכל להימנע מלהתמכר לטעם המושלם שלו.
הרכיבים הדרושים
בואו נצלול לתוך עולם החומרים שמביאה איתה המנה המדהימה הזו:
- 450 גרם טופו קשה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות טמפורה (או קמח תפו”ח)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום כתוש
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כמון
- ¼ כוס רוטב סויה
- שום פרוס לקישוט (אופציונלי)
כמו כן, ניתן לשדרג את המנה עם תוספות כמו אגוזי קשיו קצוצים, שומשום קלוי או אפילו רוטב חריף לסוחטי הטעמים שבינינו. במשפחה שלי אנחנו מוסיפים גם ירקות צלויים לצד הטופו, כדי למקסם את הטעמים. תחשבו על גזר, קישוא ואפילו ברוקולי – טעמים שיכולים להפתיע אתכם בכל Bite.
שלבי ההכנה
ועכשיו נכנס לעיקר העניין. היו מוכנים – כי הכנת קריספי טופו בתנור היא מהירה מאוד!
- חממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- סוחטים את הטופו מהמים כדי להוציא את הנוזלים ככל האפשר.
- פורסים את הטופו לקוביות בגודל אחיד של כ-2.5 ס"מ.
- מעבירים את קוביות הטופו לקערה גדולה ומוסיפים את השמן, טמפורה, פפריקה, שום, מלח, פלפל וכמון.
- מערבבים היטב את כל החומרים כך שכל קוביית טופו תכוסה בתיבול.
- מעבירים את הקוביות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את הטופו בתנור כ-25 דקות, עד שהוא מזהיב ופריך מכל הצדדים.
- לצורך קישוט, ניתן להוסיף שום פרוס לקראת סוף האפייה.
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד מעט לפני ההגשה.
ככל שהטופו מתקרר, הוא שומר על קריספיות יוצאת דופן. זה הזמן שלכם להכניס את הטופו לשירות שלכם וליצור מנה חגיגית, עם ירקות שאתם אוהבים, רטבים מפתיעים ואפילו אורז או קינואה.
מרכיבים חלופיים
אם אתם אוהבים להתנסות, יש המון אפשרויות לשדרוגים. אפשר להשתמש בטופו רך לתוך תבשילים או להכין טופו בסגנון מרק – המנה תהיה מדהימה גם אז. עבור טבעונים, יש לדאוג לשמן זית, ובמקום רוטב סויה קל, ניתן להשתמש ברוטב סויה דל נתרן.
שדרוגים ותוספות אפשריים
בואו נדבר על אפשרויות שדרוג! אם אתם רוצים לקחת את הטופו שלכם לדרגה הבאה, תחשבו על:
- הוספת צ’ילי קצוץ לטעם חריף מעלה.
- מריחה של רוטב תרד גדול עם טחינה.
- מבחר ירקות: תפו”א קלוי, זוקיני ורצועות של גזר.
אל תשכחו לחקור גם לתוך עולם התיבול. ניסוי עם תבלינים הודים כמו גאראם מסאלה ורוטב חריף יכול לשדרג את המנה שלכם לרמות חדשות, על מנת שלא תפספסו רגעים קולינריים אגדים.
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המנה ליותר טעימה?
מומלץ לשחק עם התיבול ולהוסיף תוספות כמו אגוזים קלויים או שומשום.
אפשר להכין טופו רך בצורה דומה?
בהחלט, אבל טופו רך לא יהיה פריך באותה מידה. השימוש בטופו קשה הוא המפתח כאן.
האם אפשר להוסיף רכיבים נוספים?
בהחלט, תוספים כמו ירקות צלויים או גרגרי חומוס יכולים להפוך את המנה למושלמת.
כמה זמן אני יכול לשמור את הטופו המוכן במקרר?
הטופו יישמר במקרר במשך יומיים, במידה ועובר לקופסה אטומה.
מה אני יכול להגיש עם הטופו?
תוספות נפלאות כוללות אורז, ק-quinoa או סלט Fresco.
האם אפשר לאפות אותו על נייר אלומיניום?
אפשר, אך כדאי להשתמש בנייר אפייה למנוע הידבקות.
מה קורה אם אני שוכח לאפות את הטופו מספיק זמן?
הטופו לא יהיה פריך, אז הכינו תהילים שבעה לו במדויק.
למה מומלץ לאפות ולא לטגן?
האפייה שומרת על הבריאות והופכת את הטופו לטעים יותר.
איך ניתן להפוך את המנה ליותר חריפה?
הוספת רוטב חריף או פפריקה חריפה יוסיפו המון טעם.
האם אני יכול לכפול את כמות המרכיבים?
בהחלט, פשוט זכרו לכוונן את זמן האפייה בהתאם!
כשהמנה קריספי טופו בתנור מוכנה, היא מזמינה אתכם לשבת, לאכול ולהתפנק. זה הזמן שלכם לשתף עם החברים, למלא את הפייסבוק בפוסטים מלאי טעמים ולגרום לכולם לרצות לנסות את המתכון המדהים הזה!