לעשות לחם שיפון ביתי פשוט וטעים!

מתכון לחם שיפון – האגדי שכולנו צריכים במטבח

יש דברים שאי אפשר לעמוד בפניהם, כמו ריח של לחם טרי שיוצא מהתנור. הלחם של סבתא, הלהיט של כל ארוחה, ושלא נדבר על זה שהוא בריא ומזין! לחם שיפון הוא אחד מהלחמים המיוחדים והטעימים ביותר, ובעיקר אם אתם מחפשים משהו קצת שונה מהלחם הלבן הסטנדרטי. בואו נדבר על מה שהופך את המתכון הזה לממכר ועל למה כל אחד ואחת מכם צריכים לתת לו צ'אנס.

שיפון הוא דגן שבעצם נשמע קצת כמו אח של החיטה, אבל עם אופי משוגע! הוא מלא בסיבים תזונתיים, מה שעושה את הלחם הזה לבריא כנראה מעל לכל ספק. הגיע הזמן שנלמד איך להכין אותו בלי להיאבק עם הבצק ואפילו ליהנות מזה. אז מהו האמת? לחם שיפון הוא לא רק טעים, אלא גם נעים מאוד להכנה – מגניב, נכון?

זמן הכנת המתכון

  • משך הכנה: 15 דקות
  • משך התפחה: שעתיים
  • משך אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין לחם שיפון מדהים, אנו זקוקים למספר רכיבים בסיסיים, ואפילו כדאי להתנסות קצת עם ירקות, אגוזים או פרחים ייחודיים לשדרגו! אל דאגה, כל רכיב מפתיע הופך את הלחם הזה למשהו משגע במיוחד.

  • 500 גרם קמח שיפון
  • 300 מ"ל מים חמימים (לא רותחים, פליז)
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • קצת תוספות לפי טעמכם: אגוזי מלך קצוצים, זרעים (שומשום, כוסברה) או אפילו שוקולד מריר!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לקחת את הידיים היפות שלנו ולהתחיל לעבוד! השלב הבא הוא להכין את הבצק שלנו – אני מבטיח לכם שזה קל יותר ממה שזה נשמע.

  1. נמיס את השמרים עם הסוכר במים החמימים ונשאיר אותם ל-10 דקות עד שיתססו.
  2. בקערה גדולה, נערבב את קמח השיפון עם המלח.
  3. אחרי 10 דקות, נוסיף את השמרים המומסים ושמן הזית לקמח.
  4. נלוש את הבצק עד שהוא הופך לאחיד וגמיש, זה יכול לקחת כ-10 דקות.
  5. נניח את הבצק בקערה משומנת, נעטוף אותו בניילון נצמד ונשאיר לתפוס עניין לשעתיים במקום חם.
  6. באופן כללי, הבצק אמור להתפשט על פי רמת הקסם שלו – שימו לב שהצליח!
  7. כשהבצק תופס גובה, נלחץ אותו מעט כדי לשחרר אוויר ונעצב אותו לצורת לחם.
  8. נניח בתבנית של לחם, נשאיר שוב לתפוס גובה לעוד 30 דקות.
  9. בזמן הזה, נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  10. לאחר מכן, נכנס לתנור ואופים כ-40 דקות.

אפשרויות שדרוג ותוספות

אחד הדברים הכי כיפיים בלחם שיפון הוא שאפשר לשדרגו בקלות בכל מיני דרכים. תנסו לשלב עם שקדים קצוצים או לשים בתוכו גבינות – זה יכול להיות מעלף לגמרי. אולי תרצו להוסיף קצת סיבי פשתן לשיפור הערך התזונתי? אז הנה כמה רעיונות:

אם תרצו לגרסה דלת פחמימות, אפשר להפחית את כמות הקמח שיפון ולשלב עם קמח שקדים. ממש מגניב – זה יהפוך את הלחם לאוורירי ולמגע קסום בפה.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קמח שיפון?
מלבד שיפון, אפשר לשלב קמחים אחרים כמו חיטה מלאה, חצי חצי עם קמח לבן גם יכול להיות מוצלח.

אילו תוספות אפשר לשים בלחם?
אגוזים, זיתים, שמן זית, תבלינים ואפילו מיני ירקות כמו זוקיני – כל רעיון יכול ליצור משהו חדש!

איך יודעים שהלחם מוכן?
לחם מוכן כשנשמעו קולות חלולים כשמכים אותו מהתחתית.

כמה זמן אפשר לשמור את הלחם?
במקום קריר, הוא יחזיק מעמד עד שבוע, אך כדאי להקפיא אם לא אוכלים תוך כמה ימים.

האם אפשר להכין לחם זה בתנור ביתי?
בהחלט! תנור רגיל עושה את העבודה מצוין.

מה הסוד ללחם אוורירי?
שמרים טובות, לישה מספקת וזמן תפיחה מדויק.

למה להשתמש בשמרים טריים?
השמרים הטריים נותנים זרז יותר טוב להתפחה ויקנו לכם טעמים מופלאים.

האם יש לסוגי קמח השפעה על הטעם?
בהחלט! כל סוג קמח מביא עמו טעמים שונים, ועם שיפון הסיפור הוא כה מיוחד.

מה ההיסטוריה של לחם שיפון?
לחם שיפון היה הנפוץ באירופה בימי הביניים, והוא נחשב לאוכל של העובדים האדוקים.

איך כדאי לאכול את הלחם?
הכי טוב עם חמאה, גבינה או גם כמנה עיקרית עם ירקות מאודים – אפשר לללקק את האצבעות!

האם אתם מתרגשים להכין את הלחם המדהים הזה? אני כבר יכול לדמיין את הריח של לחם חם וטרי שעוטף את הבית שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולקבל את קריאות ההתפעלות מהתוצאות! בואו נכין את הלחם היותר טוב הכי טעים שיש ונחגוג יחד את התוצאה המהממת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *