מקלובה אורז עוף ותפוחי אדמה – המתכון שכולם אוהבים!

"`html

מקלובה אורז עוף ותפוחי אדמה

בעולם מלא של מתכונים, מקלובה שייכת לקטגוריה הכי מדהימה וייחודית שיש. זהו מתכון שאין שני לו, וכאשר אתם מתיישבים לאכול אותו, זה מרגיש כמו חיבוק חם מהבתים של סבתא ואמא. באווירה מלאת טעמים וניחוחות, מתאספות כל המשפחות סביב השולחן, והסירים מלאים באורז רך, עוף עסיסי ותפוחי אדמה הזהובים.
יש בו משהו פשוט ונפלא, ששואב את הלבבות של כולם, וגורם לנו לרצות לטעום עוד ועוד עד שהצלחת מתרוקנת. בואו נ dive right in לתוך המתכון המרגש הזה!

זמן הכנה: 90 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המקלובה המושלמת, אלו המרכיבים שצריך לאסוף. הנה רשימה מפורטת שתרקום את magic שאני בטוח שכולם ייהנו ממנו:

  • 400 גרם אורז בסמטי, שטוף וסונן
  • 1 קילוגרם עוף (חלקים ערבוביים, כמו שוקים או חזה)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצל בינוניים, קצוצים
  • 4-5 כוסות מים (לפי הצורך)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • תיבול: מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, קימל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
  • חצי לימון (לאבן, והמשתמשים בקליפת הלימון)

כפי שהניסיון שלי מראה, אפשר להמיר את העוף בחלבון צמחי כמו תחליף עוף, והאורז ניתן להמיר לאורז מלא אם רוצים להוסיף בריאות למנה. כמובן, אפשר גם להכין זאת בצורה טבעונית לגמרי על ידי השמטת כל רכיב מהחי.

שלבי ההכנה

השלבים לעשות מקלובה הם פשוטים ואם תקפידו על ההנחיות, תצאו עם מנה אגדי:

  1. בחום גבוה בקרקע, מחממים את שמן הזית בסיר גדול למשך 2-3 דקות.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיזהיב.
  3. מוסיפים את חלקי העוף, מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים עד שהעוף משחים מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים, מוודאים שהשיכבת נוזלים מכסה את כל העוף, ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהעוף מתרכך.
  7. בינתיים, בשתי סירים נפרדים, מבשלים את האורז. לאחר 12-15 דקות, המסננים.
  8. כאשר העוף מוכן, מסננים את הנוזלים – שומרים תמורה בקנקן לארוחה נוספת.
  9. לסיר נוסיף את האורז ונטמיע אותו בין פרוסות העוף. מוסיפים תבלינים כמו כמון ופפריקה.
  10. נותנים למקלובה להתבשל על חום נמוך במשך 20 דקות נוספות, כך שהטעמים יתמזגו.
  11. לאחר סיום הבישול, הפכו בעדינות את התערובת על צלחת שטוחה, והקפיצו את הסיר כדי לשחרר את הפינה הטעימה.
  12. קשטו בפטרוזיליה קצוצה ולימון.

כשהמנה מוכנה, זו התקופה שבה אתם מתחילים להשמיע קריאות התלהבות. הלהט, התשוקה והחיבור ביניכם ובין המנה יצרו רגעים בלתי נשכחים. המקלובה כל כך מרשימה ויפה, שאי אפשר להפסיק להסתכל עליה בעצם היא 보여ת את המגוון והעושר שלנו, חצי עיגול ועוד חצי בטוסי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המקלובה, אתם מוזמנים לשקול את התוספות הבאות:

  • תוספת של גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות, למראה ולטעם.
  • תבלינים נוספים כמו קינמון או הל, שיכולים להוסיף עושר רב.
  • שקדים קצוצים או צימוקים גם מהווים תוספת מעניינת.
  • אם רוצים קצת קראנץ', טגנים כמה קוביות לחם במקום תפוחי אדמה.
  • אפשר גם לנסות גירסה חריפה על ידי הוספת כמה פלפלים חריפים.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום העוף?
אם אתם מעוניינים במנה טבעונית, ניתן להמיר את העוף בתחליף עוף מבוסס סויה או טופו.

האם אפשר להכין את המקלובה יום קודם?
בהחלט! מקלובה זו עולה על השקפת יומו של מחר, והיא אף משפרת את טעמיה אם מחכים יום נוסף.

כמה זמן אפשר לשמור את המקלובה במקרר?
היא תישאר טעימה במשך 3-4 ימים באריזת פלסטיק אטומה.

האם ניתן להכין את המקלובה על האש?
בהחלט! לאש מוסיפה טעם особый, אז אתה יכול להכין את המקלובה בגריל או על גבי כיריים חיצוניות.

מה לעשות אם נשאר לי אורז?
אורז הנותר יכול לשמש כבסיס לארוחת ערב נוספת, או להכין סלט אורז מרענן.

אפשר להכין את המקלובה בסיר לחץ?
בוודאי! בבישול בסיר לחץ, הכל יקרה הרבה יותר מהר, רק תהיו זהירים עם מהירות הפיבוצים!

מה לעשות אם לא מצאתי כמה מתבלינים?
לא נורא! תיבול האורז שלכם לא חייב להיות מדויק, יתאים כמעט כל תיבול אחר במידה של תיבול מרקם.

מה לעשות אם המקלובה לא מתפרקת בסוף?
אולי חיכיתם ארוכת מדי או לא עניתם הופעלו את הסיר בסוף. רק תחזרו שוב על כך בשבוע הבא.

האם ניתן לשים ירקות אחרים במקלובה?
כן, שורשים כמו לפת או סלק יכולים להיות תוספת מרהיבה

מה אפשר להגיש לצד המקלובה?
אפשר להגיש סלט ירקות טרי או רטבים כמו טחינה או רוטב ירוק עשיר.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם, כך שכולם יוכלו ליהנות מהמקלובה המהממת הזו. תודו לי כשזה יקרה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *