מה זה פרלינה?
לא כל יום אנחנו נתקלים במונחים שמזכירים לנו עונג טעים, אבל "פרלינה" זה בהחלט אחד מהם! זהו לא סתם קינוח, אלא חוויה חושים של עונג ושוקולד, רגעים של קסם הממלאים כל ביס במתיקות, חמימות ורכות. אם אתם מתלבטים מה להכין לארוחת ערב או לקינוח, יש לנו מתכון מדהים וממכר כל כך, שלא תצליחו להתאפק מללקק את האצבעות ולבקש עוד פיסת פרלינה. זהו קינוח שמיוצר לרוב משוקולד ואגוזים, והוא משגע בכל ביס.
ההיסטוריה שלו לא פחות מרתקת – פרלינה נוצרה לראשונה במאה ה-17 בצרפת. מדובר באלגריה מקומית שהפכה לאגדי, מרגע שהושקעה בה מחשבה ויכולת יצירתית. עם הזמן הפופולריות שלה התפשטה למדינות רבות, והפכה לסוג של קינוח אהוב שמלווה אותנו ברחבי העולם. עכשיו אתם בטוח שואלים את עצמכם – איך להכין את הקינוח המיוחד הזה? אל דאגה, אני כאן בשבילכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות (לא כולל קירור)
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את פרלינה המושלמת, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 200 גרם שוקולד מריר באיכות גבוהה (לפחות 70% קקאו)
- 100 גרם אגוזי לוז קצוצים או אגוזים אחרים לפי בחירתכם
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כפית לבנדר (אופציונלי למי שאוהב טעמים ייחודיים)
- קורט מלח
כמובן, ניתן לשדרג את המתכון הזה – אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר, וגם לנסות אגוזים שונים כמו פקאנים או שקדים. כך תגיעו לתוצאה עוד יותר מגוונת שמתאימה לכל טעם. אם אתם רוצים לגרום לחוויה להיות טבעונית, ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצים בטחנה או תחליף ביצים אחר לטבעונים. שימו לב להעדפות התזונתיות של האורחים שלכם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, למחלקה החשובה ביותר – כיצד להכין את הפרלינה המושלמת:
- ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר עם מים רותחים (שיטת בן מארי) עד שהתמיסה חלקה.
- מכינים קערה נפרדת ומערבבים את הסוכר והביצים עד שהתערובת קלה ותפוחה.
- בוחרים לשלב את השוקולד המומס לתערובת הביצים והסוכר, תוך כדי ערבוב.
- כשהבלילה מתמזגת, מוסיפים את האגוזים הקצוצים והמלח ומערבבים היטב.
- שמים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות.
- מקררים את הפרלינה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכניסים למקרר למספר שעות נוספות – זה החלק שממש יעשה את הקסם!
- מוסיפים את הלבנדר והופכים אותו לרוטב כשהפרלינה מוכנה.
- חיתוכים לקוביות ומקשטים באגוזי לוז מעל (כמובן שתמיד אפשר לשדרג עד כמה שניתן). ביסו הראשון – משגע!
שדרוגים ותוספות
אם ברצונכם להוסיף עוד טעמים ועניין, תוכלו לנסות את התוספות הבאות:
- רוטב שוקולד מעל יכול להוסיף עוד שכבת טעם.
- סוכריות צבעוניות יכולות להוסיף צבע ומראה חגיגי.
- אפשר להוסיף תחתית של ביסקוויטים מפוררים בקמצוץ חמאה כדי ליצור שכבת קרם שמתמזגת עם הפרלינה.
- קפה או אספרסו יכולים להוסיף מתיקות ורכות.
- בשוקולד עצמו, ניתן לשלב תמציות שונות כמו רום או וניל.
שאלות ותשובות
איך אני שומר את הפרלינה במקרר?
כדי לשמור על מרקם פרלינה, רצוי לשים אותו בקופסה אטומה ולא לחשוף לאוויר.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
כן, שימוש בשוקולד חלב בהחלט אפשרי, זה ייתן טעם מתוק יותר.
מה אם אני רוצה לעשות את הפרלינה ללא אגוזים?
זה אפשרי, רק שימו לב שהפרלינה תצא טיפה פחות קרימית ולא תהיה אותה קונסיסטנציה פריכה-רכה.
באיזה תבנית מומלץ לאפות את הפרלינה?
תבנית אפייה קטנה ורדודה שתתאים לגובה של הפרלינה היא הטובה ביותר, כך תצא נימוחה וטעימה.
אפשר להשתמש בפיצוחים אחרים במקום אגוזי לוז?
בהחלט! פקאנים או שקדים יתנו טעמים שונים ומשגעים.
מה עדיף, לאפות או לבשל על האש?
דרך האפייה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על מרקם אוורירי ונעים.
אי אפשר לשים את המתכון הזה בתנור, יש פתרון?
תמיד אפשר לנסות להכין גרסה לא באפייה- פשוט ליצור את התערובת ולהכניס למקפיא.
מה גובה הפרלינה אחרי האפייה?
הפרלינה צריכה לצאת בגובה של כ-3 ס"מ, כך שזה ייתן את מרקם הנימוח.
כיצד אפשר לדעת אם הפרלינה מוכנה?
השתמשו בקיסם – אם הוא יוצא נקי, אתם מוכנים!
האם אני יכול לשלב פירות יבשים בפרלינה?
כמובן, פירות יבשים יכולים לתת עומק טעם ורעננות.
האם הצלחתם להכין את המתכון המדהים של הפרלינה הזו? זהו קינוח שכולם יאהבו! אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. זה בדיוק הזמן לגרום לכולם להתענג על הקסם הזה!